Több oka lehet annak, hogy egy rendező úgy dönt, egy adott szerepet két színésszel játsszat el. Például előfordulhat akkor, ha a színész beteg lesz és helyettesíteni kell, vagy mikor egy felvételen a karakter több verzióját kell megmutatni. Ezt meg lehet tenni számítógépes trükkel, de sokszor adódik ennél kézenfekvőbb megoldás is: szólni kell a színész testvérének.
Olyan színész testvérpárokat mutatunk, akiket láthattunk már azonos szerepben, de egészen eddig erről semmit sem sejtettünk.

1. Penélope Cruz húga, Monica volt a dublőr A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című filmben.

Penélope Cruz várandós volt, mikor ezt a filmet forgatták. Hogy ne kelljen őt teljesen lecserélni, a rendező remek ötlettel állt elő: Monica Cruzt, Penélope húgát kérték fel dublőrnek a harcos jelenetekhez. A testvérek annyira hasonlítanak egymásra, hogy a nézők közül alig akadt valaki, aki észrevette, hogy egymást helyettesítik a filmben.

2. Elle játszotta Dakota karakterének fiatalabb verzióját a Nevem Sam című filmben.

Elle és Dakota Fanning között 4 év a korkülönbség, Dakota az idősebb. 2001-ben Dakota megkapta a Nevem Sam című film főszerepét, az akkor 2 éves Elle-t pedig a főszereplő fiatalabb verziójának szerepére válogatták be.

3. Chris nem az egyetlen Hemsworth, aki Thort játszotta.

A 3 Hemsworth fivér mindegyike színész: Luke, Chris és Liam is. Mindhármuknak köze volt Chris híres szerepéhez: eredetileg Liam volt az, akit behívtak meghallgatásra a szerephez, de Luke is játszotta Thort. A Thor: Ragnarök című filmben az egyik jelenetben testvére helyett ő tűnik fel Thorként.

4. Jason London vette át testvére szerepét az I’ll Fly Away című sorozat befejezésében.

A sorozatban Jeremy London játszotta Nathan Bedford szerepét. A sorozatot egy hosszabb filmmel zárták le, amelyben helyette ikertestvére, Jeremy játszott.

5. Xander szerepét a Buffy, a vámpírok réme című filmben Nicholas ikertestvére is játszotta a 3. évadban.

A sorozat 3. évadjában a nézők Xander új verzióját ismerhették meg. A szerepet pedig nem más játszotta, mint a színész ikertestvére, Kelly.

Kelly egy rész erejéig az 5. évadban is helyettesítette testvérét.

6. Laverne Cox karakterét a Narancs az új fekete című sorozatban ikerbátyja is alakította.

Laverne Cox transznemű nő, aki szerepelt a Netflix népszerű sorozatában. Volt egy visszatekintés arra az időszakra, amikor az általa játszott karakter, Sophia még férfi volt. A rendező rájött, hogy Laverne-nek van egy ikerbátyja, M. Lamar, akit be is hívott egy meghallgatásra. Ő kapta meg testvére karakterét néhány jelenet erejéig.

7. Sarah Connor szerepét Linda Hamilton testvére játszotta a Terminátor 2. – Az ítélet napja egyik jelenetében.

A film egyik jelenetében két Sarah Connort láthatunk, mikor az ellenség az egyiküknek álcázza magát. Nem Linda Hamilton játszotta mindkét szerepet – a nem valódi Sarah-t ikertestvére, Leslie alakította.

8. Az időutazó felesége című filmben Alba DeTamble szerepét két testvér játszotta.

A 2009-ben készült filmben Alba két verzióját láthatjuk, egyiket a jelenben, másikat a múltban. A szereplő fiatalabb verzióját Hailey McCann húga, Tatum McCann alakította.

9. Rami Malek ikertestvére, Sami szintén szerepelt a Buster’s Mal Heart című filmben.

Rami Malek és ikertestvére, Sami számára nem okozhat gondot eljátszani egy azonos karaktert. Rami szokott azzal viccelődni, hogy testvérével annyira hasonlítanak egymásra, hogy még a szüleik sem tudták őket egykönnyen megkülönböztetni. Sami Malek a film elején tűnik fel testvére dublőreként.

10. Cole és Dylan Sprouse osztoztak Julian szerepén az Apafej című filmben.

Az 1999-ben készült Apafej című filmben a főszereplő (Adam Sandler) örökbe fogad egy gyereket, hogy ezzel nyűgözze le barátnőjét. A gyerek szerepét az ikerpár, Cole és Dylan Sprouse játszották. 20 évvel a film bemutatója után Sandler úgy emlékezett vissza a forgatásra, hogy nem volt egyszerű az ikrekkel dolgozni, és teljesen el van képedve attól, hogy milyen jóképű férfiak váltak belőlük.

11. Jill Hennessyt testvére helyettesítette az Esküdt ellenségek című sorozatban, mikor ő nem ért rá.

Jill Hennessy játszotta a sorozat 4-6. évadjában Claire Kincaid szerepét. A forgatások ideje alatt azonban kapott egy másik munkát is, ezért az egyik epizód felvételén nem tudott jelen lenni. Szerencsére az ikertestvérére számíthatott: Jacqueline Hennessy átvállalta tőle a szerepet.

12. Az ikerpár, Ryder és Evan Londo ugyanazt a szerepet játszották a Kemény motorosok és a Mad Men – Reklámőrültek című sorozatokban.

Ez az ikerpár annyira tehetségesnek bizonyult, hogy két nagyszabású produkcióban is szerepet kaptak. Abel Teller szerepét játszották a Kemény motorosokban 3 éven át, 2011-től 2014-ig, 2012-2015 között pedig a Mad Men sorozatban játszották Gene karakterét.

13. Khadijah és Malika Haqq ugyanazt a szerepet játszották debütáló filmjükben, a Szuper felsőtagozatban.

Ebben a 2005-ös Disney-filmben az egyik szereplő, Penny olyan szuperképességgel rendelkezik, hogy képes klónozni magát. A karaktert Khadijah és Malika Haqq alakította. A nővérek azt mesélték, hogy eredetileg a rendező nem kifejezetten ikreket keresett erre a szerepre, és rajtuk kívül a meghallgatáson nem is volt több ikerpár.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here