Dianát a szívek királynőjének is nevezték. Halála után sok-sok évvel még mindig gyakran beszélnek róla, emlegetik szépségét és csodás személyiségét. De sokan tudják azt is, hogy valódi érzelmeinek többségét elrejtette, és gyakran volt szomorú akkor is, mikor mosolyt láthattunk az arcán.
Szakértők segítségével elemeztük Diana fotóit és testbeszédét, ami rengeteg dolgot elárul róla.

Diana imádott anya lenni.

Mindig kimutatta gyerekei iránti szeretetét fizikai kontaktussal is. Séták közben fogta a kezüket vagy a vállukra tette a kezét. Gyakran igazgatta a ruháikat, és mikor beszélt hozzájuk, általában le is hajolt, hogy azonos magasságban legyen velük. A testbeszédszakértő szerint ez az egyik jele annak, ha valaki magával egyenrangúként kezeli a gyerekeket.

Bár biztonságban voltak, mindig aggódott a gyerekeiért.

Ezen a fotón Diana testtartása azt mutatja, hogy szeretné megóvni a gyerekeit, ezért tartja őket olyan közel magához. Bár nincs mitől félni, mégis úgy néz ki, mint aki nagyon éberen vigyáz rájuk.

Diana tiszteletben tartotta fiai magánéletét, de tudatta velük, hogy mindig számíthatnak rá.

A hivatalos eseményeken Diana nem ölelgette a gyerekeit mindenki szeme láttára. Ezt a fajta testbeszédet nem a nyilvánosságnak tartogatta. Engedte maga előtt menni őket, hogy önállónak érezzék magukat, de tudatta velük, hogy mindig ott van, ha támogatásra van szükségük. De a fotósok gyakran csíptek el olyan aranyos pillanatokat, amikor Diana megérintette a fiait.

Már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy Diana inkább barát Károly számára, mintsem szerelem.

Hogyan néznek ki a szerelmes emberek? Biztosan nem úgy, mint Diana és Károly az első közös interjújuk alkalmával, mikor bejelentették az eljegyzésüket. Nagyon kínosan festettek a nyilvánosság előtt.

Mikor Károly megérintette, Diana kelletlenül felhúzta a vállát. Károly pedig meglapogatta Diana vállait, ami inkább barátok közt szokás.

Szerelem tekintetében bizonytalanság jellemezte.

Károly sokkal higgadtabbnak tűnt, mikor az eljegyzésükről beszéltek. Közben viszont Diana harapdálta a szája szélét, lefelé nézett, és látszott rajta, hogy kényelmetlenül érzi magát.

Ez volt az az interjú, amelyben elhangzottak azok a híres szavak, amik igazán nagy csalódást okoztak Dianának. Az újságíró azt mondta: “Nekem úgy tűnik, Önök szerelmesek.” Erre Diana azt válaszolta: “Természetesen!” Károly pedig hozzátette: “Jelentsen bármit is a ‘szerelmesek’.” Ezek után Diana lefelé nézett, és arcáról eltűnt a mosoly.

Még az esküvőjük alatt sem voltak igazán együtt.

A királyi családban egy esküvő hatalmas esemény, ami természetesen szigorú szabályok szerint zajlik. De hogyan lehetséges az, hogy két szerelmes, boldog ember egyszer sem mosolyog egymásra vagy nem fogja meg egymás kezét az egész ceremónia alatt? Érdemes megnézni Vilmos és Katalin esküvőjét: sokkal őszintébbnek tűnnek, mint annak idején Diana és Károly.

Úgy tűnt, hogy ők ketten mindig máshova figyelnek. Még mikor Károly rá is pillantott Dianára, ő teljesen más irányba nézett. Feszültnek tűntek, Károly folyamatosan próbálta elkapni Diana figyelmét.

Híres fotójukon jól látható, hogy Diana viszonylag távol áll Károlytól, így próbálja megcsókolni.

Fotóikon látható az elidegenedés.

Diana és Károly követték a királyi protokollt, ami nem helyesli a nyilvánosság előtt való érintkezést. De a testbeszédük is gyakran zárkózottságról árulkodott. Olyan, mintha Diana nem akarta volna, hogy Károly megfogja a kezét, mindketten inkább a hátuk mögé tették a kezeiket. Még a kanadai látogatásukon is figyelmen kívül hagyták egymást.

A gyerekek sem hozták őket közelebb egymáshoz.

Azokon a fotókon, amelyeken Diana, Károly és Vilmos együtt szerepelnek, látható, hogy Károly mindig távolabb ül, sem a fiához, sem a feleségéhez nem ér hozzá. Ahelyett, hogy a gyerekével játszott volna, gyakran inkább az ölébe tette a kezét. Diana viszont teljes odaadással játszott vele.

De még mindig gyengéd érzelmeket táplált Károly iránt.

Számos fotó van, amelyen Dianát szomorúnak és depressziósnak láthatjuk a nászútján. De több fotó azt is megmutatja, hogy mennyire szerelmes volt. Ez a kép kettejükről egy földközi-tengeri utazás során készült. A hercegné boldog volt, ezt sugallja a testtartása és az őszinte mosolya.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here