Keanu sok mindenen átment már életében, de erős tudott maradni, és most mindent megtesz, hogy maga körül kicsit jobbá tegye a világot. Nemcsak pénzt adományoz rendszeresen jótékonysági célokra, de mindenkinek segít, akinek szüksége van rá, rajongóival pedig mindig tisztelettel bánik. Azok, akiknek volt szerencséjük találkozni vele, a saját történeteikkel ugyanezt támasztják alá.

Bár nem valószínű, hogy lehet még ennél is jobban szeretni őt, a következő történetek ismételten bizonyítják, hogy Keanu Reeves milyen nagyszerű ember.

1. A legnagyobb tiszteletben tartja a nők személyes terét.

A rajongók felfigyeltek rá, hogy Keanu próbál nem hozzáérni azokhoz a nőkhöz, akikkel fotókhoz pózol. Mögéjük teszi a karját, mintha átkarolná őket, de valójában nem ér hozzájuk. Az emberek el vannak ragadtatva ettől, egyenesen a “tisztelet királyának” kiáltották ki a színészt, és nem győzik dicséretekkel elhalmozni ezért a gesztusért.

2. Számtalan jótékonysági szervezettel együttműködik, de sosem teszi ezt közhírré.

Az elmúlt évek alatt dollármilliókat adományozott gyerekkórházaknak, rákbetegekkel foglalkozó alapítványoknak, de ezzel sosem kérkedett. Megpróbál segíteni hátrányos helyzetű gyerekeknek, és olyan fontos dolgokat finanszíroz, mint az oktatás, az éhezés felszámolása, a kreatív művészetek, valamint támogatja az emberi és az állati jogok érvényre jutását.

Nemrégiben egy 15 perces videóbeszélgetést ajánlott fel árverezésre a Zoom alkalmazásban. Keanu jelenleg a Camp Rainbow Gold nevű, rákos gyerekeket segítő jótékonysági szervezettel dolgozik együtt, a befolyó pénzből pedig a rászoruló gyerekeknek teszik elérhetővé a kezeléseket. Az aukció június 15-22. között zajlott.

3. Tényleg nagylelkű.

“A család egyik barátja filmes díszletekkel dolgozik, nem a tervezésnél, csak az építésben vesz részt szegény srác. A Mátrixnál is dolgozott, Keanu pedig hallott róla, hogy ő és a családja mekkora bajban vannak. Karácsonyi bónuszként 20.000 dollárt adott neki, hogy kisegítse. A srác elbeszélése szerint Keanu volt az egész stábban az egyetlen, aki ragaszkodott hozzá, hogy minden ott dolgozónak megtudja a nevét, aki szívből köszönt mindenkinek és úgy beszélgetett velük, mintha a társai lennének, nem pedig alatta helyezkednének el a rangsorban, csak azért, mert ők a díszletet építik.” @ kahi / reddit

4. Mindig úriember.

Keanu nemcsak akkor mutatja ki tiszteletét a nők iránt, mikor fotózkodik. Egyszer levideózták, ahogy ül a metrón, mikor meglátott egy nőt nagy csomagokkal. Abban a pillanatban átadta neki a helyét. A videó villámgyorsan terjedt a neten, ezután még több rajongója lett.

5. Még válságos helyzetekben is megőrzi a higgadtságát.

2019 decemberében Keanu egy San Franciscóból Los Angelesbe tartó járaton ült, de a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania a kaliforniai Bakersfield repterén egy műszaki hiba miatt. Mindeközben az utasok levideózták, ahogyan Keanu a személyzet egyik tagjával beszél és átveszi az irányítást a segítségnyújtásban, hogy minden utas eljusson eredeti úti céljához. Később Keanu az utasokkal egy furgonban ült és beszélgetett velük.

6. Értékeli a rajongóit.

Reeves a Bill és Ted forgatásának kellős közepén volt, mikor meglátott egy táblát, amit az egyik rajongója készített a következő felirattal: “Lélegzetelállító vagy!” Keanu egyből kiugrott az autóból, térdre ereszkedett és aláírta a táblát a rajongónak.

7. És szereti azt is, ha kapcsolatba kerülhet velük.

“Éppen vakációztam a családommal Párizsban, mikor az anyukám látta, hogy Keanu Reeves bemegy egy lakókocsiba. Odament és bekopogott a lakókocsi ajtaján, de egy másik férfi jött ki. Azt mondta, Mr. Reevesnek ma hosszú napja volt, egész nap forgatott és nagyon fáradt. Ekkor kijött maga Keanu és azt mondta: ‘Nem, semmi baj, mindig jól esik barátságos emberekkel találkozni.’ Ezután a lehető legkedvesebb hangnemben megkérdezte, hogy viseltük az átállást. Hihetetlenül kedves volt velünk, kicsit sem volt elszállva magától, készített velünk egy fotót és aláírt nekünk egy darab papírt, ami éppen a keze ügyébe akadt.” @ JustinLennox / reddit

“A párom a Gold Coast Studio mellett dolgozik, ahol a John Wick: 3. felvonás – Parabellum című filmet forgatták. Napokig próbált egy fotót készíteni Keanuval, de mindig lecsúszott róla. Aztán egyszer végre sikerült elcsípnie, de szegény Keanu szinte összerogyott a fáradtságtól, mert akkor már 7 órája forgatott. Ráadásul az egyik utolsó forgatási napja volt azon a helyszínen. Először meg se állt, ment tovább, és tisztán látható volt, hogy nem szeretne most a rajongóival beszélgetni. Aztán egyszer csak megfordult, összehívta őket és megengedte, hogy mindenki egyenként készítsen vele egy fotót.” @ Guinhyvar / reddit

“Keanu Reeves és én egymással szemben ültünk egy egyébként szinte üres állomáson kb. 1 órán át, mire a vonat megérkezett. Nem szóltunk egymáshoz egyetlen szót sem egész idő alatt. Mikor mindketten szálltunk fel a vonatra, azt mondta: ‘Jó volt beszélgetni veled.’” © ChrisPerkinsDnD / twitter

8. Még a személyes dolgait is elhalasztja, hogy segítsen másoknak.

“Egy barátnőm az autópálya leállósávjában állt, mert lerobbant a kocsija. Nem volt nála a telefonja, ezért segítséget sem tudott hívni. Egyszer csak egy Porsche állt meg mellette, benne Keanu ült. Próbálta behúzni a barátnőm autóját, de nem sikerült, ezután hívta az autómentőket. Mikor elvontatták az autóját, Keanu felajánlotta, hogy hazaviszi. Több mint 50 mérföldet vezetett, teljesen másfelé, mint amilyen irányba eredetileg indult. Kirakta a barátnőmet a ház előtt, megadta neki a telefonszámát és azt mondta, hívja bármikor, ha segítségre lesz szüksége.” @ lovemyax / reddit

9. Kedves azokkal is, akikkel együtt dolgozik.

“Még a ‘90-es évek végén az első munkám volt, hogy díszlettervező asszisztensként dolgoztam a Láncreakció című film forgatásán. A forgatás utolsó heteiben Keanu nap mint nap gondoskodott a kellékesekről és a munkásokról úgy, hogy ingyen reggelit és ebédet hozatott nekik. Azóta már több mint 30 filmen dolgoztam, de soha nem találkoztam olyan színésszel, aki ennyire kedves és barátságos lett volna, mint ő.” @ bo2dd2 / reddit

10. Szereti, amit csinál.

Keanu nem rejti véka alá rajongását a mozi világa és a munkája iránt. 2019 májusában megörökítették kéz- és lábnyomát a hollywoodi Walk of Fame-en. Ekkor osztotta meg érzéseit a jelenlevőkkel: “Imádom a filmeket. Istenem, imádom! Imádom nézni őket és imádok filmet készíteni is. Nagy megtiszteltetés, hogy ma itt lehetek, hogy ezen a szent hollywoodi földön ünnepelhessek.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here