A legtöbben azt hiszik, hogy a show business és a plasztikai műtétek kéz a kézben járnak. Van alapja ennek a nézetnek, hiszen nagyon sok sztár több szépészeti műtétnek vetette alá magát, és most már kicsit sem hasonlít egykori önmagára. Vannak, akik azért döntenek így, mert úgy érzik, nincs más választásuk. De mellettük számos olyan híresség is van, aki elfogadta, hogy öregszik, hogy az arca és a teste változik.
Szerencsére egyre többen választják a méltóságteljes öregedést a sztárvilágban is. A következő 11 híresség is közéjük tartozik. Ők nem a plasztikai sebészeknek köszönhetik szépségüket.

1. Julia Roberts

Hollywood egyik legragyogóbb mosolyát tudhatja magáénak a színésznő, aki egyike azon ismert embereknek, akik nem feküdtek kés alá. “Szeretném, ha a gyerekeim tudnák, mikor vagyok boldog, mikor mérges és mikor vagyok összezavarodva. Az arcod történeteket képes elmesélni, és nem szabad, hogy a történet arról szóljon, hányszor ejtetted útba a plasztikai sebészedet” – mesélte Julia egy interjúban, miután a Lancome reklámarcának választották.

2. Helen Mirren

A 75 éves, Oscar-díjas színésznő ma is fantasztikusan néz ki. Szépségének pedig semmi köze a plasztikai műtétekhez. Sokkal inkább az ügyes sminkelésnek köszönhető és annak, hogy Helen saját magának vágja a haját. “Sosem akartam tökéletesen sima arcot, ami alig felismerhető. Láttam már magam plakátokon teljesen kiretusálva, és azt gondoltam magamban: ‘Oké, jól nézek ki, de ez nem én vagyok. Ez nagyon mesterséges.’” – mesélte a színésznő az egyik interjúban. Elmondta azt is, hogy az egyetlen szépészeti beavatkozás, amit nemrégiben csináltatott, az egy szemöldöktetoválás volt, ami viszont egészen új szintre emelte az önbizalmát.

3. Winona Ryder

Ő egy másik jó példa arra, hogy egy színésznő is érezheti mindig jól magát a bőrében, függetlenül a korától. Winonának ezután sem áll szándékában plasztikai műtétet végeztetni, legalábbis nem tudunk róla. De azt elmondta, hogy érzi, mekkora nyomás nehezedik a színészekre és színésznőkre ezen a téren. Ő viszont továbbra is szeretné magát távol tartani a szikétől, hiszen – ahogy mondta – szeret öregedni, és sokat várt arra, hogy végre idősebbnek nézzen ki.

4. Tina Fey

A komikus és forgatókönyvíró azt mondta, neki tetszik, ahogyan a kinézete folyamatosan változik az idő előrehaladtával. Még mindig kicsit bizonytalan azzal a trenddel kapcsolatban, hogy az emberek már azelőtt tesznek az öregedés jelei ellen, mielőtt azok valóban láthatóvá válnának. Elmondta, hogy botoxot, mint minden ráncot eltüntető csodaszert sem használ, inkább igyekszik formában tartani magát.

5. Diane Keaton

Egy interjúban egyszer elmesélte, hogy nagyon jó módszerre van arra, hogy hogyan állapítsa meg, hogy kinek volt plasztikai műtétje és kinek nem. Csak ránéz az illető kezeire, és ha azok más állapotban vannak, mint az arca, akkor az illető valószínűleg plasztikáztatta már magát. Bár ellenzi a plasztikai műtéteket, ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolná a külsejét. Éppen ellenkezőleg! Folyamatosan megmutatja, hogy szépségének titka a testmozgás, és nem festeti a haját, hogy az még inkább kihangsúlyozza az arcát.

6. Brigitte Bardot

Egykor a francia divatvilág arca volt, de a modell és színésznő azóta is nemet mond a plasztikára. Utolsó filmjét 1973-ban forgatta, mostanában pedig az állatok jogaiért harcol elkötelezett állatvédőként. Saját állatvédő alapítványt hozott létre, vagyontárgyait és birtokát is emiatt a cél miatt adományozta el.

7. Rachel Hunter

Annak ellenére, hogy modellként számtalan divatmagazin címlapján szerepelt, Hunter azt mondja, megrémül, mikor régi képeket nézeget magáról. Elégedett mostani önmagával. A saját magáról alkotott képe akkor kezdett megváltozni, mikor a Rachel Hunter Szépségtúrája című műsorán dolgozott.

“Miután elindultam ezen az úton, és megismertem más kultúrákat, eltűnt belőlem a felszínes gondolkodás a szépségről. Az ezzel kapcsolatos elképzeléseink idejét múltak, meg kell változtatnunk őket, hiszen képtelenek vagyunk elfogadni önmagunkat” – mondta egy interjúban.

8. Amanda Peet

Egy interjúban azt mondta, elsősorban a lányai miatt nem vállalna soha plasztikai beavatkozást. Hozzátette, hogy mindenkinek lesznek ráncai, és inkább próbáljuk meg elfogadni ezeket, ne elrejteni akarjuk az öregedő testünket. Ez nem jelenti azt, hogy Amanda nem szeretne jól kinézni. Ennek érdekében festeti a haját, rendszeresen fehérítteti a fogait, és használ ránctalanító krémeket is.

9. Pink

Pink Twitteren írt magának egy kis üzenetet: “Kedves Én! Megöregedtél. Már látom a ráncaidat. Főleg, mikor mosolyogsz. Az orrod is nagyobb lett. Furán érzed magad most, hogy próbálsz hozzászokni ehhez az új valósághoz. De az orrod olyan, mint a gyerekeidé, az arcod pedig a nevetés miatt ráncosodik.” Állítása szerint ő inkább elfogadja az öregedés természetes folyamatát, minthogy bármilyen plasztikai beavatkozásnak alávesse magát.

10. Judi Dench

A brit színésznő és író kiáll a természetes öregedés mellett, és mindenféle szépészeti műtétet ellenez. Bár bevallja, néha elgondolkodik a plasztikai műtéten. “Mindig, mikor Amerikába megyek, eszembe jut, hogy vajon van-e olyan eljárás, amivel villámgyorsan helyre tudnak tenni, hogy még időben odaérjek a vacsorára is. De gyanítom, ez nem menne altatás nélkül” – mondta az Oscar-díjas színésznő.

11. Jennifer Aniston

Az ő véleménye is az, mint a listán szereplő többi híres nőnek. Ő is úgy érzi, a show business egyre nagyobb nyomást gyakorol a színészekre, ahogy múlik az idő. Soha semmit nem injekcióztatott az arcába, mert szerinte vannak más dolgok is, amiket egy nő megtehet azért, hogy fiatalos és szép legyen. Ilyen a masszázs, a hidratálás és az arckrémek használata. Ezenkívül a színésznő úgy gondolja, a divatvilágnak ki kellene tágítania a szépség fogalmát, hogy az minden korosztályra kiterjedjen, ne csak a tökéletes 20 évesekre.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here