“Sosem adatik meg másodszor, hogy első benyomást kelts” – Szergej Vasziljevics Lukjanyenko. Ez nagyon igaz, pedig sajnos a legapróbb részletek is tönkretehetik a rólunk kialakított képet. Mikor elindulunk otthonról, általában tetőtől talpig végignézünk magunkon, és nyugtázzuk, hogy minden rendben van. De vannak olyan apróságok, amelyekre nem fordítunk figyelmet, pedig semmissé tudják tenni a kinézetünkre fordított erőfeszítéseinket.
Előzd meg, hogy veled is ez történjen, és figyelj ezentúl jobban a következő részletekre.

1. Hónaljráncok

Manikűrözünk, hidratáljuk a kézfejünket, akár még a szőrt is leszedjük a karjainkról. De a hónalj környékét ritkán nézegetjük, pedig kínos ráncok tudnak itt megjelenni.

Hogy a bőr ezen a tájékon összegyűrődik, annak lehet az oka a nem megfelelő, például túl kicsi melltartó, de okozhatja az izomzat csökkenése is. Bizonyos gyakorlatokkal, például fekvőtámaszokkal tudsz segíteni ezen.

2. Barnító nyomai a bőrön

Sokan odavannak a barna bőrért, ezért barnító sprayt vagy krémet használnak. A napozással ellentétben ezekkel a termékekkel gyorsan barnulhatsz. De óvatosan kell bánni a barnítóval. Ha meleg helyiségben és túl nagy mennyiségben használod, csíkokat, foltokat hagy a bőrödön és a ruhádon. Hogy ezt elkerüld, közvetlenül a fontos esemény előtt használd, amire éppen készülsz.

3. Nem megfelelő méretű cipő

A megfelelő méretű cipő alapvető egy nő ruhatárában. A nyári cipők esetében még inkább látható, ha nem jó a méret. Ezzel nemcsak a kinézetedet teheted tönkre, hanem a lábfejednek is árthatsz.

Ha túl kicsi rád a szandál, a kisujjad kikandikál majd oldalt. Az sem árt, ha van egy kis távolság a leghosszabb lábujj vége és a cipő eleje között. Szintén fontos, hogy a sarkad ne lógjon le a cipőről, illetve maga a cipő pedig ne legyen szűkebb, mint a lábfejed.

4. Tyúkszem és bőrkeményedés

A látható helyen lévő bőrkeményedés és tyúkszem szintén olyan apró részletek, amelyektől nem leszel vonzóbb. Gyakran annak következtében alakulnak ki, hogy rossz méretben választasz magadnak cipőt. Hogy megszabadulj tőlük, gyakran áztasd a lábad, és távolítsd el a száraz bőrt a lábfejedről.

A legjobb, ha megelőzöd a kialakulásukat. Azzal teheted a legtöbbet, ha olyan cipőt választasz, ami rögtön vásárlás után is kényelmes, nem kell “bejáratnod”. Ha kényelmetlennek érzed a cipőt, ne vedd meg.

5. Gyerekes hajgumik

A kiegészítők kínálata hatalmas, bármilyen stílushoz találsz köztük megfelelőt. Ha viszont elragadtatod magad, sokat árthatsz a kinézetednek. Vannak, akiket kifejezetten irritál, ha egy nő hajában élénk színű, gyerekes hajgumikat, csatokat látnak. Egy felnőtt és egy gyermek ne viselje ugyanazt, biztosan találsz majd a stílusodhoz illő opciókat a hajgumik között.

6. Díszes hajcsatok

Csillogó díszekkel, kövekkel kirakott csatokat, hajtűket rengeteg helyen lehet vásárolni. Ezekkel az egyik probléma, hogy nehéz őket összekombinálni más ékszerekkel, de a hajat is károsítják. A hajszálak eltöredeznek tőle, és sokaknak ismerős a helyzet, mikor a haj belegabalyodik a csatba, és jó néhány hajszál bánja, mire végre sikerül kiszedni. Természetesen alkalmakra viselhetsz ilyen kiegészítőt, de ne mindennap.

7. Napozás nyomai, leégett bőr

Tökéletesen egyenletes barnaságot csak úgy érhetsz el, hogy kifekszel a napra a strandon. De ha akkor fog meg a nap, mikor kertészkedsz, futsz vagy biciklizel például trikóban, akkor csíkokban fogsz csak lebarnulni.

Ez nemcsak a testeden érintheti a bőrt, hanem az arcodon is, általában ott, ahol nem takar a napszemüveg. Ha így jártál, megpróbálhatod eltüntetni az egyenetlen barnulás nyomait. Bőrradírral hámlaszd a lebarnult részt, hogy halványodjon, majd kókuszolajjal vagy citromlé és méz keverékével kend be a bőröd.

8. Izzadságfolt a ruhán

Bármilyen tökéletesen is nézel ki, mit sem ér az egész, ha közben összeizzadod a ruhád. Ez pedig bárkivel előfordulhat, elég, ha elkezdesz gyorsabban mozogni vagy izgatottá, stresszessé válsz.

Ha hajlamos vagy a fokozott izzadásra, viselj olyan ruhát, amely nem feszül bele a hónaljadba, hanem bővebb szabású ezen a részen. Részesítsd előnyben a természetes anyagokat, mint a vászon és a pamut, illetve válassz fekete, sötétkék vagy fehér felsőket, mivel ezeken kevésbé láthatók az izzadságfoltok.

9. Dezodor nyoma a ruhán

A dezodorral legyőzheted az izzadást, viszont esélyt adsz vele annak, hogy egy apró részlet tönkretegye a kinézetedet. A dezodorok fehér foltokat hagyhatnak a ruhán, ettől pedig igénytelennek fogsz tűnni.

Hogy ne kerülj ilyen kellemetlen helyzetbe, ne közvetlenül indulás előtt használd a dezodort, hanem hagyj neki időt megszáradni a bőrödön, és csak ezután öltözz fel. Hajszárítóval gyorsabban megszáríthatod.

10. Feltűnő műszempilla

Napjainkban már igen elterjedtek a műszempillák, hiszen azonnal varázslatossá teszik a tekintetet. De ne ess vele túlzásba. Ha olyan műszempillát választasz, amiről mindenki látja, hogy nem igazi, mert annyira természetellenes, azzal éppen az ellenkező hatást fogod elérni, mint amit szeretnél. A természetes szépség most is divat, a harsány műszempilla pedig ciki.

11. Hanyagul felvitt piros rúzs

A piros rúzs egyből az ajkaidra irányítja a figyelmet. Ha jól alkalmazod, akkor hozzátesz, ha rosszul, akkor viszont sokat elvesz majd a vonzerődből. Mielőtt felviszed, hidratáld az ajkaidat, különben egyenetlen lesz majd rajta a rúzs. Még jobb, ha le is radírozod és tápláló balzsammal puhítod. Hogy a rúzs látványosabb legyen, az ajkaid körül használj korrektort.

12. Kirepedezett táskafogantyú

Sajnos még a legjobb minőségű bőr táskák is idővel kirepedeznek. Ha nap mint nap használod, akkor ez természetesen előbb bekövetkezik. Előfordulhat, hogy magán a táskán rögtön szemet szúr az elhasználódás nyoma, de a fogantyún nem veszed észre. Mások viszont látni fogják. A legjobb, ha a bőr táskáidat rendszeresen átnézed és ellenőrzöd az állapotukat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here