A sztárok a tökéletes megjelenés örökös kényszerével élnek. Sokan választják a szikét, hogy megőrizzék fiatalos külsejüket, vannak viszont olyan hírességek is, akik inkább a természetes szépséget részesítik előnyben, és ahelyett, hogy plasztikai műtétekkel eltüntetnék a ráncaikat, büszkén vállalják azokat.
Olyan magabiztos nők következnek, akik nemet mondanak a plasztikai műtétekre, és saját példájukkal mutatják meg, hogy öregedni szépen is lehet.

1. Jamie Lee Curtis

A színésznő közismerten szókimondó személyiség, és arról sem rejti véka alá a véleményét, hogy mit gondol a plasztikai beavatkozásokról. Elárulta, hogy neki egyik eljárás sem vált be, ezért már ellenzi őket. “A feltöltések, a különböző eljárások divatja, a filterezés rögeszméje és mindazok a dolgok, amiket azért teszünk, hogy a kinézetünket tökéletesítsük a fotókon, kiirtanak minden szépséget. Ha egyszer tönkreteszed az arcodat, azt már nem tudod visszacsinálni.”

2. Jennifer Aniston

A díjnyertes színésznő elmesélte, hogy egészségügyi okokból volt már orrplasztikája. De az arcplasztikáról az a véleménye, hogy egyszerűen szánalmas. “Láttam nőket, akik úgy akartak kortalanok lenni, hogy mindenfélét műveltek magukkal. Hálás vagyok nekik, mert az ő hibájukból tanultam meg, hogy semmit nem szabad az arcomba injekcióztatni. Megpróbálják megállítani az időt, de közben sugárzik róluk a bizonytalanság és az öregedéstől való félelem.”

3. Drew Barrymore

A színésznő szerint ünnepelni kellene az öregedést, és nem megpróbálni elmenekülni előle. “A fán sem zavarnak az évgyűrűk. Inkább jó számolgatni őket. A gondolat, hogy ne önmagamként nézzek ki, engem megijeszt. Szerintem az ember személyisége az igazán érdekes, nem a külseje.”

4. Emma Thompson

Az Oscar-díjas színésznő 62 évesen is lenyűgözően néz ki, és nem áll szándékban kés alá feküdni. “Én nem játszadozom magammal. Élünk ebben a szörnyű világban, ahol csak a fiatalság számít, és 60 évesen mindenki 30-nak akar látszódni. Ez a csökkenő hozam elve miatt van. A trükk az, hogy őszintén és méltósággal kell öregedni, és az öregedést pozitív dologgá kell tenni, hogy mindenkit izgatottá tegyen és ne megijesszen.”

5. Meryl Streep

Eleve különleges szépség, és nem is szeretne beolvadni a hollywoodi szépségideálok közé. Egyedi vonásai a védjegyeivé váltak, eszében sincs plasztikai műtétet végeztetni magán. “Egyszerűen nem érdekel. Az öregedést inkább megbecsülni kellene” – mondta.

6. Kristen Stewart

Elmesélte, hogy mikor arra gondol, hogy valamit megváltoztatna magán, megijed. “Már a gondolattól teljesen kiakadok. Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de én semmit nem szeretnék magamon változtatni. Szerintem akik plasztikáztatnak, azoknak elment az eszük. Ez kész vandalizmus.”

7. Halle Berry

Az X-Men sztárja szerint el kell fogadni azt a tényt, hogy idővel öregebbnek nézünk ki. “Az öregedés természetes dolog, ami mindannyiunkkal megtörténik. Én mindig önmagamat szeretném látni, még ha öregebb változatban is. Ha túl sok beavatkozást végeztetsz magadon, akkor már valaki más leszel” – mondta.

8. Heidi Klum

A világhírű modell büszke természetes szépségére, és nem tervez változtatni magán. “Büszke vagyok rá, hogy ennyi idősen elmondhatom, hogy semmit sem változtattam meg magamon. Mindenkinek van egy elképzelése arról, hogy mi a szép, és a plasztikázás számomra nem jelenti ezt” – osztotta meg véleményét.

9. Salma Hayek

Bár a színésznő szerint minden nőnek joga van harcolni a fiatalságért, a plasztikai műtéteket ellenzi. “Ez most az egyformaság generációja. És ez nem feltétlenül szép. A nők nem ráncosak, de attól még nem szépek” – mondta.

10. Julianne Moore

A 61 éves színésznő biztos abban, hogy sosem lesz plasztikai műtétje, hiszen az hatással lenne a karrierjére is. “Nekem sosem volt ilyen beavatkozásom. Ehhez nekem a munkám túl sokat jelent. Fontos, hogy különböző életkorú nőket tudjak eljátszani, de ha egyszer csak megfagyasztják az arcom, akkor ez nem fog menni. Számomra fontos, hogy az érzelmeimet ki tudjam fejezni” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét