Kedvenc színészeink és színésznőink mindig káprázatos ruhákban vonulnak végig a vörös szőnyegen, ezzel aztán bőven szolgáltatnak is beszédtémát. Előfordul, hogy a stylistok különösen kreatív módon tervezik meg a ruhákat, így azokon utalásokat láthatunk filmekre és szereplőkre.
A következő fotókon a sztárokat olyan ruhákban láthatod, amelyek utalnak híres filmszerepeikre.

1. Zendaya

A Pókember: Nincs hazaút című film premierjén a színésznő mindenkit elkápráztatott azzal a Valentino ruhával, amit pókhálók díszítettek. Amikor a fotósoknak pózolt, még egy csipkeálarcot is feltett, ami egy pók lábaira emlékeztetett.

2. Keira Knightley

Amikor A diótörő és a négy birodalom premierjére készült, a színésznő úgy döntött, ruhájába belecsempészi egy kicsit a karakterét. A filmben a Cukortündér szerepét játszotta, elegáns, habos ruhája pedig pontosan ezt idézte.

3. Emma Watson

A szépség és a szörnyeteg premierjére érkezett a fekete overálban, amelynek a derekán egy rózsa volt. A rózsa fontos szerepet játszott a filmben, ezt azzal is kihangsúlyozták, hogy a színésznő hajában is a rózsa levelét mintázó csatok voltak.

4. Lily James

A Hamupipőkét alakító színésznő karakterének legfontosabb szimbólumát öltötte magára: kristályokkal kirakott cipőt vett fel a premierre. A Jimmy Choo márkájú lábbelit kifejezetten erre az alkalomra készítették neki, mégpedig több száz kristály felhasználásával. A bemutató után a márka több üzletében is látható volt a cipő.

5. Angelina Jolie

Úgy tűnik, Angelina Jolie még a forgatások után sem lépett ki Demóna szerepéből, legalábbis a kinézetét illetően. A Demóna: A sötétség úrnője című film bemutatójára olyan ruhát választott, amit a tündér is viselhetett volna. Fekete Versace ruháját egy ezüst skorpió díszítette, hogy ijesztőnek hasson. De a közönség tudta, hogy nincs mitől megijedni, hiszen Demónának jó szíve van.

6. Elle Fanning

Követte Angelina Jolie példáját, és Gucci ruháján utalt Aurora karakterére. A hercegnő a filmben egy rokka orsójával szúrja meg magát, Elle kesztyűjét ezért díszítették vércseppre hasonlító hímzések.

7. Margot Robbie

A Két királynő című filmben játszotta I. Erzsébetet. A színésznő egy olyan Rodarte ruhában érkezett a premierre, aminek a derekát rózsák díszítették. A történelem szerelmeseinek ez sokat mond, hiszen a Tudorok jelképe a rózsa volt.

8. Amber Heard

Az Aquaman bemutatóján pózolt ebben a Valentino ruhában. A ruha színe ugyanolyan volt, mint karakterének, Merának a ruhája. A fejfedővel pedig a vízre utalt, hiszen leginkább egy úszósapkára hasonlított.

9. Timothée Chalamet

A Velencei Filmfesztiválon a felsőjén 2 Cartier brossal jelent meg. Az ékszerek a Dűne című filmjének világát idézték. Az első bross egy kardot mintázott, a második egy art deco stílusú bogarat, ami az Arrakis bolygó repülőire emlékeztetett.

10. Brie Larson

A Marvel Kapitány premierjére a főszerepet játszó színésznő csillagokkal díszített ruhát és fülbevalót választott. A filmben a hősnő szimbóluma a nyolcágú csillag.

11. Neil Patrick Harris

Színátmenetes öltönyével mindenkit lenyűgözött a Mátrix: Feltámadások premierjén. Ez a számkombinációk folyamatos változására emlékeztetett.

12. Daisy Ridley

A színésznő a Star Wars: Az utolsó Jedik című film bemutatóján egy sötétkék ruhában jelent meg, ami a csillagos eget szimbolizálta. Az egész ruhát flitterekből kirakott, különböző méretű, fehér csillagok díszítették.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here