Egy statisztika szerint a nők boldogtalanabbak a férfiaknál. Ennek az egyik oka talán az, hogy a nőkre folyamatos nyomás nehezedik, hogy mindig jól nézzenek ki. Minden nő igyekszik, hogy jól teljesítsen a munkában, otthon, és ezzel egyidejűleg megfeleljen napjaink szépségstandardjainak is.
Már-már el is felejtettük, hogy a legfontosabb dolog, hogy a nő tekintete ragyogjon és hogy életvidám legyen. Az összes többi “normát” a társadalom szabja meg, ezek viszont elmossák a nők egyedi vonásait, illetve egyformává tesznek. Semmi értelme ilyen szabályokat követned.

1. Lapos has

Sok nőnek a hasa miatt alacsony az önbizalma. Hogy a pocakjuktól megszabaduljanak, gyakran diétáznak és elszántan edzenek. Az orvosok szerint viszont a hason lévő kis mennyiségű zsír nem probléma, hiszen ez mutatja, hogy a női test megfelelően működik.

2. Dús ajkak

Az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb trendje a telt ajkak, ami magával hozta azt, hogy a keskeny ajkakat az öregedéssel kezdték összefüggésbe hozni. A modern nők ezért különös figyelmet fordítanak az arcuk ezen részére, igyekeznek, hogy az minél teltebb hatású legyen. Ma a hialuronsavas ajakfeltöltés számít a legnépszerűbb módszernek.

A rendszeres ajakfeltöltés azonban veszélyeket rejteget. A bőrszövet kinyúlik és megereszkedik a beinjektált anyag súlya miatt, ez pedig csak ront a helyzeten.

3. Ideális alak

Régóta a homokóraalakot tekintik a tökéletesnek. A vékony derék és az azonos szélességű váll és csípő rögtön megkapják a szemet, míg a többi lány, akiket a természet nem pont ilyen alakkal áldott meg, átkozza a genetikáját.

A stylistok viszont egyetértenek abban, hogy bármilyen alak lehet szép, ha az “jól van tálalva”. A széles csípőt szépen lehet ellensúlyozni a váll és a hát kiemelésével. Ha túl hosszúnak tartod a lábaidat, végy fel rövidebb szárú nadrágot lapos talpú cipővel.

4. Szimmetrikus arc

Annak ellenére, hogy az arc aszimmetriája teljesen természetes dolog, nagyon sokakat mégis zavar. Ezért egyre népszerűbbek az arc szimmetriájának megvalósítását célzó “edzések”. Ezeknek az arcizomgyakorlatoknak vannak pozitív hatásai, de ne azért végezd őket, hogy az arcod szimmetrikusabb legyen, hiszen az aszimmetriát rajtad kívül valószínűleg senki észre sem veszi.

  • Szinte minden ember arca aszimmetrikus, a szemünk pedig ehhez már hozzászokott. Tehát senki nem veszi észre, ha pedig mégis, azzal sem érdemes foglalkozni. © Mary Krupka / Quora
  • Ha valakivel úgy beszélsz, hogy közelről látod az arcát, talán észreveszed az aszimmetriát, de úgyis a beszédre figyelsz, nem pedig az arcvonásai egyformaságát fogod vizsgálni. © Donald Bodey / Quora

5. Egyenletes bőr

Minden nő erről álmodozik. Az üzletek tele vannak olyan termékekkel, amelyek az egyenletes bőrtónus elérését ígérik: alapozók, korrektorok sorakoznak a polcokon, de a kozmetikus is örömmel hámlasztja le a bőrödet, hiszen ezekkel a módszerekkel a bőr valóban egyenletesebbé tehető.

De ne feledd, van olyan pigmentáció, amitől lehetetlen megszabadulni, hiszen ezeket nem csak külső tényezők okozhatják, hanem a genetika vagy a hormonok is.

6. Az öregedés lelassítása

A mimikai ráncok, a szem körüli vonalak és az ősz hajszálak minden nő rémálmai. Az orvosok azonban higgadtságra intenek. Egy tanulmányban állítják, hogy az ember csupán minimális hatással lehet a biológiai órára.

Az öregedési folyamat ugyanis nem csak a környezeti tényezőkön múlik vagy azon, hogy mennyit foglalkozol magaddal. Az általános egészségi állapotnak és a genetikának is sok köze van hozzá. A sztárok a saját példájukkal bizonyítják, hogy öregedni sokféleképpen lehet, de mindegyik gyönyörű a maga módján.

7. Vastag szemöldök

A 2020-as éveket a vastag szemöldök divatja határozza meg a szépségideálok tekintetében. De nem mindenki olyan szerencsés, hogy dús szemöldököt tud növeszteni. A szépségipar azonban őket sem hagyja vigasz nélkül, hiszen a tetoválástól kezdve a lamináláson át az otthon használható termékekig számtalan módszer van a szemöldök dúsítására.

Sokak számára csakis a vastag szemöldök a szép, míg vannak, akik ezzel nem értenek egyet:

  • “Soha nem érdekelt, és szerintem a szemöldök formázása csak időpazarlás. A nők azt hiszik, hogy ettől vonzóbbak lesznek, valójában azonban éppen az ellenkezőjét érik el.” © Mohamd Selowe / Quora
  • “Az a szemöldök passzol hozzád a legjobban, amivel születtél. Ezért soha nem szabad megváltoztatni a formáját, csak a kiálló szálakat kell kiszedni.” © Despoina Tziouma / Quora

8. Ránc nélküli arc

A mély ráncok éveket tudnak hozzáadni a valódi korunkhoz. Hogy ezt elkerülje, sok nő vagyonokat költ botoxra és más feltöltésekre. A ráncokat azonban másként is fel lehet fogni: a természetes szépség és az egyediség védjegyeiként.

Cameron Diaz bevallotta, hogy egyszer majdnem elvesztette önmagát a fiatalság utáni hajszában: “Szívesebben látom öregedni az arcomat, mintsem hogy egy idegent lássak viszont a tükörben” – osztotta meg könyvében, mikor a “szépséginjekciókról” írt.

9. Pisze orr

A tökéletes orr, amit a plasztikai sebészek napjainkban “készítenek”, sok nő álma lett. Közben elfelejtik, hogy az orruk formája nem holmi szépséghiba, átszabásával pedig elvesztik arcuk egyedi vonásait. Sok sztár is előszeretettel szabatja át az orrát.

Lea Michele azonban nem tartozik közéjük. Állítja, teste minden apró részletére büszke, beleértve a kissé kampós orrát is.

10. Formás test

A kerekded idomok napjainkra az ideális női alak meghatározói lettek. Miközben nők milliói küzdenek azért, hogy Jennifer Lopez alakjához hasonló legyen az ő alakjuk is, megfeledkeznek arról, hogy ez nemcsak az edzésen múlik, hanem a genetikai adottságokon is.

A szakemberek szerint, hogy egy nő “lapos”, az nem egyenlő azzal, hogy lusta is. Ez az ún. “alvó izmok” miatt van, amelyek gátolják az eredmények elérését. Azt javasolják, hogy a nyújtásra és a minél több gyaloglásra érdemes figyelmet fordítani az izmok normál szintre történő visszahozása érdekében.

Egyesek szerint azonban nem érdemes ezzel foglalkozni:

  • “A legtöbb embert az összhatás érdekli, nem az, hogy egy-egy testrészed milyen. Nagyon kevesen vizsgálják meg a másik minden egyes testrészét, hogy azok tökéletesek-e.” © Sarah Lynn Johnson / Quora
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here