Rajzfilmes karaktereket eljátszani nem kis kihívás, főleg, ha olyan figurákról van szó, akikért milliók rajongtak gyerekkorukban. Szerencsére sok olyan tehetséges színész és színésznő van, akik mintha arra születtek volna, hogy a meséket életre keltsék. Angelina Jolie és Demóna, Helena Bonham Carter és a Tündérkeresztanya, Emma Watson és Belle – nekik köszönhetően újra élhettük egy kicsit a gyerekkorunkat, és újra elhihettük kedvenc meséinket.
Következik 11 színész, akik rajzfilmes karaktereket személyesítettek meg a filmvásznon.

1. Emma Watson Belle szerepében – A szépség és a szörnyeteg

Emma így nyilatkozott egy interjúban Belle szerepéről: “Azt hiszem, nagyon szerencsésnek érzem magam. Számomra Belle a gyerekkorom hősnője volt. A rajzfilmet 2 nappal a születésem után mutatták be. Aztán kiskamaszként Hermione vette át ezt a szerepet. Egy színésznő számára pedig kivételes szerencse, hogy mindkét hősét lehetősége van eljátszani.”

2. Angelina Jolie Demóna szerepében – Demóna: A sötétség úrnője

Egy interjúban a színésznő bevallotta, hogy sok időbe telt neki, míg rátalált Demóna hangjára, és a gyerekei sokat segítettek neki ebben. “Az akcentusára és minden egyébre a gyerekeim fürdetése közben jöttem rá. Vagy 17-féle hangot kipróbáltam. A gyerekek meg azt mondták: ‘Anya, mit művelsz? Ne beszélj ilyen furán!’ Egy nap aztán nagyon ideges lettem, megint megpróbáltam egy hangot, és elkezdtek nevetni. Egész éjjel gyakoroltam, mire végre rátaláltam a megfelelőre.”

3. Alexander Skarsgård Tarzan szerepében – Tarzan legendája

A színész elmesélte, hogy igazából apukáját szerette volna boldoggá tenni ezzel a szereppel. “Gyakorlatilag ez volt a kizárólagos oka annak, hogy elvállaltam ezt a szerepet. Hogy az apámat boldoggá tegyem. Úgy ismertem meg Tarzant és szerettem bele a karakterébe meg a dzsungelbe, hogy gyerekkoromban apámmal néztem a róla szóló filmeket.”

4. Emma Stone Szörnyella szerepében – Szörnyella

Emma így próbálta leutánozni Szörnyella ikonikus kacaját: “Rengeteget gyakoroltam a zuhany alatt, mivel elég kellemetlen emberek között gyakorolni ezt a nevetést. A nevetés nagyon kényes dolog, mert ha rosszul csinálod és mások hallják, akkor megjegyzéseket tesznek, hogy ‘Szerinted ilyen Szörnyella nevetése?’ Ez egy folyamat, amíg belejövök.”

5. Mia Wasikowska Alice szerepében – Alice Csodaországban

Mikor megkérdezték, szerinte hasonlított-e Alice-ra, a színésznő így válaszolt: “Nagyon remélem. Nem tudom. Úgy érzem, azok a dolgok, amiken ő keresztülment, hasonlóak azokhoz, amiket én megéltem az életben. Szerintem ezekkel sok ember, sok fiatal nő tud azonosulni.”

6. Johnny Depp a Kalapos szerepében – Alice Csodaországban

Mikor megkérdezték, hogy ez a szereplő miért beszél időnként skót akcentussal, a színész így felelt: “Tim Burtonnel beszélgettünk arról, hogy ez a fickó több emberből lett összegyúrva, és megtalálhatók benne ezeknek az embereknek a legszélsőségesebb tulajdonságai is. Nagyon sötét és veszélyes akartam lenni ezzel a skót akcentussal. Remélem, bejött. Még skót szoknyát is felvettem!” – mesélte nevetve.

7. Helena Bonham Carter a Vörös királynő szerepében – Alice Csodaországban

A színésznő elmesélte, hogy meglepődött, mikor Tim Burton megkereste ezzel a szereppel: “Olyan volt, mint egy házassági ajánlat. Tökéletes meglepetésként ért! Tudom, hogy sokan azt hiszik, ez nem igaz, pedig így volt. Sokan nem fogják megérteni, pedig tényleg nem számítottam rá, hogy Tim Burton valaha is akar majd velem dolgozni.”

8. Lily Collins Hófehérke szerepében – Tükröm, tükröm

A színésznő boldog volt, hogy eljátszhatja ezt a szerepet: “A Hófehérke a kedvenc mesém volt, és mikor először olvastam ennek a filmnek az ötletéről, arra gondoltam, ezt meg kell kapnom. Annyira ikonikus ez a karakter.”

9. Helena Bonham Carter a Tündérkeresztanya szerepében – Hamupipőke

Mikor arról kérdezték, benne és a Tündérkeresztanyában van-e valami közös, így felelt: “Sajnos én nem tudok átváltoztatni dolgokat, például nem tudok tökből hintót varázsolni. De a kelekótyaság és szórakozottság mindenképpen stimmel. Nekem tetszik, hogy néha ennyire el van varázsolva, sokszor én is ilyen vagyok.”

10. Lily James Hamupipőke szerepében – Hamupipőke

A színésznő beleszeretett a kék ruhába, amit a forgatáson viselt: “Úgy éreztem, teljesen átalakulok benne. És a mesék pont erről szólnak, az átalakulásról. Mikor felvettem ezt a ruhát, úgy éreztem, tudnék hercegnő lenni.”

11. Naomi Scott Jázmin szerepében – Aladdin

A színésznő szerette Jázmin karakterét gyerekkorában: “Imádtam ezt a szereplőt. Ő volt a kedvenc Disney-hercegnőm, és erősnek éreztem magam tőle. Nem félt kiállni magáért és harcolni azért, hogy ő maga dönthesse el, kihez megy feleségül. A filmben pedig még aktívabb.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here