Diana hercegné divat- és stílusikonná vált, a világon rengeteg nő próbálta követni őt az öltözködésben. Ez alól pedig a királyi család tagjai sem képeznek kivételt. Katalin és Meghan összeállításaiban gyakran visszaköszön Diana emléke, ők ilyen módon is kimutatják tiszteletüket iránta, legyen szó kiegészítőkről vagy ruhadarabokról. Mikor felfedezzük rajtuk ezeket a részleteket, nemcsak a stílust látjuk meg, hanem a megható gesztust is.
Ilyen pillanatokat láthatsz 11 fotón megörökítve.

1. Gyémánt és gyöngy fülbevaló

Kate Middleton egy különleges kiegészítőt választott magának egy vörös szőnyeges eseményre 2019. február 10-én. Gyémántokkal és gyöngyökkel díszített fülbevalót viselt, ami egykor Diana hercegnéé volt. Csodásan illett fehér, egyvállas ruhájához. Diana többször viselte ezt a fülbevalót, az alábbi képen is ez látható.

2. Pöttyös ruha a kis herceg bemutatásához

A cambridge-i hercegné megjelenése újfent Dianát idézte, mikor 2013. július 23-án Vilmos herceggel bemutatták a nagyvilágnak az újszülött György herceget. Világoskék alapon fehér pöttyös ruhában jelent meg, ami nagyon hasonlított arra a zöldes színű, pöttyös ruhára, amit Diana viselt, mikor Károly herceggel először megmutatták a nyilvánosságnak Vilmos herceget 1982. június 22-én.

3. Piros ruha a második kis herceg születésekor

Katalin hercegné újból csak Diana példáját követte, mikor fehér galléros, piros ruhában hagyta el a St. Mary kórházat Lajos herceg születése után 2018. április 23-án. Diana is ilyen ruhát viselt, mikor második fiával, Harry herceggel elhagyta a kórházat 1984. szeptember 17-én.

4. Fehér ruha kék szegélyekkel

Diana 1995-ben viselt fehér nadrágkosztümje ihlette Katalin hercegné elegáns kabátruháját, amiben 2019-ben jelent meg egy nyilvános eseményen. Mindkettőjük kiegészítője gyöngy fülbevaló volt.

5. Virágos ruha

Mikor 2017-ben meglátogatta a Diana hercegné emlékére kialakított kertet, Katalin hercegné elegáns és kifinomult módot talált arra, hogy másként is kifejezze tiszteletét Diana iránt. Egy virágos, nyakán masnival díszített ruhában volt, ami nagyon hasonlított arra a kék, virágos ruhára, amit Diana 1981-ben, az esküvőjének próbáján viselt.

6. Szerelmi kötés tiara

A híres fejdíszt 1913-ban Mária királynénak készítették. Később II. Erzsébet viselte, aki Dianának ajándékozta. Mostanság Katalinon lehet látni ezt a gyémántokkal és gyöngyökkel kirakott tiarát. A fenti képen is ezt viseli 2018-ban Londonban, az állami banketten. Az alsó képen pedig Diana hercegné mosolyog, fején ezzel a tiarával.

7. Pillangós fülbevaló

2018-ban Meghan Markle ezzel az aranyos kiegészítővel kedveskedett Diana emlékének hivatalos ausztrál útja során. Az aranyból készült, pillangós fülbevalót egyszer Diana is viselte, mégpedig 1986-ban, mikor Kanadában járt.

8. Fehér blézer elegáns, fehér kalappal

Az elegáns blézert stílusos, fehér kalappal párosította Meghan hercegné 2019-ben. A blézer emlékeztetett arra a military stílusú blézerre, amiben Diana jelent meg egy 1987-es katonai parádén. Az arany díszítéssel ellátott blézert és a fehér kalapot Catherine Walker tervezte.

9. Rózsaszín ruha

Egy másik alkalom, mikor Meghan – tudatosan vagy véletlenül – egy Dianáéhoz hasonló ruhában jelent meg, 2018-ban volt. A púderrózsaszín Prada ruhát a Buckingham Palotában rendezett fogadásra vette fel. Diana hercegné elegáns, sikkes ruhája Versace volt, sziluettjében erre emlékeztet a Meghan által viselt ruha.

10. Flitteres ruha

A sötétkék, flitteres ruhát a sussexi hercegné 2019-ben, várandóssága alatt viselte. Ez a darab nagyon hasonlít arra a ruhára, amiben Diana 1990-ben jelent meg. Ez a walesi hercegné egyik legemlékezetesebb és egyben legmerészebb ruhája volt, ami már-már feszegette a királyi család tagjaira vonatkozó szabályok határait.

11. Ejtett vállú, rózsaszín ruha

Meghan és Diana egyaránt fantasztikusan néztek ki az ejtett vállú ruhájukban, és mindkettejükhöz nagyon jól illett a finom rózsaszín árnyalat is. A felső képen Meghan hercegné látható a Carolina Herrera ruhában 2018-ban, az alsó fotón pedig Diana tündököl a Catherine Walker által tervezett ruhában 1987-ben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here