A sztereotip szülői szerepekkel a mai apák már nem foglalkoznak. Ez alól a sztárapukák sem kivételek, akik egyre aktívabban vesznek részt a gyereknevelésben, és az apaságra vonatkozó, idejétmúlt elképzeléseket sutba vágják. A híres apák a családi pillanatokat közösségi oldalakon mutatják meg, kikövezve az utat ezzel az új generáció apukáinak az apaság újradefiniálásához.

1. Cristiano Ronaldo

Ronaldo ehhez a megosztott képekhez a következőket írta: “A család a minden” és “Vicces pillanatok a gyerekekkel”. Egy interjúban arról kérdezték, hogy a fia is futballista lesz-e. Azt felelte, nem erőlteti a focit, az lesz a gyerekeiből, amik lenni szeretnének.

2. Dwayne Johnson

A fenti képet ezzel a szöveggel osztotta meg Instagramon: “Mindegy, hogy hol vagyunk éppen. Ha ez történik a kislányommal, én rögtön megoldom!”

A színész számára a legfontosabb az életben az apai szerep. Imád apuka lenni. “Az első számú dolog, ami szeretnék lenni, az apa. Ez az.”

3. Stephen Curry

Egyszer elmondta, a gyerekeit mennyire nem érdekli az ő NBA-s karrierje. Amikor otthon van, ő nem egy ismert ember, hanem egy egyszerű apuka, aki imádja nézni gyerekei fejlődését. “Mindennél jobban szeretik a hülyeségeimet, és azt, ha otthon vagyok.”

4. John Legend

John Legendnek és Chrissy Teigennek 2023 január 13-án született meg legújabb gyermeke. John fotókat osztott meg róla, és ezt írta mellé: “Az új szerelmünk.” Amikor egy interjúban az apás szülésről kérdezték, elmondta, hogy olyan apa szeretne lenni, aki jelen van a felesége életében, aki elérhető a család számára, és segít, amiben csak tud. Főleg szülés után, mikor az újdonsült anyukának erre a legnagyobb szüksége van.

5. David Beckham

Beckham az apaságról beszélve elmondta, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy a gyerekei megszülettek, folyamatosan aggódik, de semmin sem változtatna. Bevallotta, apaként nagyon gyorsnak találja az idő múlását. Az egyik pillanatban még a karjaiban tartotta őket a kórházban, a következő pillanatban pedig már autót vezetnek. De számára ez a legkülönlegesebb dolog a világon.

6. Chris Hemsworth

Egy interjúban Chris arról beszélt, hogyan talált egyensúlyt munka és család között. Elmondta, hogy számára a gyerekei voltak mindig a legfontosabbak, még ha ezért néhány szerepet fel is kellett áldoznia. Úgy érzi, néhány szerepbe fektethetett volna nagyobb energiát is. “De inkább voltam a gyerekeimmel” – mondta.

7. Jeff Goldblum

A színész viszonylag későn lett apa. Elmondta, hogy mennyi vitalitást nyer az apaságból, és hogy a feleségéhez is közelebb hozták a gyerekek. “Néha nehéz és néha őrjítő, ugyanakkor csodálatos és édes” – fogalmazott a gyereknevelésről.

8. Kevin Jonas

Kevin a közösségi oldalán posztolt fotókat a lányairól. “Hogy ennek a két csodálatos lánynak az apukája lehetek, az a legjobb munka és a legnagyobb megtiszteltetés számomra. Köszönöm, hogy nap mint nap ennyi mindent tanítatok nekem. Minden apukának üzenem, legyetek kedvesek, szeressetek feltétel nélkül, és ne felejtsetek el erősnek maradni!”

9. James Van Der Beek

James a fotót, melyen kötényben látható, a következő megjegyzéssel osztotta meg: “Ezt választotta nekem apák napjára. KIFEJEZETTEN ezt – a fodrokkal –, és nem hagyta magát lebeszélni róla. És azóta sem felejtette el – minden alkalommal, amikor főzök, azt mondja, hogy viseljem.”

10. Jason Momoa

Egy interjúban beszélt az apasággal kapcsolatos érzéseiről: “Mindig is úgy gondoltam, hogy apának lenni menő. Mindig is apa akartam lenni.” A fiával kapcsolatban elmondta, hogy szeretne nagyon szoros kapcsolatot kialakítani vele, szeretné, ha ebben a kapcsolatban a nyíltság és a sebezhetőség is jelen lenne. Arra buzdít, hogy mindenki ünnepelje a női és a férfi oldalát is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét