A királyi család tagjai tudják, hogyan lopják be magukat a szívünkbe. Saját protokolljuk van, és trükkjeik, hogy fenntartsák az előkelőségüket. Még az olyan apró részletek is számítanak, mint a göndörített haj vagy a fej enyhe megdöntése a beszélgetés során, hiszen ezek miatt is jobban kedveljük őket.
Remek példát mutatnak abban, hogy hogyan lehet elérni, hogy az emberek bízzanak valakiben és szeressék. Szeretnénk megosztani néhány trükköt, amit használnak.

1. A fej enyhe megdöntése

A fej döntését a beszélgetés során a szakértők ahhoz hasonlítják, mikor a kiskutya figyelemre vágyik, ezért billenti el a fejét. Ezt a gesztust a nők jobban észreveszik, mint a férfiak.

A bizalom érzetét keltheti, és azt mutatja, hogy érdeklődve hallgatsz. Szóval legközelebb, ha szeretnéd kimutatni, hogy a másik fontos neked, döntsd meg a fejed beszélgetés során.

2. Kontrollált integetés

A királyi család tagjainak egyedi integetésük van, amit könnyen felismerhetsz. Rendkívül kontrollált, lassú és nyugodt. A kéznek függőleges helyzetben kell lennie, csuklóból kicsit elfordítva. Két oka is van annak, hogy ezt az integetést használják.

Először is, gyakran kell köszönteniük az embereket, tehát a csuklójuk könnyen megsérülhet. Másodszor, jobban néz ki, mint egy eszeveszett köszönés, és ez eleganciát sugároz.

3. Göndörített haj

Ha megnézed a fotókat a női családtagokról, észre fogod venni, hogy jobban szeretik begöndöríttetni a hajukat, mint egyenesen viselni. Természetesen van saját stylistjuk, aki ügyel arra, hogy tökéletes legyen a külsejük, de a kutatások azt mutatják, hogy ez egy jó taktika.

Észrevették, hogy a hullámos hajat vonzóbbnak látják az emberek, mint az egyeneset. Barátságosabbnak tűnsz göndör fürtökkel az arcod körül.

4. Kalap szemüveg helyett

Nagyon menő és stílusos, mikor a hírességek napszemüveget viselnek, de a királyi protokoll ezt nem engedi meg. A napszemüveg viselése udvariatlannak tűnhet, mert elveszted a szemkontaktust. A királyi család tagjainak azonban muszáj folyamatosan tiszteletet mutatniuk az emberek felé, mikor hivatalos eseményen vesznek részt.

A szem naptól való megvédésére egy jó lehetőség a karimás kalap, amit II. Erzsébet királynő nagyon kedvel. Ráadásul a tradíció része, hogy a nők eltakarják a hajukat.

5. A kéz a test előtt, de nem összeszorítva

Problémát jelenthet, hogy hogyan tartsd a kezed, mikor beszélgetsz valakivel vagy mikor prezentációt tartasz. Követheted a királyi család példáját. A fenti képen láthatod, hogy Kate Middleton a teste előtt tartja a kezét. Fontos, hogy ne rejtsd a tested mögé, mert a kéz szoros összefüggésben áll a bizalommal. Az embereknek látniuk kell a kezedet, mert ha nem, kevésbé fognak bízni benned.

Az ujjbegyek éppenhogy érintsék egymást. Az ökölbe szorított kéz azt jelezheti, hogy ideges vagy, vagy a zárt testtartás részeként vonhatnak le belőle következtetéseket.

6. Alacsony, de egyszerű konty

A királyi család tagjainak sok szabályt kell betartaniuk, és közülük néhány a hajukra vonatkozik. A frizurájuknak egyszerűnek, de rendezettnek kell lennie. A rendezetlen haj rossz asszociációkat kelthet. A képek alapján egyértelmű, hogy az alacsony copfot vagy kontyot részesítik előnyben a nőtagok. Ez nagyon kényelmes, és egyben okos döntés is, mert nem megy tönkre egykönnyen.

7. Szív kitárása

Ha soha nem gondolkodtál azon, hogy melyik oldaladat fordítsd a másik felé, mikor kezet rázol vele, tudnod kell egy titkot. A szakértők szerint a szívet és a felsőtestet a beszélgetőtárs felé kell fordítani. Az emberek jobban megnyílnak annak, aki jobban feléjük fordul.

Akár egy negyednyi elfordulás is az érdeklődés hiányának a jele lehet, és arra késztetheti a másikat, hogy bezárkózzon. Ha eltakarod a mellkasodat, azt mások a magabiztosság hiányának értékelhetik.

8. Előredőlés beszélgetés során

Normál esetben, ha érdeklődően figyelünk egy beszélgetés során, próbáljuk fenntartani a szemkontaktust, és billentjük a fejünket. Azonban van még egy trükk, amivel elérheted, hogy a másik kényelmesen érezze magát és elégedett legyen.

Csak dőlj előre a beszélő felé. Ha hátradőlsz, azt a dominancia jelének tekinthetik, állítják a testbeszédszakértők.

9. Retikül mint az üzenetközvetítés eszköze

Bizonyos helyzetekben nagyon udvariatlan arra utalni, hogy ideje szedelőzködni. A királynő a kistáskáját használja arra, hogy jeleket küldjön. Például ha a vacsoraasztalra teszi, szeretné, ha az aktuális esemény 5 percen belül véget érne.

10. Hivatalos eseményeken a kéz a kézben mellőzése

Igazából nincs olyan protokoll, ami azt mondaná ki, hogy a királyi párok nem mutathatják ki a gyengéd érzelmeiket hivatalos eseményeken. Ha kéz a kézben látják őket, az emberek rokonszenvet éreznek az előkelőkkel. Meghan és Harry herceg modern nézőpontból közelítik meg a témát, előszeretettel mutatják ki a szerelmüket a nyilvánosság előtt.

De van egy dolog. Komolyabb események során a párok jobb szeretik nem fogni egymás kezét, hogy ezzel ne zavarjanak senkit. A kézfogás mellőzése profizmust sugall.

Te használod valamelyik trükköt? Milyen testbeszéd riaszt el téged?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét