A sztárok nagyon lazának és könnyednek tűnnek, mikor a vörös szőnyegen pózolnak a fotósok előtt. Valójában azonban az ilyen események hosszadalmasak és kimerítőek, rengeteg előkészület előzi meg őket, és sok türelem is kell ahhoz, hogy valaki könnyednek tudjon mutatkozni, miközben órákat tölt teljes sminkben, kényelmetlen ruhákban és cipőkben. A sztárok azonban profik ebben.
Összegyűjtöttük, milyen trükköket vetnek be, hogy ragyogjanak a vörös szőnyegen.

A jellegzetes pózaikat alkalmazzák.

Miután már sok-sok éve pózolnak a kamerák előtt, a sztároknak kialakulnak a jellegzetes pózaik. Átnéznek a válluk felett, összekulcsolják a kezüket, büszkén mutatják domborulataikat. Mindegyikük tudja, hogy melyik póz számára a legelőnyösebb, hogyan néz ki legjobban a fotókon. Jennifer Lopez például mindig megmutatja a lábait, olyan ruhákat választ, melyek oldalt hosszan fel vannak vágva.

Fekszenek az autóban, hogy a ruhájuk ne gyűrődjön meg.

Sok sztár bonyolultan díszített, finoman kidolgozott ruhákat visel a vörös szőnyegen. Hogy a ruhájuk ne gyűrődjön meg, az autóban nem ülnek, hanem fekszenek. “Semmi gyűrődés… Nehezebb, mint ahogy kinéz!” – írta egyszer Jennifer Aniston az egyik fotójához, mikor úton a SAG-díjátadóra fekve utazott az autóban.

Nagyobb méretű cipőt viselnek.

Gyakran látunk a sztárokon olyan cipőt, ami túl nagynak tűnik. Ennek praktikus okai vannak. Általában eggyel nagyobb cipőt vesznek fel ezekre az eseményekre, hogy elkerüljék a lábdagadást és a hólyagokat.

Kényelmes tornacipőt viselnek.

Nem a nagyobb cipő az egyetlen trükk, amit a sztárok bevetnek, hogy bírják a hosszú partykat. Miért kínozzák magukat tűsarkakkal, ha felvehetnek egy kényelmes tornacipőt is? Hailee Steinfeld és Sally Field éppen ezt tették a Vanity Fair Oscar-partyján.

Szappant használnak a makacs cipzárokra.

Bár a sztárok stylistjai alaposan átvizsgálják a ruhákat a megjelenések előtt, bármi megtörténhet. Mikor egy cipzár akadozik vagy teljesen beragad, szappannal dörzsölik be, hogy könnyebben csússzon.

Már az esemény előtt fotózkodnak.

Mielőtt elindulnának a vörös szőnyeges eseményre, megkérik az asszisztensüket, hogy fotózza le őket, vagy maguk szelfiznek. Te is bevetheted ezt a trükköt legközelebb, mielőtt buliba indulsz.

Hajlakkal harcolnak az elektrosztatikusság ellen.

Az elektrosztatikusság sok problémát tud okozni. Hogy megszabaduljanak tőle, a sztárok stylistjai több trükköt is bevetnek. Például hajlakkal fújják be a ruhájuk belsejét, vizes kézzel fogják meg a ruhát vagy egy kevés hintőporral dörzsölik be a sztárok bőrét.

Szemhéjpúderrel teszik dúsabbá a hajukat.

Sok sztár alkalmazza ezt a módszert, és te is kipróbálhatod. A hajad színével megegyező, matt szemhéjpúdert használj, és vidd fel a hajvonaladra vagy a választékokhoz egy sminkecset segítségével.

A szemükkel mosolyognak.

Mikor csak a szádat húzod el egy mosolynál, a szemed viszont szomorúnak tűnik, az nagyon őszintétlen hatást kelt. Sok celeb megtanult a szemével mosolyogni, és ezt alkalmazza is a fotózásoknál. Kissé összehúzzák a szemüket, így az felfelé ívelő formát vesz fel.

Ragasztószalagot használnak a dekoltázsuknál.

Egyes ruháknál, például a mélyen dekoltáltaknál vagy pánt nélkülieknél a sztárok mindent elkövetnek, nehogy több villanjon ki annál, mint amennyit szeretnének magukból megmutatni. Ilyenkor jön jól a ragasztószalag. Kim Kardashian például ezzel teszi látványossá a dekoltázsát, hogy jobban nézzen ki melltartó nélkül. Kristen Bell pedig ezzel rögzíti a ruhát a megfelelő pontokon.

Ha te is szeretnéd kipróbálni ezt a trükköt, használhatsz kétoldalú ragasztószalagot, de ma már találsz olyan termékeket, melyeket kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki, például hipoallergén, mellet megemelő tapaszt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét