A magabiztosság az egyik legvonzóbb dolog, amivel rendelkezhetünk. A szupermodellek pedig nagyon is tisztában vannak ezzel. Vegyük például Armine Harutyunyant. Annak ellenére, hogy sok ember vitatja szokatlan külsejét, ő hisz magában, és ő lett az első örmény modell, aki a Gucci ruháit mutathatta be. Ma már nem kell XS-es méretűnek lenni ahhoz, hogy valakiből keresett modell legyen. Ezt Katya Zharkova is bizonyítja, akit szintén láthatsz ebben az összeállításban. A legfontosabb, hogy ne hagyd, hogy mások véleménye határozza meg, hogy ki vagy.
Következik 11 fantasztikus modell, aki a szépségideáloknak ugyan nem felel meg, mégis emberek millióit inspirál szerte a világon. Ne feledd: mindannyian gyönyörűek vagyunk!

1. Ellia Sophia

Külsejét nem nevezhetjük átlagosnak. Nagy, távol ülő szemei, apró, de dús ajkai a rég letűnt hollywoodi glam korszakát idézik. De ő tudja, hogyan emelje ki a legelőnyösebb vonásait. Ellia sikeres modell, akit számtalan kampányban és számtalan kifutón láthattunk már. A Gucci 2019-es kampányában is szerepelt, ahol a tökéletlenségre fektették a hangsúlyt.

2. Jacalyn “Jacky” O’Shaughnessy

Az ezüstös hajú szépség kitűnő példája annak, hogy nem kell 20 évesnek lenni, hogy valaki sikeres legyen a szépségiparban. Jacky számára a kor csupán egy szám. A világ legnevesebb kifutóit hódította már meg, a modellkedés mellett pedig színészként is tevékenykedik.

3. Bera Ivanishvili

Bera grúz énekes és modell. Szintén a szépségsztenderdek keretein kívül helyezkedik el, de büszke arra, hogy albínó. Családjában nem ő az egyetlen albínó, gyakran fotózkodik együtt testvérével, Tsotne-val, akivel olyanok, mintha egymás klónjai lennének.

4. Katya Zharkova

A világ összes nőjének megmutatja, hogy belőlük is lehet modell. Katya egy belorusz plus-size modell és színésznő. Magabiztosan mutatja meg a testét, hirdeti az átlagos alak szépségét, lerombolva azt a sztereotípiát, hogy egy modellnek muszáj az XS-es méretű ruhákba beleférnie.

5. Deborah Moreno

A vitiligóval élő holland modell sikeres karriert mondhat magáénak. Gyönyörű és magabiztos, saját példájával azt tanítja a nőknek, hogy ünnepeljék a szépségüket, bármilyen legyen is az.

6. Melody Mikél

Az amerikai modell megmutatta a világnak, hogy a szeplők természetesek és gyönyörűek. Elképesztő karriert épített fel, igazi inspiráció mindenki számára, akinek különleges ismertetőjegyei vannak.

7. Nathan Westling

A Natalie Westling néven született amerikai modell fellépett már Marc Jacobs, a Prada, a Dior, a Chanel és Vera Wang bemutatóin is. 2019-ben hozta nyilvánosságra transzneműségét. Kétségkívül inspiráló minden identitásával küzdő ember számára.

8. Reshma Qureshi

Története inspirál minden nőt, akik hasonló dolgokon mentek keresztül. 2016-ban, mikor a New York-i divathéten magabiztosan végigsétált a kifutón, az egész világot lenyűgözte. Az indiai modell és vlogger savtámadások elleni aktivistaként is tevékenykedik, így szeretné felhívni a figyelmet azokra a nőkre, akik olyan helyzetbe kerültek, mint ő.

9. Marjan Jonkman

Marjan egy olyan modell, amilyet nem látni mindennap. Hollandiából származik, és az Instagramon fedezték fel. Ma már ott van a világ top 50 modellje között. Sok tervező atipikusnak tartja, aki csodát tud tenni a női, a férfi és a semleges ruhákkal is.

10. Armine Harutyunyan

Az első örmény modellként vett részt egy Gucci-bemutatón. Ezt követően Olaszországban kellemetlen helyzetbe került, hiszen sokan vitatták, hogy nem mindennapi kinézete miatt való-e a modellek közé. Armine azonban magabiztos a saját testével kapcsolatban, és bátran mutatja meg a világnak, hogy milyen gyönyörű is valójában.

11. Oyku Bastas

Egy másik modell, aki nem köszön vissza minden magazin borítójáról. Különleges külseje azonban nem akadályozta meg abban, hogy meghódítsa a modellek világát. Ő az első török modell, aki szerepelhetett egy Gucci-bemutatón.

BÓNUSZ: Shudu Gram

Lehet, hogy azt hiszed, hogy ő is olyan valóságos, mint amilyennek látszik, de valójában Shudu nem létezik. Ő a világ első digitális szupermodellje. Bár nem valódi személy, Instagram-fiókjának több mint 230 ezer követője van, és olyan híres márkáknak készített kampányokat, mint a Balmain, a Ferragamo vagy a Samsung. Mi egyértelműen digitális szépségnek tartjuk őt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét