Rengeteg olyan dologgal találkozunk életünk során, melyek sokkal több időt vesznek el tőlünk, valamint rendkívül fel is idegesítenek bennünket, pedig egyáltalán nem kellene. Szerencsére néhány esetben a zűrzavar könnyedén elkerülhető.
A következő cikkben 11 olyan dolognak az egyszerű megoldását mutatjuk be, melyeket egyébként mindennap csinálunk, ám valahogy sosem a legkönnyebb módját találjuk meg.

1. Igyunk kólát szívószállal!

Az üdítőitalokon található kinyitó fül lyukába tégy egy szívószálat, így nem fog többé a tetején kifolyni a kólád.

2. Hogyan készítsünk tökéletes tükörtojást?

Különleges hozzávalók és eszközök nélkül készíthetsz tökéletes tükörtojást. Az egyetlen feladatod, hogy levágsz egy hagymakarikát, s annak a belsejébe töröd fel a tojást.

3. Dugjuk össze a kábeleket a megfelelő módon

Ha biztos akarsz benne lenni, hogy az elektromos kábelek nem jönnek szét, amikor kicsit szétfeszülnek, köss egy apró csomót arra a pontra, ahol összedugod őket.

4. Fokhagymapucolás egyszerűen

Tedd a fokhagymafejet egy befőttesüvegbe, majd csavard rá a tetejét. Képzeld azt, hogy egy belevaló mixer vagy, s jól rázd fel!

5. A gyönyörű körmök titka

A kép lépéseit követve csodásan festett körmöket készíthetsz magadnak.

6. Hideg üdítők gyorsan és könnyedén

Ha gyorsan szeretnél lehűteni egy italt, csavard be az üveget nedves papírtörlővel, s tedd be a fagyasztóba. Mindössze 15 perc és kellemesen hideg lesz.

7. A tartós cipőkötés titka

Ayana Fieggen dolgozta ki ezt a módszert. Ha szépen sorban követed a kép lépéseit, soha többé nem fog kioldódni, kivéve persze, ha te kötöd ki.

8. A tökéletes jégkrém szendvics

Vágd körbe a fagylaltos bödönt úgy, hogy a fagyi még benne van, a levágott darabkát tedd rá egy kekszre, majd a tetejére tégy egy másik kekszet, s kész is van!

9. Hogyan nyissuk ki a műanyag dobozokat?

Olykor-olykor még ollóval is csak nagyon nehezen tudjuk kinyitni a műanyag dobozokat. Használj helyette konzervnyitót… hidd el, sokkal könnyebb!

10. Hajtsuk össze a pólóinkat, mint egy igazi főnök

Egyszerűen kövesd az instrukciókat. Könnyű, s gyors megoldás.

11. Bidé vs. WC papír

A bidé használata sokkal higiénikusabb, mint a WC papír. Továbbá az olyan emberek számára is hasznos, akiknek derék alatti műtétük volt, vagy az épp most szült nőknek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

8 hozzászólás

 1. A panellakásokban bidének helye nincs, de kád van. Én évtizedek óta mindíg megmosdok a nagydolog után szappanosan, mert meggyógyítja az aranybetegséget. ill megakadályozza a kialakulását.

  • A panellakásba is be lehet szerelni. Az a neve, hogy toalett nett. Olyan wc ülőke, ami ellátja a bidé funkciót. Érdemes rákeresni az interneten.

   • Lehet kapni olyan mosdó csaptelepet, amihez bidé-zuhany tartozik. Kis helységben, ahol csak egy wc és egy mosdó van, kitűnően működik. Ilyenkor a wc kagyló fölött lehet az állítható zuhanyt használni.
    Mosdó csaptelep higiéniai zuhannyal.

 2. Végszükség esetén(ééérted,szükség) a mosdó is szóba jöhet,már ha feléred.Amúgy sajnos a bidé funkciója még sokak számára felfoghatatlan.Kozmetikus ismerősömtől hallottam horror történeteket,hogy néznek ki a fehérneműk.Szánalom.

 3. Nekünk 15 éve van toalett nett beszerelve. Kicsi a fürdőszoba de ez a megoldás praktikus.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét