Egyes színészekhez annyira passzolnak a szerepeik, hogy el sem tudnánk képzelni mást a helyükben. Ez pedig gyakran azért van így, mert a rendezői utasítások betartása mellett nem félnek improvizálni sem.
Olyan színészeket és színésznőket mutatunk, akik egy kis pluszt adtak a filmhez, hogy az még jobb legyen.

1. Emma Watson nem volt hajlandó fűzőt viselni A szépség és a szörnyeteg forgatásán.

Emma Watson szerette volna, ha az általa megformált karakter mozgékonyabb, aktívabb. Ezért nem volt hajlandó fűzőt viselni Belle szerepében, hiszen anélkül táncolni és lovagolni is könnyebben tudott. Ruhái könnyű anyagúak és szépek voltak, derékban pedig nem túl szűkek, így nem akadályozták a színésznőt a mozgásban.

2. Gerard Butlernek a forgatókönyv szerint nem kellett volna azt kiáltania: “Nem, csak spártai!”

Leónidasz király “Nem, csak spártai!” kiáltása egyáltalán nem szerepelt a jelenetben. A rendező szerint Butlernek csupán suttognia kellett volna ezeket a szavakat, de a színész újabb felvételt kért. Kiáltására a stábból nevetés tört ki, viszont a rendezőnek tetszett, így maradt benne a filmben.

3. A Titanic forgatásakor Kate Winslet úgy döntött, leköpi filmbeli vőlegényét.

Kate Winslet más verziót javasolt abban a jelenetben, mikor a hajón kitör a pánik. Rose rohan, hogy segítsen Jacknek, miközben Cal próbálja őt megállítani. A forgatókönyv szerint a lánynak egy hajtűvel kellett volna megszúrnia Calt, ehelyett azonban az arcába köpött. A rendező elfogadta Kate Winslet döntését, hiszen visszautalás volt arra, hogy Jack tanította meg köpni.

4. A jelenet, mikor Daniel Craig kijön a vízből, nem szerepelt a Casino Royale forgatókönyvében. A színész egyszerűen csak úszni akart egyet.

Miközben a tengerparton forgatták a jelenetet, Daniel Craig bolondozni kezdett. Úgy tett, mintha úszna a sekély vízben, majd hirtelen felállt, és kisétált a vízből. Kiderült, hogy a felvétel nagyon jól sikerült, ezért meg is tartották.

5. Mike Myers változtatott Shrek kiejtésén.

Mike Myers kölcsönözte a hangját Shreknek, mégpedig a kanadai akcentusát felhasználva. Azonban miután megnézte az első változatot, úgy döntött, kanadai helyett inkább skót akcentusra vált. Úgy érezte, Shrek inkább a munkásosztályhoz tartozik, amihez a színész szerint ez a kiejtés illik. Ez a döntés sok plusz munkaórába és körülbelül 5 millió dollár pluszköltségbe került.

6. Reese Witherspoon újraírta karakterét mielőtt elkezdődött a Kegyetlen játékok forgatása.

Nem akarta eljátszani Annette szerepét a filmben, mert nem tetszett neki a személyiség, amit a forgatókönyvírók alkottak. Túl félénknek és gyenge akaratúnak tartotta, ezért a színésznő maga állt neki átformálni a karaktert, átírt több mondatot, és eredményképp egy összetett személyiségű szereplőt kreált.

7. Jason Isaacs megváltoztatta karaktere, Lucius Malfoy kinézetét.

Kezdetben a Harry Potter jelmeztervezői csíkos zakóban és fekete-ősz parókával képzelték el Lucius Malfoyt. Jason Isaacs azonban nem értett ezzel egyet, és azt javasolta, legyen a varázslónak hosszú, ősz haja.

Később azt is elárulta, hogy szerette volna, ha a haja teljesen egyenes marad, ezért hajtotta mindig hátra a fejét. Ezzel arroganciát is kölcsönözött a karakternek, ami aztán szerves része lett Lucius Malfoy személyiségének.

8. Joaquin Phoenix ötlete volt, hogy bebújjon a hűtőbe a Joker forgatásán.

Miközben a konyhai jelenetet forgatták, a színész elkezdte kipakolni a hűtőt, majd belebújt, és magára zárta az ajtaját. A stáb meglepődött, de a kamera forgott tovább. Phoenix kollégái kíváncsian várták, vajon a színész mit fog kihozni ebből. Így született a film egyik legmeghatározóbb jelenete.

9. Samuel L. Jackson kért egy lila kardot a rendezőtől a Star Wars II: A klónok támadása című film forgatásán.

George Lucas felállított egy szabályt: a jó fiúknak kék vagy zöld a kardjuk, a rosszaké pedig piros. Samuel L. Jackson azonban azt kérte tőle, hogy karakterének, Mace Windunak adjon lila kardot. A színész szerint ezzel a karaktere jobban kiemelkedik a harcosok tömegéből a film utolsó jelenetében. Lucas egyetértett, Jackson pedig elégedett volt.

10. A Dumb és Dumberben Jim Carrey azon mondata, hogy “Emberek, a Holdra léptünk!”, improvizáció volt.

Jim Carrey-től nem szokatlan, hogy improvizál a forgatásokon. Így tett a Dumb és Dumber című filmnél is. Abban a jelenetben, mikor Lloyd kimegy a kávézóból és meglát a falon egy régi újságot, nem kellett volna, hogy ez bármilyen reakciót kiváltson belőle. Jim Carrey azonban olyan erőteljesen reagált, hogy az egész film egyik legviccesebb jelenete született meg belőle.

11. A Bosszúállókban Robert Downey Jr. a saját szokásaival ruházta fel karakterét.

A Robert Downey által alakított Vasember éppen úgy szeret nassolni, mint maga a színész. Mikor feltűnik az egyik jelenetben a kezében egy zacskó chipsszel, kedvesen megkínálja Hulkot és Amerika Kapitányt is.

BÓNUSZ: David Schwimmer ötlete volt a nyelvbotlás: “Én, Ross, a jelenlévő Rachelt…”

Sokan emlékszünk, mikor a Jóbarátokban Ross bakizik az esküvőjén. A forgatókönyvírók törték a fejüket, hogyan fejezzék be a 4. évadot. David Schwimmer egy pillanat alatt megoldotta a gondjukat. A színész az egyik részben Emily neve helyett véletlenül Rachelét mondta, mikor megérkezett a taxi. A sorozat készítőinek ez annyira megtetszett, hogy az évad utolsó epizódjában, az esküvős jelenetben újra felhasználták.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here