Sokszor van úgy, hogy a filmkészítés folyamata még lenyűgözőbb, mint maga a film. Egyes színészek örömmel játszanak el kis szerepeket is a hírnév reményében. Mások viszont menő ajánlatokat is visszautasítanak, és soha többé nem kapnak ekkora lehetőséget. Vannak olyan színészek is, akik visszautasítottak filmeket, de időközben meggondolták magukat és mégis igent mondtak a szerepre. És milyen jól tették!
Olyan színészek következnek, akik majdnem lecsúsztak életük legjobb lehetőségéről.

1. Richard Gere – Micsoda nő

A színész nem akart részt venni ebben a filmben. Sem a történet, sem a karakter nem nyerte el a tetszését, az egészet üresnek érezte. De a rendező Garry Marshall, aki többször is megkínálta ezzel a szereppel Gere-t, nem adta fel, és bízott abban, hogy Julia Roberts majd megteszi a hatását.

Mindkét színészt meghívta magához, majd magukra hagyta őket, hogy beszélgessenek. Julia átadott Richardnak egy cetlit, amin ez állt: “Kérlek, mondj igent!” A színész pedig belement a dologba. Elmondhatjuk tehát, hogy Richard Gere Julia Robertsnek köszönheti az egyik legnagyobb sikerét.

2. Al Pacino – A keresztapa

A forgatókönyv ugyan tetszett a színésznek, de jobban szeretett volna egy másik karaktert eljátszani. Úgy gondolta, Sonny szerepe sokkal inkább illene hozzá, mint Michaelé.

De végül így is elfogadta az ajánlatot, és mi ennek köszönhetjük az egyik legikonikusabb filmjét.

3. Jim Carrey – A Grincs

Jim Carrey először igent mondott a szerepre, de aztán úgy döntött, nem akar megbirkózni ezzel a maszkkal és a kényelmetlen munkakörülményekkel. A Grincs forgatásán úgy érezte, mintha a jelmezében élve lenne eltemetve.

Már ott tartott, hogy kilép, mikor a producerek egy ragyogó ötlettel álltak elő. Fogadtak mellé egy speciális trénert, aki megtanította elviselni Carrey-nek a szereppel járó kellemetlenségeket.

4. Peter Dinklage – Trónok harca

A sorozat rajongói nem is tudnának más elképzelni Tyrion Lannister szerepében, ahogyan a forgatókönyvírók sem akartak mást erre a szerepre, mint Peter Dinklage-et. De a színésznek más volt erről a véleménye.

Jó ideig rágódott a dolgon, míg végül úgy döntött, visszautasítja az ajánlatot. Nem akart egy fantasyben szerepelni, mert azt hitte, majd nagy szakálla és hegyes orrú cipője lesz. Mikor azonban jobban megismerte a történetet és a karaktert, igent mondott.

5. Michelle Rodriguez – Halálos iramban

Ez a sorozat tette világhírűvé Michelle Rodriguezt, pedig eleinte nemet akart mondani rá. A feltörekvő színésznő úgy gondolta, a karaktere nem elég jó, ezért azt akarta, hogy átírják a szerepét.

A producerek azonban nem értettek egyet vele, és a színésznő valószínűleg nem is vállalta volna el a szerepet, ha Vin Diesel nem vett volna részt a projektben.

6. Emma Watson – Harry Potter-filmek

Emma Watson szerencsés volt, hiszen már igen fiatalon eljátszhatta Hermione szerepét a Harry Potter filmekben. De a 4. film után ott akarta hagyni az egészet, és nem akarta többé eljátszani ezt a karaktert. Kiderült, hogy Emma nagyon hasonlít Hermionere, éppen ezért a tanulmányaira szeretett volna összpontosítani a filmforgatás helyett.

De végül mégis maradt. A céljait viszont nem adta fel, így később meg is szerezte a diplomát angol irodalomból.

7. Chris Evans – Bosszúállók

Az egyik legmeghatóbb történet ez az utolsó pillanatban bekövetkezett változásról. Chris Evans ugyanis azért nem akarta eljátszani Amerika kapitány szerepét, mert félt a hatalmas médiafigyelemtől.

De aztán az édesanyja azt tanácsolta neki, ne hagyja ki ezt a lehetőséget, ami után már nem kell aggódnia amiatt, hogy miből fizeti majd a lakbért.

8. Leonardo DiCaprio – Titanic

Leonardo nélkül a Titanicot lehetetlen elképzelni, márpedig majdnem ez történt. A fiatal színész nem akart részt venni egy újabb melodrámában, csak a komoly, drámai feladatok érdekelték.

Végül a rendezőnek, James Cameronnak sikerült meggyőznie, és csak hálásak lehetünk neki ezért.

9. Jennifer Lawrence – Az éhezők viadala

Van még egy szülő, akinek köszönettel tartozunk azért, hogy a gyerekének azt tanácsolta, fogadja el a szerepet. Ugyanis Jennifer Lawrence édesanyja volt az, aki meggyőzte lányát. A színésznő akkoriban kisebb, alacsony költségvetésű filmekben szerepelt, nagy nevű kollégák nélkül.

De hitt abban, hogy a történet fontosabb az anyagiaknál, és nagyon kedvelte a Katniss Everdeenről szóló könyveket. Mikor visszautasította az ajánlatot, anyja hipokritának nevezte, ez volt az, ami miatt végül meggondolta magát.

10. Emma Stone – Kaliforniai álom

Már a Kaliforniai álom előtt is ismert színésznő volt, de ez a film hozta el neki a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Emmának tetszett a film ötlete, de úgy érezte, fizikailag nem ő a legalkalmasabb a szerepre.

A Kabarét játszotta a Broadwayn, beteg volt és úgy érezte, nem lenne képes egyszerre két projektben énekelni és táncolni. De a rendező, Damien Chazelle nem adta fel. Miután visszamondta a szerepet, még egyszer találkozott a színésznővel, és mutatott neki egy demót. Erre Emma már igent mondott.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét