Sok film olyan történetet mesél el, ami egy ember életét kíséri végig a gyermekévektől a felnőtt korig. A készítőknek ilyenkor nincs könnyű dolguk, hiszen nem csak egy jó színészt vagy színésznőt kell találniuk az adott szerepre, az is fontos, hogy a színészek hasonlítsanak egymásra.
Megnézheted, hogy milyen színészpárosok alakítottak ilyen összetett szerepeket híressé vált filmekben.

1. Gia Carangi – Kifutó a semmibe

Az HBO filmjét 1998-ban mutatták be. Az amerikai modell, Gia Carangi életét mutatja be, aki korának egyik legnagyobb szupermodellje volt. Megismerhetjük azokat a nehézségeket, amelyekkel a fiatal lány találta szemben magát úton a hírnév felé. Gyermekként Mila Kunis játszotta el Gia karakterét a filmben, felnőttkorát pedig Angelina Jolie keltette életre.

2. Melanie és Jake – Mindenütt nő

A film Jake Perry és Melanie Carmichael gyermekkori barátságból lett szerelmének történetét meséli el. Jake biztos benne, hogy Melanie lesz majd a felesége, de a lány erről egyáltalán nincs meggyőződve. A filmben Melanie-t gyerekként Dakota Fanning játszotta, felnőttként pedig Reese Whiterspoon. Jake megformálója gyermekkorában Thomas Curtis, felnőttként pedig a szerepét Josh Lucasra osztották.

3. Lila Wittenborn – Este

A dráma egy nő utolsó napjainak történetét tárja elénk, megjelenítve a legérdekesebb és legizgalmasabb eseményeket. Lila Wittenbornt fiatalkorában Mamie Gummer játszotta, az idősebb karaktert pedig Meryl Streep formálta meg a filmben. Ahogy azt a képeken is láthatod, a hasonlóság a két nő között szinte döbbenetes. Persze ez nem a véletlen műve. A két szerepet anya és lánya játszotta.

4. Sally és Gillian Owens – Átkozott boszorkák

Sally és Gillian Owensről mindenki tudta a városban, hogy nem átlagos lányok. Egyrészt azért, mert boszorkányok voltak, másrészt pedig a különös átok miatt, ami régóta sújtja családjuk nőtagjait. Egészen pontosan megakadályozza, hogy szerelmesek legyenek. Sally Owens megformálói Camilla Belle és Sandra Bullock, Gillian Owensé pedig Lora Anne Criswell és Nicole Kidman voltak.

5. Rose DeWitt Bukater – Titanic

A gyönyörű Rose-t nem lehetett kihagyni erről a listáról. A Titanic első jelenetében látható idős Rose-t Gloria Stuart játszotta. Fiatalkorában pedig a csodaszép Kate Winslet alakította. Bár a két színésznő között nagy volt a korkülönbség, külsejükben mégis felfedezhetők hasonlóságok. Ebben az esetben viszont nem volt köztük rokoni kapcsolat, amitől a dolog még érdekesebb.

6. X Professzor – X-Men

A sorozatban az egyik legizgalmasabb dolog, hogy hihetetlen utazást tehetünk a szereplők múltjába, jelenébe és jövőjébe. Ennek az időutazásnak köszönhetően a szereplők különböző arcait ismerhetjük meg. Erre kiváló példa Xavier professzor, akit idősebb korában Patrick Stewart személyesített meg, fiatalon pedig James McAvoy játszott.

7. Obi-Wan Kenobi – Star Wars

Obi-Wan titokzatos, magányos emberként él a sivatagban a sorozat legelső részében. A brit színész, Sir Alec Guinness játszotta a szerepet. Később kiderül, hogy Obi-Wan valójában jedi mester. A fiatalkori énjét a skót színész, Ewan McGregor formálta meg.

8. Indiana Jones – Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

Minden idők egyik legnépszerűbb kalandfilmjének harmadik részében a fiatal és nagyon kíváncsi Indiana Jones szerepét River Phoenix játszotta. Maga Harrison Ford ajánlotta őt a szerepre, hiszen már korábban játszottak együtt A Moszkító-part című filmben. Akkor apa és fia szerepét öltötték magukra, a köztük lévő hasonlóság pedig feltűnő volt.

9. Mystique – X-Men

Ez az alakváltoztatásra képes mutáns bárkinek a kinézetét – és hangját – magára tudja ölteni. Ő az X-Men sorozat egyik legnépszerűbb karaktere. Aligha véletlen, hogy az összes részben feltűnik. Az első három epizódban Mystique karakterét Rebecca Romijn színésznő és modell játszotta. A negyedik részben azonban Rebecca már Jennifer Lawrence-szel osztozott a szerepen, azóta pedig kizárólag Jennifer feladata ennek a furcsa, mégis bájos karakternek a bemutatása a filmvásznon.

10. Mike O’Donnell – Megint 17

A kiváló kosárlabdázó varázslatos visszatérését mutatja be a középiskolába, aki akkor az egyik legnépszerűbb fiú volt. Felnőttként Matthew Perry formálta meg a szerepet, míg a főhőst kamaszként Zac Efron játszotta el.

A forgatások során Zac többször is kért tanácsot Matthew-tól, mivel a lehető legmeggyőzőbben akarta alakítani a szerepet. Perry ekkor már jól ismert színész volt, hiszen a Jóbarátok Chandlerjeként mindenki ismerte. Van egy kis irónia is a szereposztásban, hiszen Perry szerepelt a Második esély című sorozatban, ahol egy tinit alakított, aki találkozik jövőbeli önmagával.

11. Noah Calhoun – Szerelmünk lapjai

Allie és Noah szerelmének története elevenedik meg a filmvásznon. A fiatal és jóképű Noah karakterét a kanadai Ryan Gosling játszotta, az idősebb Noah-t pedig az amerikai színész, James Garner alakította.

12. Bill Denbrough – Az: Második fejezet

A film első részében megismerhettük a Vesztesek klubjába tartozó gyerekeket, akik szembeszálltak a gonosszal, és végül legyőzték. Legalábbis, ezt hitték. De a második részből kiderül, hogy a gonosz visszatér. Viszont a gyerekek már nem gyerekek többé. Egyikük a bátor Bill Denbrough, akit gyerekkorában Jaeden Martell alakított, felnőttként pedig James McAvoy.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here