Alvással töltjük életünk egy jelentős részét. A hely, ahol alszunk, szép, kényelmes és tágas kell, hogy legyen. A modern tervezők és gyártók sokféle igényt próbálnak meg ötvözni, hogy a legkülönbözőbb emberek igényeit is kielégítő ágyak készülhessenek.
A következő összeállításban a legérdekesebb, legmodernebb és legfurcsább ágyakat mutatjuk meg neked.

1. Futurisztikus ágy fényjelzéssel

A Lomme által készített tojás alakú ágyba be van építve a világítás, ahogyan egy elalvást segítő zenelejátszó is. A gyártó ígérete szerint ebből az ágyból garantáltan energiával feltöltve kelsz ki reggel.

2. Dívánnyá alakítható ágy

A Saba Italia Scoop! nevet viselő modelljét szét lehet hajtogatni, hogy két különálló dívány legyen belőle. Az ágyat két félkör alkotja, melyeket összetolva és szétválasztva is lehet használni.

3. Ágy a tiniknek

Ennek az ágynak a tervezője a brazil Roberta Ramme, aki Wave Chaise néven egy egész bútor összeállítást tervezett. Része egy kanapé, egy kis asztal, egy tévékészülék és egy zenelejátszó. Tartalmaz ezenkívül könyvespolcokat és különleges megvilágítást, ami kényelmessé teszi az olvasást.

4. Helytakarékos ágy

Az olasz bútormanufaktúra, a Dielle alkotta meg ezt a szokásosnál jóval magasabb ágyat, ami alatt rengeteg hely jut a tárolásra. Még egy kisebb szobába is tökéletes választás. Az aljában elrejthetjük a ruháinkat vagy bármilyen más holmit, aminek egyébként nehezen találnánk helyet a szobában.

5. Ágy beépített tévével

Az olasz tervező, Eduardo Carlino készítette a Hi-Can elnevezésű ágyat. Fel van szerelve egy beépített képernyővel, projektorral és hangszóróval. Tökéletes azok számára, akik lefekvés előtt szeretnek még videójátékozni vagy az ágyból szeretik nézni a kedvenc filmjeiket. Lehúzható sötétítőkkel is ellátták a tökéletes intimitás eléréséhez.

6. Liftes ágy

Mindannyian szeretnénk több helyet nyerni otthonunkban. Az Espace Loggia készítette el ezt az ágyat, ami liftként felemelkedve biztosít több helyet a szobában. Megoldást jelent azok számára, akiknek nincs elég helyük, de nagy ágyban szeretnek aludni.

7. Az ágy, ami kellemes hőmérsékletet biztosít

Túl meleg szobában nagyon nehéz jól aludni. De a Solar Bed segít megteremteni az ideális hőmérsékletet. Nagy, átlátszó függönyök veszik körül, melyek olyan különleges technikával vannak felszerelve, melynek segítségével képesek összegyűjteni a napenergiát. Később ez az energia segít hűteni.

8. Az ágy, ami megosztja a teret

A Vardehaugen készítette ezt az ágyat, ami nem hasonlít egy klasszikus emeletes ágyra. De a fekvőhelyek ennél a modellnél is egymás felett találhatók, csakhogy külön szobában. Ezért használható egyszerre alvásra és egy tér kettéosztására is.

9. Egy ágy azoknak, akik imádnak a fűben heverészeni

Ezt a füves ágyat nyáron kitehetjük az udvarra, és akár napozáshoz is használhatjuk. Különleges eleme lesz a kertünknek.

10. Egy igazán hatalmas ágy

Ez az óriási “Családi Ágy” 3,6 m széles és végre az összes családtagnak jut rajta hely. De szeretni fogják azok is, akiknek hatalmas szabad hely kell a nyugodt alváshoz, és akik reggelente gyakran találják magukat az ágynak teljesen ellentétes végén.

11. Egy ágy, ahol minden kéznél van

Valódi kincs a multifunkciós bútorok rajongóinak. Nagyon tágas, sok polccal felszerelt, van hozzá egy kényelmesen használható asztal, sőt még tároló is a párnák és takarók számára.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here