Ma már annyi kedvenc karakterünk van, hogy össze sem tudnánk számolni. Sok ilyen karaktert legendás sztárok alakítottak, de van, amelyiket több híres színész is megszemélyesített. Érthető, hogy az idő múlásával és a generációk változásával a hősöknek is újabb verzióira van szükség, akikért nem kevésbé rajongunk, mint elődeikért.
Olyan filmbéli karakterekről állítottunk össze egy listát, melyeket több színész keltett életre az évek során.

1. Margot Robbie és Lady Gaga – Harley Quinn

Margot Robbie felejthetetlenné tette Harley Quinn karakterét az olyan filmekben, mint Az öngyilkos osztag vagy a Ragadozó madarak. De a rendező, Todd Phillips mégis úgy döntött, hogy más irányba indul el a Joker folytatásában, ami meghozta Joaquin Phoenixnek a legjobb főszereplő kategóriában az Oscar-díjat. Lady Gaga vette át Joker barátnőjének, Harley Quinnek szerepét, és alig várjuk, hogy ezúttal milyet alakít majd.

2. Ian McKellen és Michael Fassbender – Magneto

Mikor az X-Men-filmek az X-Men: Az elsők című résszel 2011-ben elindultak, Michael Fassbender alakította az Ian McKellen által játszott Magneto gonosz karakterének fiatalabb verzióját. A választás tökéletes volt, erről akkor is megbizonyosodhattunk, mikor az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című filmben a két színészt együtt láthattuk.

3. Linda Hamilton és Emilia Clarke – Sarah Connor

Linda Hamilton keltette életre a filmtörténelem egyik legkeményebb és legemlékezetesebb női karakterét a Terminátor 2. – Az ítélet napja című filmben. Tudtuk, hogy csak idő kérdése, hogy a karakter fiatalabb verzióját is láthassuk. A választás a Trónok harca szereplőjére, Emilia Clarke-ra esett, aki a Terminátor 5. – Genisys című részben sem okozott csalódást.

4. Patrick Stewart és James McAvoy – X professzor

Ian McKellenhez és Michael Fassbenderhez hasonlóan Patrick Stewartnak is lett egy fiatalabb verziója, mégpedig a tehetséges James McAvoy személyében, aki új színt adott a karakternek, míg az X-Men: Apokalipszis című részben teljesen kiforrta magát.

5. Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch és Henry Cavill – Sherlock Holmes

Nem meglepő, hogy egy olyan legendás irodalmi karaktert, mint Sherlock Holmesé, több filmes verzióban is életre keltettek. Guy Ritchie rendezésében Robert Downey Jr. tűnt fel a híres detektív szerepében a Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték című filmekben. Eközben Benedict Cumberbatch a Sherlock című sorozatban nyűgözte le a nézőket.

Henry Cavill Sherlockja másodlagos karakterként jelenik meg az Enola Holmes című filmben, ami elsősorban a detektív testvéréről szól.

6. Michael Gambon és Jude Law – Albus Dumbledore

Michael Gambon sok éven át fontos helyet foglalt el a nézők szívében, mikor Dumbledore-t alakította. Amikor azonban a Legendás állatok filmekhez szükség volt a fiatalabb verziójára, színre lépett Jude Law. Bár teljesen másként nézett ki, mint az általunk ismert és szeretett Dumbledore, rövid szakállú verziója is meghódította a szívünket.

7. Wesley Snipes és Mahershala Ali – Penge

A kedvelt Marvel karaktert, Pengét nem láthattuk a ‘90-es évek vége, a 2000-es évek eleje óta, mikor Wesley Snipes alakította. Várható volt tehát, hogy egy újabb verzióban fog feltűnni. Az Oscar-díjas Mahershala Ali játssza el őt a legújabb filmben.

8. Aaron Taylor-Johnson és Evan Peters – Pietro Maximoff

Kicsit összezavarodhattunk, mikor Higanyszálnak (Pietro Maximoffnak) két verzióját is láthattuk, mégpedig Aaron Taylor-Johnsonnal és Evan Petersszel a Bosszúállók: Ultron kora és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című filmekben. A jóból viszont soha nem elég, ezért örültünk mindkét verziónak.

9. Carrie Fisher és Vivien Lyra Blair – Leia hercegnő

A Carrie Fisher által életre keltett Leia hercegnő 4 évtizeden át nyűgözött le minket. Hálásabbak nem is lehetnénk a nagyszerű alakításért. Csak elképzelni lehet, mennyire izgatottan várták a rajongók a fiatal, imádni való verzióját a hercegnőnek az Obi-Wan Kenobi tévésorozatban. Vivien Lyra Blair minden egyes jelenetben képes volt visszaidézni, hogy miért imádtuk annyira Leia hercegnő karakterét.

10. Gene Wilder, Johnny Depp és Timothée Chalamet – Willy Wonka

Minden idők egyik legkülönösebb filmes karaktere Willy Wonka, a rejtélyes és veszélyes csokigyár tulajdonosa. Először Gene Wilder személyesítette meg 1971-ben, majd Johnny Depp a Charlie és a csokigyár című filmben 2005-ben. Most Timothée Chalamet-n van a sor, hogy a 2023-ban bemutatásra kerülő Wonka című filmben elvarázsoljon minket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét