Valószínűleg ő volt az egyik legünnepeltebb, legjobban szeretett hercegné, akiből egyszerűen áradt a kifinomultság. A mosoly és a csillogás mögött ott volt a személyes története és a stílusa, ami mindig kiemelte a környezetéből. Lenyűgöző, hogy mekkora figyelmet fordított a részletekre, nem félt kifejezni magát a ruháin keresztül, divatikonként megelőzte a korát.
Cikkünkből az öltözködése mögött rejlő személyes történeteket ismerheted meg.

1. Tiaráin mindig volt textil.

Diana hercegné tudta, hogyan öltözzön fel hibátlanul. Még a Vogue is méltatta a divathoz való érzékét és a részletekre való odafigyelését. Ebbe beletartozott az is, hogy a tiaráin mindig volt egy textil rész, ami ugyanolyan színű volt, mint a haja. A tiara így sokkal jobban beleolvadt a frizurájába, természetesebb hatást keltett.

2. Egy patkó volt a menyasszonyi ruhájára varrva.

Egy talizmánt varrtak a ruhájába, hogy boldogságot és jó házasságot hozzon. Az egyik ruhatervező a könyvében írt róla: 18 karátos aranyból készült, és fehér gyémántok díszítették. Úgy helyezték el, hogy rejtve maradjon.

3. A harisnya elengedhetetlen kellék volt számára.

Ha megnézzük a régi fotóit, láthatjuk, hogy Diana gyakran viselt olyan feltűnő harisnyákat, amelyekkel tökéletesen kiegészítette az öltözékét. Ezzel kölcsönzött magának elegáns és sikkes megjelenést. Minden egyes alkalommal tökélyre vitte a harisnya viselését.

4. Volt egy karkötője, amihez személyes érzelmek fűzték.

Ez a karkötő az ő személyes kincse volt, ami különleges helyet foglalt el a szívében. Férjétől, Károly hercegtől kapta ajándékba, rajta a két fiuk, Vilmos és Harry herceg nevének kezdőbetűivel.

5. Egy alkalommal két különböző kesztyűt viselt.

Stílusával szüntelenül magára irányította a figyelmet, egy nyilvános eseményre egyszer például két különböző kesztyűt vett fel. Mindig kipróbált valami újat, és bebizonyította, hogy így is stílusos tud lenni.

6. Sokszor használt színes szemceruzát.

A szemsminkje mindig elég feltűnő volt, hiszen gyakran használt színes szemceruzákat. Ezt sem Kate, sem Meghan sminkjén nem láthatjuk, ők a természetesebb hatást kedvelik.

7. Több élénk színt is kevert a szettjeiben.

Ha Diana öltözködésére gondolunk, két dolog biztosan eszünkbe jut: hogy sikkes volt és hogy színes. Szeretett kontrasztos színeket viselni, hogy még jobban kiemelkedjen a tömegből. Csak kevesen lennének elég bátrak, hogy kövessék a példáját, ő azonban olyan tökéletes eleganciával viselte őket, mint senki más.

8. Kerülte a nagyon magas sarkú cipőket.

Hogy Károly herceg magasabbnak tűnjön nála, nem viselt túl magas sarkú cipőket. Valójában pont egyforma magasak voltak. Mikor együtt jelentek meg, ez nem volt feltűnő, mert Diana gyakran görnyedt háttal mutatkozott és viszonylag alacsony sarkú cipőket viselt.

9. A dekoltázs eltakarásához a táskáját használta.

Mivel a királyi család tagjainak nem szabad túl sokat mutatniuk magukból, Diana a kistáskáival takarta el dekoltázsát, mikor kiszállt az autóból. Ezzel meg tudta előzni, hogy kínos fotók jelenjenek meg róla, hiszen mindent elegánsan elrejtett.

10. Ő volt a királyi család első női tagja, aki hivatalos eseményen nadrágban jelent meg.

Mindig haladó szellemű és kockázatvállaló típus volt, és ezt a nadrágviseléssel is bizonyította. Nem félt új dolgokat kipróbálni, és bár nem szegte meg ezzel az előírt szabályokat, mégis nagy lépés volt.

11. A jegygyűrűjét még a különköltözés után is viselte.

Ha jobban megnézed a fotókat, láthatod, hogy a jegygyűrű még azután is ott volt az ujján, hogy 1992-ben különköltözött Károlytól. Csak 4 év múlva, 1996-ban, a válás hivatalos kimondása után vette le.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét