A hajadon biztosan nagyszerű munkát végez, de eszedbe jutott valaha, hogy a háztartásban számos feladatnál hasznát veheted a hajszárítónak? Megmutatjuk, mennyi mindenre jó ez az ügyes kis készülék!

1. Nehezen hozzáférhető helyek megtisztításához

Ha alcsony vagy és a polcokat már nem éred el, hogy letörölgethesd őket, vedd elő a hajszárítót és fújd le vele a port. A földről már könnyen felporszívózhatod. Ugyanígy bevetheted az eldugott sarkoknál is.

2. Viaszos vászon asztalterítő kisimításához

Vasalni ugyan nem lehet, de a hőt bizonyos mértékig a viaszos vászon asztalterítő is elviseli. A makacs gyűrődések ellen használd a hajszárítót fegyverként! Ne tartsd túl közel, 20-30 cm-ről melegítsd, hogy a ráncok kisimuljanak a terítőn.

3. Fogkefe megszárításához

Mikor lehet szükség erre? Például, mikor utazni készülsz és a csomagolás legutolsó lépéseként, egy gyors fogmosás után szeretnéd eltenni a fogkefédet is. A hajszárítóval egy perc alatt tökéletesen megszáríthatod és már mehet is a neszeszerbe!

4. Növények portalanításához

Lehet az élő vagy műnövény, nem kell levelenként bajlódnod a portalanításával. A hajszárító ebben az esetben is jó szolgálatot tesz, lefújhatod vele a port és utána már csak össze kell sepregetned.

5. Matricák leszedéséhez

Ha most vettél ajándékot valakinek vagy az új serpenyődet szeretnéd használatba venni, a hajszárítóval könnyen leszedheted róluk a matricákat. Csak melegítsd fel őket kicsit, majd húzd le. Könnyedén le fognak válni.

6. Harisnya szárításhoz

Ha nincs kéznél tiszta harisnya, de már indulnod kéne, kézzel gyorsan moss ki egyet és hajszárítóval szárítsd meg!

7. Tükör párátlanításához

Forró fürdőt vettél, de nem látod magad a tükörben? Ne várd meg, míg a pára magától eltűnik! Nyúlj a hajszárítóért, ami egy pillanat alatt megoldja ezt a problémát!

8. Viaszfolt eltávolításához

Nagy bosszúság, amikor a gyertya mellé lefolyik a viasz. Kapargatás helyett melegítsd hajszárítóval. Mikor már egy kicsit megpuhult, könnyedén eltávolíthatod akár a fa bútorokról is.

9. Billentyűzet tisztításához

Nem könnyű a port kiszedni az apró billentyűk közül, de a hajszárító erre is jó! Fujasd át vele a billentyűzetet és a végén töröld át a billentyűzetet!

10. Gyűrött ruhákhoz

Ha nem szívesen veszed elő a vasalót, mert éppen késésben vagy, a felsődön virító ráncot a hajszárítóval is könnyen eltüntetheted. Csak irányítsd rá a forró levegőt és közben simítgasd a kezeddel az anyagot.

11. Szempillagöndörítéshez

A szempillagöndörítőt melegítsd fel hajszárítóval és utána használd. Mint a haj a hajsütővas esetében, a szempilláid is sokkal göndörebbek lesznek a hő hatására és tovább meg is tartják formájukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét