Az igazi szerelem nemcsak érezhető, de a szem számára is látható. Ha jobban szereted a tényeket a kétségeknél, és az a típus vagy, aki mindenáron bizonyítékokat akar, akkor nyisd nagyra a szemed, és jól figyelj!
A sok pár viselkedése alapján összeállított listából megtudhatod, melyek azok a jelek, amik egyértelműen mutatják, hogy a párod halálosan beléd van esve!

1. Megosztja veled az ételét

Emlékszel még Joey-ra a Jóbarátokból? Ő soha nem adott az ételéből senkinek. Még akkor sem, ha egy csinos lányról volt szó, akivel még randizott is. De sosem mulasztott el csenni a másik tányérjáról, ha az egy pillanatra elfordította a fejét.

A valóságban is nagyon sokan vannak, akik utálják, ha valaki megkóstolja az ételüket, főleg, ha előtte engedélyt sem kér hozzá. Sok férfit zavarba ejt az “etessük egymást” típusú romantikázás is a randikon. Éppen ezért, ha a párod megkérdezi, megkóstolod-e az ételét, és nem bánja, ha nyilvános helyen a tányérjából eszel, az mindenképpen a szerelem jele.

2. Hangüzeneteket hagy

Napjainkban gyakori, hogy valakivel leginkább online tartjuk a kapcsolatot. Ez jó lehetőség azok számára, akik fizikailag nem tudnak együtt lenni annyit, amennyit szeretnének, de fontos számukra a kapcsolattartás.

A telefon kijelzőjén megjelenő csupasz szavak azonban nem képesek visszaadni azt a melegséget, azokat az érzelmeket, amikkel begépelték őket. Ezek az üzenetek gyakran személytelenek. A hangüzenetek viszont nem. Ezek képesek az érzelmek közvetítésére, és még a távolból zajló kommunikációt is közvetlenebbé teszik.

Legközelebb, mikor meghallgatod a párod által hagyott hangüzenetet, jusson eszedbe, hogy időt szánt rá és energiát, hogy felvegye. Talán még egy csendesebb helyre is félre kellett vonulnia. Ezt pedig azért tette, mert szeret téged.

3. Elől hagyja a telefonját

Egyesek úgy őrzik a telefonjukat, mint keselyű a zsákmányát. Ők azok, akik mindent bevetnek, jelszóval zárják le, ujjlenyomat olvasót használnak, és sosem hagyják csak úgy elől, felügyelet nélkül. Mikor otthon vagy a pároddal, ez a viselkedés furcsának tűnhet, érthető, hogy felmerül benned a kérdés, vajon miért csinálja ezt. Valószínűleg azért, mert van valami rejtegetnivalója, ez pedig nem a legjobb alapja a bizalom és a kapcsolat felépítésének.

Senki sem mondja, hogy a párod valamennyi jelszavát ismerned kell, mert magánszféra mindenkinek jár. De ha valaki természetesen viselkedik a környezetedben, mutatja az őszinteség és a bizalom jeleit, az csakis igaz szerelmet jelenthet.

4. Hajlandó új dolgokat kipróbálni

Amikor két ember találkozik, mindkettőnek megvan a maga érdeklődési köre, és megvannak azok a dolgok is, amiket nem szeret. Ahogy öregszünk, egyre nehezebben próbálunk ki új dolgokat, főleg, ha hobbiról vagy a szabadidő eltöltéséről van szó.

Viszont, ha a párod mélyen érdeklődik irántad és még jobban szeretne megismerni, örömmel fog veled számára új tevékenységeket is kipróbálni. Ha a hobbitok közös vagy együtt töltitek el a szabadidőtöket, az még inkább erősíti a köteléket kettőtök között. Minden ilyen alkalom egy újabb lehetőség az együttlétre, a másik jobb megismerésére.

Persze, vannak olyan dolgok, amiket egy nőtől vagy egy férfitól nem lehet elvárni, de mindig jó ötlet olyan lehetőségeket keresni, melyek a pár mindkét tagja számára érdekesek és szórakoztatóak lehetnek.

5. Mindenhol kedves ajándékokat és szerelmes üzeneteket hagy neked

Az ördög a részletekben rejlik, ahogyan az igazi érzelmek is. A nagy gesztusok az évfordulók megünneplésére olyan dolgok, amiket a legtöbb pár nem hagy ki. De a váratlan meglepetések, az apró kedvességek az igazán értékesek, ezektől lesz valóban boldogabb a napod.

A cetli “Szeretlek” felirattal, amit elrejtett a kabátod zsebében, a vicces üzenet, amit fogkrémmel írt a fürdőszobai tükörre, az, hogy az utolsó darabot meghagyta neked a kedvenc csokidból, mind olyan apróságok, melyekkel nap mint nap tudatni akarja veled, mennyire szeret.

6. Képes változtatni a szokásain

A régi szokásokat nehéz levetkőzni, ezt mindannyian tudjuk. Ahogyan azt is, hogy senkitől sem elvárható, hogy teljesen változzon meg egy kapcsolat miatt. Egy kapcsolat két olyan emberről szól, akik megőrzik eredeti személyiségüket, de közben a legjobb oldalukat akarják mutatni a másiknak.

Tegyük fel, hogy egy egyszobás lakásban élsz. Te korán kelsz, miközben a párod az éjszaka közepén is tévét néz. Vajon hajlandó lesz egy kicsit korábban kikapcsolni, hogy kicsit összebújjatok és együtt aludjatok el? Ha igen, szerencsés vagy!

Vagy képzeld el, hogy a párod egy igazi könyvmoly, rólad viszont a legkevésbé sem lehet ezt elmondani. A lakásban szanaszét heverő fülbevalók és rúzsok szorosan hozzátartoztak a szingli életedhez. Képes lennél egy kicsit rendesebbé válni és a helyére tenni a dolgokat az ő kedvéért? Ha igen, a párod szerencsésnek mondhatja magát!

7. Kibírja a számára legunalmasabb dolgokat is

Nőknél és férfiaknál is vannak olyan dolgok, amikben nem szívesen vesznek részt. Férfiaknál az egyik legáltalánosabb a vásárlás. A legritkább esetben mennek örömmel vásárolgatni a párjukkal. De ha a te párod időt és pénzt nem sajnálva veled tart a több órás zsákmányszerző utadon, biztos lehetsz benne, hogy odáig van érted! Ha pedig még a választásban is segít, tanácsot ad és elmondja a véleményét, az még jobb!

A nők általában ugyanígy viszonyulnak a különböző sporteseményekhez, akkor is, ha csak tévén keresztül kell nézni őket. A különböző bajnokságok idején ilyenkor nehéz lehet egy házban élni, de próbáld bevonni magad párod szenvedélyébe! Kérd meg, hogy magyarázza el a szabályokat, és mondja el, miért szereti annyira ezt a sportot. Az őszinte érdeklődés és a kifejezése annak, hogy részt szeretnél venni ebben a hobbijában, elnyeri méltó jutalmát!

8. Szívesebben beszélget, mintsem hallgat, mikor együtt vagytok

Mindannyian olyan párról álmodozunk, aki mellett csöndben lenni is jó. Ez azonban nem az a csend, aminek kiváltó oka, hogy nincs mondanivalónk a másik számára, vagy nem találunk egyetlen közös témát sem, amiről beszélhetnénk. Ez az a csodálatos csend, amikor minden nyugodt, te pedig biztonságban érzed magad a párod mellett.

De viharok bármikor jöhetnek, és ha adódik egy konfliktus, amiről beszélnetek kell, annak egyedüli megoldása a párbeszéd lehet. Aki igazán törődik veled és a kapcsolatotokkal, az minden esetben az őszinteséget fogja választani és a beszélgetést a parttalan vitatkozás helyett. A szerelem lényege ugyanis a megértés.

9. Büszke arra, hogy veled van

Természetes, hogy az együtt töltött időt a magánügyetekként kezelitek, és szeretnétek megtartani magatoknak a romantikus pillanatokat. De ha már együtt vagytok egy ideje, a párodon mégis azt veszed észre, hogy nem szívesen beszél másnak a kapcsolatotokról, ott valami nincs rendben.

Ezzel szemben azt látni, hogy a párod büszke arra, hogy veled van, nagyon felemelő érzés. Bemutat a barátainak, a családjának, a kollégáinak, sokat beszél rólad, értékeli az apró erőfeszítéseidet, és ünnepli a nagy sikereidet. A közösségi oldalán a státuszát kapcsolatban élőre változtatja, boldogan osztja meg a közös fotóitokat, és ha mentek valahova, mindig megfogja a kezed. Együtt vagytok, és ezt annak éli meg, ami: határtalan örömnek.

10. Nem hagy magadra, mikor a leginkább szükséged van rá

Az élet nem csupa móka és kacagás, sőt, tele van nehéz pillanatokkal. Egy betegség bármikor ledönthet a lábadról, és ilyenkor nagyon jó, ha van melletted valaki.

Ha a partneredet megrémíti, hogy nem a legjobb formádban lát, hogy a láz miatt gyenge vagy és segítségre van szükséged, az nagy kár. Viszont, ha halomra vásárolja a narancsot, folyton méri a lázadat, és képes órákra leülni veled nézni a kedvenc sorozatodat, a megfelelő ember mellett vagy!

11. Megfogadja a tanácsaidat

A nők olyan férfit akarnak, aki erős és képes döntéseket hozni, a férfiak pedig olyan nőt, akinek nincs folyton szüksége segítségre, és tud határozott is lenni. Azonban, az is fontos, hogy a párunk hallgasson ránk, és kikérje a véleményünket, tanácsunkat.

Ha sikerült egy olyan különleges embert találnod, akinek fontos a véleményed, és kíváncsi a mondanivalódra, ne ereszd el! Mert ő igazán szeret téged.

12. Sokszor megérint, sőt harapdál

Tudományosan bizonyított tény, hogy nemcsak az érintés, de a harapdálás is erősíti a kötődést két ember között. Előfordulhat, hogy a párod nem az a cirógatós típus, inkább zárkózottabb. De ha mindig csókolgat, simogat, harapdál, megérint, az a mély és bensőséges kapcsolat jele.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét