Mikor a boldogan végződő mesékre gondolunk, egyből a hercegnők és a hercegek jutnak eszünkbe. A valóságban azonban a királyi pompa ellenére nekik is meg kell vívniuk a saját harcaikat az életben. A legtöbb valódi hercegnek és hercegnőnek bőven volna mit mesélnie, sokuknak még a szerelmet megtalálni sem volt egyszerű.
A következőkben a brit monarchia párjainak történeteit ismerheted meg. Nem mindegyiknek lett boldog vége…

1. Vilmos herceg és Kate Middleton

A brit királyi család ikonikus párja 2001-ben ismerkedett össze. Mindketten a skóciai St. Andrews Egyetemen tanultak. Állítólag 2003-ban randiztak először. Bár kapcsolatukat a médián keresztül sosem tették nyilvánossá, nyílt titok volt, hogy egy párt alkotnak. 2007-es szakításuk ezért is számított nagy hírnek. Azután is ugyanazokra az eseményekre jártak, de tartották egymástól a távolságot. 2008-ban kezdtek újra közelebb kerülni egymáshoz, mikor Kate ellátogatott a királyi család néhány hivatalos eseményére, bár Vilmos nem volt jelen mindegyiken.

Végül helyrehozták kettejük közt a dolgokat, és 2010-ben jegyesek lettek. Vilmos Diana hercegné zafír gyűrűjét adta Kate-nek. 2011. április 29-én kötöttek házasságot a Westminster Apátságban. Gyermekeik, György, Sarolta és Lajos 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban születtek meg. Állítólag a hercegné már készül arra, hogy a jövőben betöltse az Anglia királynéje szerepet.

2. Harry herceg és Meghan Markle

Károly és Diana fiatalabb gyermeke akkor találta meg az igaz szerelmet, mikor találkozott Meghan Markle-lel Londonban. Ez 2016-ban volt, egy vakrandin, amit egy közös barátjuk szervezett. Hogy ki volt ez a közös barát, azt a mai napig homály fedi. Meghan később bevallotta, hogy hónapokon keresztül randiztak az első nyilvános megjelenésük előtt. Egzotikus helyekre utaztak együtt, például Botswanába, de találkoztak Oxfordshire-ben, a Kensington Palotában, néha Torontóban, ahol Meghan a Briliáns elmék sorozatot forgatta.

Aztán egy nap úgy döntöttek, ideje véget vetni a pletykáknak, és felvállalják a kapcsolatukat. Erre 2017-ben került sor egy torontói sporteseményen, ahol kéz a kézben mutatkoztak. Ugyanennek az évnek a végén bejelentették eljegyzésüket, majd nem sokkal ezután, 2018. május 19-én a Szent György-kápolnában összeházasodtak. Fiuk, Archie 1 évvel később született meg. Hosszas találgatások után nyilvánosságra hozták, hogy lemondanak a királyi család tagjaiként betöltött feladataikról. Jelenleg az Egyesült Államokban élnek, rövid ideig Kanadában is laktak.

3. Károly herceg és Diana hercegné

Károly herceg 1977-ben találkozott Diana Spencerrel, aki akkor még csak 16 éves volt. Károly nem is vele, hanem nővérével, Sarah-val randevúzott akkoriban. Amilyen gyakran Károly megfordult a Spencer családnál, elkerülhetetlen volt, hogy figyelme Dianára terelődjön. Lassan kapcsolat alakult ki közöttük, együtt vacsoráztak, együtt hajókáztak. Végül Károly bemutatta őt a családnak 1980-ban Balmoralban, a királyi család skóciai rezidenciáján.

Miután megkapta a család jóváhagyását, 1981-ben eljegyezte Dianát. Esküvőjükre 1981. július 29-én került sor a Szent Pál-székesegyházban. A ceremóniát világszerte 750 millió néző kísérte figyelemmel. A következő évben világra jött Vilmos herceg, majd 2 évvel később követte őt öccse, Harry. A pár 1992-ben jelentette be különválását, hivatalosan 1996-ban váltak el.

4. Erzsébet királynő és Fülöp herceg

Még hercegnő volt és csupán 8 éves, mikor először találkozott Fülöp herceggel György herceg esküvőjén. Ez 1934-ben történt, akkor még egyikük sem sejtette, hogy milyen hosszú közös út áll előttük. 5 évvel később újból találkoztak, majd levelezni kezdtek. 1946-ban Fülöp herceg Erzsébet apjától, György királytól kérte meg a lány kezét. A király beleegyezését adta, de arra kérte Fülöpöt, várjanak az esküvővel addig, míg lánya be nem tölti a 21. életévét. A pár 1947. november 20-án, a Westminster Apátságban házasodott össze. 1952-ben Erzsébetet királynővé koronázták, azóta ő lett a brit történelemben a leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodó. A párnak 4 gyermeke született, Károly, Anna, András és Eduárd, 1948-ban, 1950-ben, 1960-ban és 1964-ben.

5. Anna brit királyi hercegnő és Sir Timothy Laurence

Az Anna hercegnő és második férje közötti románc minden idők egyik legellentmondásosabb története. Mikor randevúzni kezdtek, Anna még nem tett pontot Mark Phillips kapitánnyal kötött házassága végére. Megismerkedésük után hamar találkozgatni kezdtek, aminek hatalmas botrány lett a vége a királyi családban, amikor a viszonyuk kiderült 1989-ben. Anna első házassága hivatalosan 1992-ben ért véget, 1 évvel később pedig férjhez ment Timothyhoz, aki azóta is a férje.

6. András herceg és Sára hercegné

Kevesen tudják, hogy Diana hercegné kulcsszerepet játszott András herceg és Sarah Ferguson kapcsolatában. Diana már évekkel korábban ismerte Sarah-t, jó barátnők voltak. Természetes volt, hogy bevezette őt a királyi körökbe, 1985-ben a windsori kastélyba is meghívta vacsorára. De ez nem pusztán egy baráti meginvitálás volt. Diana gondosan ügyelt arra, hogy András és Sarah egymás mellett foglaljanak helyet az asztalnál. Ahogy utólag kiderült, az okosan kifundált terve működött.

András és Sarah rögtön érezték a szikrát. Néhány hónap után a herceg megkérte Sarah kezét Skóciában 1986-ban. Még ugyanabban az évben összeházasodtak a Westminster Apátságban. 1988-ban született meg első gyermekük, Beatrix, Eugénia pedig 1990-ben látta meg a napvilágot. Bár 1992-ben szétváltak útjaik, hivatalosan csak 1996-ban lett vége a házasságuknak. Mind a mai napig nagyon jó kapcsolatot tartanak fenn egymással, együtt járnak különböző eseményekre, nem véletlen, hogy sokan bíznak abban, egyszer újra egymásra találnak.

7. Zara és Mike Tindall

Zara nem kapott nemesi címet, annak ellenére, hogy ő Anna hercegnő lánya. Természetesen ez sem állította meg a fiatal nőt, hogy hosszú távú kapcsolatokat és barátságokat alakítson ki a királyi családdal és a felsőbb körök tagjaival. Zara 2003-ban, Sidney-ben találkozott későbbi férjével. Ez unokatestvérének, Harry hercegnek volt köszönhető. Zara a szabadidejét töltötte éppen, Mike pedig azért volt ott, mert a csapata a rögbi világbajnokságon vett részt. Találkozásuk után 2004-ben randevúzni kezdtek, amit 6 évvel később eljegyzés követett. Aztán 2011. július 30-án egy szerény, de igen bájos ceremónián összeházasodtak. Első gyermekük 2014-ben született meg, 2018-ban pedig a második lányuk is megérkezett.

8. Eduárd gróf és Zsófia grófné

Erzsébet királynő legfiatalabb fia házasodott meg utolsóként. Eduárd 1987-ben találkozott Sophie Rhys-Jonesszal, de csak 1993-ban jött rá, hogy ő az igazi, amikor ismét találkoztak egy tenisz mérkőzésen. Ekkor kezdődött a kapcsolatuk, amit 6 éven át titokban tartottak, míg 1999-ben bejelentették eljegyzésüket. Még abban az évben házasságot kötöttek a Szent György-kápolnában. 2 gyermekük van, Louise és James, akik 2003-ban és 2007-ben születtek. Vicces tényként szokták megjegyezni, hogy Erzsébet királynő fiai közül egyedül Eduárdnak lett boldog az első házassága.

9. Peter és Autumn Phillips

Erzsébet királynő legidősebb unokája, Anna hercegnő fia későbbi feleségével, Autumn Kellyvel Montrealban ismerkedett meg a Forma-1-es Nagydíjon. Kezdetben a fiatal nő még nem tudta, hogy Peter a királyi család tagja, kapcsolatuk így folytatódott a következő 6 hétben. Több éves kapcsolat után 2007-ben jegyezték el egymást, 2008. május 17-én pedig összeházasodtak a Szent György-kápolnában. Első lányuk, Savannah 2010-ben született, Isla pedig 2012-ben. 2020 februárjában a pár bejelentette a szakítását és azt, hogy lányaikról továbbra is közösen fognak gondoskodni.

10. Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi

András és Sára idősebb lánya, Beatrix már évek óta ismerte Edoardo Mapelli Mozzit. Ebben nem is volt semmi meglepő, hiszen a férfi közeli barátja volt a családnak, és a társasági eseményeken is mindig találkoztak. Bár 2018-ban már felreppentek a pletykák a viszonyukról, először 2019-ben mutatkoztak együtt a National Portrait Gallery éves rendezvényén. Ugyanabban az évben szeptemberben megtörtént az eljegyzés, 2020 júliusában pedig összeházasodtak. A ceremónia szűk körű volt, Windsorban tartották.

11. Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank

András és Sára fiatalabb lánya, Eugénia hercegnő egy utazás során találkozott Jack Brooksbankkel, aki a híres svájci síparadicsomban, Verbierben dolgozott. Eugénia 20, Jack pedig 24 éves volt akkor. Állítják, szerelem volt köztük első látásra. 2018-ban, 7 együtt töltött év után bejelentették az eljegyzésüket, és még ugyanabban az évben összeházasodtak a Szent György-kápolnában. 2020-ban bejelentették első gyermekük érkezését, aki 2021 elején látta meg a napvilágot.

12. Károly herceg és Kamilla hercegné

Az elbeszélések szerint Károly 1970-ben ismerkedett meg Kamillával. Ugyanazokban a körökben forogtak, közösen vettek részt sporteseményeken. Hasonló humorérzékük és érdeklődési körük folytán alakult ki köztük vonzalom, ezért hónapokon át randevúztak. Károlyt 8 hónap tengerészeti gyakorlatra küldték, és mikor visszatért, Kamilla már Andrew Parker Bowles jegyese volt.

Rengeteg szóbeszéd és botrány után Károly is és Kamilla is elváltak, és nagyon óvatosan, hogy Lady Diana halála után elkerüljék a nyilvánosság megvetését, Károly újra esélyt adott szerelmüknek. 2005-ben hivatalosan bejelentették eljegyzésüket, majd 35 évvel első találkozásuk után, 2005. április 9-én összeházasodtak. Kapcsolatuk ellentmondásos mivolta és Diana hercegnő emléke miatt a királynő úgy döntött, Kamilla nem veheti majd fel a királyné címet, csak hitvestársi hercegné maradhat, mikor uralma végén Károly kerül a trónra.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét