Azt már gyerekkorunkban megtanultuk, hogy az alapvető higiéniai és tisztálkodási rutint miként végezzük, de jó pár hibát elkövetünk benne anélkül, hogy észrevennénk. Lehet, hogy mindenki más így csinálja körülötted és ezt követed te is. Az ugyancsak előfordulhat, hogy egy reklámban láttad a rossz példát.
Lerántjuk a leplet az olyan szépségápolási szokásokról, amelyeket nagy valószínűséggel te is rosszul csináltál, de csak eddig.

1. A körömreszelés megfelelő módja

Ne előre-hátra húzogasd a körmödön a reszelőt, mert ezzel csak tönkreteszed a körmeidet. Helyette inkább a sarkoktól húzd a köröm közepéig. Ne kapkodj, mert gyors mozdulatokkal sokkal nehezebb elérni a kívánt formát, és könnyen előfordulhat, hogy a kelleténél többet reszelsz le a körmödből.

2. A megfelelő színű alapozó

Sokan tévesen a csuklójukon tesztelik az alapozó színét, ennek következtében pedig az arcbőrüknél jóval sötétebb tónusút vásárolnak. A legjobb, ha a nyakadon próbálod ki az alapozót, és így választod ki a megfelelő árnyalatot.

3. Tökéletes szájzugok rúzsozáskor

A rúzsozás legnehezebb része az, amikor a száj sarkaihoz érkezünk. Könnyen megoldhatod a dolgot, ha egy fültisztító pálcikát az ajkaid közé fogsz és így rúzsozod ki a szádat.

4. Odafigyelés arctisztítás közben

Szinte biztos, hogy te is nap mint nap vattakorongot használsz a smink eltávolításához. Az arcbőr – és különösen a szem környéke – nagyon érzékeny, ezért ha a vattakoronggal dörzsölöd és húzod a bőrt, azzal sokat ártasz. A legjobb, ha gyengéd, tapogató mozdulatokat végzel. A bőröd hálás lesz érte.

5. Körömbenövés megelőzése

Ha a pedikűrre alig jut időd, a körömvágásnál akkor is körültekintőnek kell lenned. Fontos, hogy a lábujjaidon a körmöt ne kerekítsd le, hanem egyenes vonalban vágd őket. A lekerekített lábköröm jóval nagyobb eséllyel nő majd be, ezért sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad, ha egyenesre vágod.

6. Szemhéjtus óvatos használata

A szemnél a bőr nagyon érzékeny. Ha húzod, miközben cicaszemeket készítesz magadnak tussal, csak elősegíted a ráncok kialakulását. Inkább emeld fel a fejed, hogy úgy húzd a tusvonalat, mint egy profi sminkes.

7. Alapos arctisztítás

Mindegy, hogy milyen jó minőségű terméket vásárolsz, ha nem használod helyesen, nem fogsz jó eredményt kapni. Arctisztítás közben a legtöbben hajlamosak az arc bizonyos területeit többször átmosni, míg más részeket kihagynak. Tipikusan ilyen a homlok felső része és a fülhöz közeli terület. Pedig ezek sem maradhatnak szennyezettek.

8. Körömlakkozás profi módon

Ha otthon szeretnéd tökéletesre festeni a körmeidet, ne 3 csíkban kend fel a körömlakkot, hanem kezdd a köröm legtetején. Ezután a köröm közepére tégy egy pöttyöt a körömlakkból, és ezt húzd szét a szélek felé. Az ecsetet kifelé irányuló mozdulatokkal használd, és mozgasd a köröm teteje felé. A festést úgy fejezd be, hogy a köröm közepétől haladsz a köröm hegyéig.

9. Cikcakkban a tökéletesre festett szempillákért

Elég egyszerűnek tűnik spirállal kifesteni a szempillákat, de itt is jól jön néhány hasznos tipp. A szakemberek a cikcakkban végzett mozdulatokat javasolják a szempillák tövétől a végükig haladva. Hiba, ha egymás után rögtön két rétegben viszed fel a szempillaspirált anélkül, hogy az első réteget hagynád megszáradni. Várj körülbelül 3 percet a két réteg felvitele között, hogy ne legyen maszatos a végeredmény.

10. Tökéletes sminkhez tökéletes megvilágítás

Nem elég, hogy jó minőségű termékeket használsz és hogy értesz a sminkeléshez. Sokkal szebb eredményt érhetsz el, ha nappali fényben fested ki magad. Így jól látod az arcodat, könnyen észreveszed, ha hibát ejtettél a sminkelésben.

11. Töredezett hajvégek kezelése

A legtöbb nő igyekszik a lehető legtovább növeszteni a haját, de nagy az esélye, hogy előbb-utóbb töredezni fog a vége. A polcunk pedig tele van olyan termékekkel, amelyek azt ígérik, hogy helyreállítják ezeket a töredezett hajvégeket, de ez csupán illúzió. Az egyetlen eszköz, ami segít, hogy a töredezett hajszálak újra egészségesek legyenek, az olló.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét