Ha se időd, de őszintén szólva kedved sincs a szobanövényeiddel pepecselni, sok olyan fajta közül választhatsz, ami nem is igényel különösebb törődést. Ezek a növények energiaráfordítás nélkül is a legjobb formájukat hozzák, hogy zöldbe borítsák az otthonodat!

Norfolk-szigeti fenyő

Nagyon mutatós növény, ami kifejezetten természetközeli élményt nyújt. Egy fenyőféle, aminek összes igénye a fény és az extrém szárazság elkerülése. Karácsonykor pedig különösen jól jön, hiszen nagyon szépen dekorálhatod is.

Törpebors

Az örökzöld szobanövényt akár egy árnyékosabb sarokba is teheted, mivel alacsony a fényigénye. Öntözni sem kell sűrűn, várd meg, míg a talaja kiszárad, és csak aztán locsold. Arra figyelj, hogy macskák és kutyák számára a levele mérgező!

Rákvirág

Nagy és sűrű levélzetet növeszt, kiválóan fel tudja dobni az üres sarkokat. Nem igényel sok napfényt, kifejezetten kedveli az árnyékot. A növény mérgező, ezért háziállatok által nem elérhető helyen tartsd!

Kúszóka

Futtatni és fellógatni is lehet ezt a rusztikus hatású növényt, melynek levelei leginkább a szőlőére emlékeztetnek. A közepes mennyiségű napfényt kedveli.

Sárkányfa (Dracaena)

A sárkányfának sokféle típusát megtaláljuk az otthonokban. Ennek pedig jó oka van, hiszen nagyon mutatós, mégis igénytelen növény. Ha túl nagyra nőne, egyszerűen vissza kell vágni a szárát, ott majd új hajtásokat fog hozni. Nem igényel sűrű öntözést, csak akkor locsold, ha a földje már száraz.

Buzogányvirág (Diffenbachia)

Buja, színes levélzetet növesztő fajta, mely trópusi hangulatot csempész a lakásba. Nyárra éppen ezért a szabadba is kiteheted, nagyon szép dísze lesz a terasznak.

Filodendron

Nagyon jól alkalmazkodik az árnyékosabb körülményekhez. Ha szeretnéd, egészen magasra is megnövesztheted. Kevés vízigényű növény.

Zöldike

Talán a nagymamádnak is volt ilyen növénye, hiszen az egyik legkedveltebb szobanövény. Mutatós kis zöldikéket növeszt az ágai végén, melyekből könnyen új növényt nevelhetsz.

Nyíllevél

Igen gyakori szobanövény, melynek sok fajtája közül lehet választani. Többnyire díszes levélzetűek, a zöld és a fehér árnyalataiban pompáznak. Kedveli az árnyékos helyet és csökkenti a levegőben lévő formaldehid mennyiségét is.

Viaszvirág

Viaszos, zöld levelei között rózsaszín virágokat hoz. Szépségét akkor is élvezheted, ha hajlamos vagy megfeledkezni a rendszeres öntözésről.

Kaucsukfa

Klasszikus szobanövény, mely nagyra nőhet, de visszavágással kordában tarthatod a méreteit. Nem kíván gyakori öntözést.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here