Számtalan diéta és étrend létezik, mindenki megtalálhatja köztük a számára legmegfelelőbbet. A sztárok között is vannak, akik aggódnak a környezetért, az állatokért, a saját egészségükért, ezért úgy döntöttek, nem esznek többé húst. Közülük egyesek vegetáriánusok, mások vegánok lettek, de az közös bennük, hogy mindenkinek megvan a maga nyomós oka arra, hogy miért zárta ki az étrendjéből a húst.
Szeretnénk megosztani veled, hogy a következő sztárok miként vélekednek a témáról.

1. Katy Perry

2021 elején Katy Perry Twitteren jelentette be, hogy 95%-ban felkészült arra, hogy teljesen vegán életmódra térjen át. Bár ennek okait nem ismerjük, az énekesnő azzal, hogy befektetett az Impossible Foods vállalatba, kifejezte aggodalmát az élelmiszeripar iránt.

Ez a vállalat hús- és tejtermék-helyettesítőket készít, teljesen mellőzve ezzel az állati eredetű termékeket.

2. Anya Taylor-Joy

A Netflix A vezércsel című sorozatának szereplője elmesélte, hogy 8 éves kora óta vegetáriánus. Hosszú időn át vegán is volt, hiszen szerinte ez a leginkább környezettudatos választás. Jelenleg megpróbál a lehető legtöbbször vegán módon táplálkozni.

3. will.i.am

A rapper egészségi okokból váltott vegán étrendre. Ez volt a megoldás a magas koleszterinszintjére és magas vérnyomására. Bár eleinte nem volt célja az állati eredetű élelmiszerek teljes mellőzése, később rájött, hogy nincs szüksége ezekre.

4. Jessica Chastain

Nem saját elhatározásából lett vegán, hanem azért, mert hallgatott a teste jelzéseire. A színésznő elmondta, hogy a húszas éveiben folyton fáradt volt, magas volt a koleszterinszintje, ezért számára az egyetlen megoldásnak az tűnt, ha teljesen növényi alapú táplálkozásra vált.

5. Sia

Az énekesnő 2014-ben lett vegán. Azóta állatvédő aktivista is lett. Együttműködik a PETA-val, hogy csökkentsék a kóbor állatok számát, valamint egy dalt is írt Free the Animal címmel, hogy felhívja a figyelmet az állatkínzástól mentes divat támogatására.

6. James Cameron

A környezetért való aggodalma miatt választotta a vegán életmódot, de az egészségügyi szempontokat is figyelembe vette. Állítja, mióta így táplálkozik, még egyszer sem volt beteg.

Annyira elkötelezett a vegán étrend és életmód mellett, hogy producerként dolgozott a Radical Change című dokumentumfilmen, amiben több sportoló mellett ő is beszél a vegán étrendről.

7. Evanna Lynch

A színésznőnek egy podcastja is van, a The ChickPeeps, ahol a vegán életmódról beszél és beszélget állatjogi aktivistákkal is. A színésznő 11 éves kora óta vegetáriánus, mivel taszította a húsevés gondolata. 2014-ben pedig vegán életmódra váltott.

8. Sadie Sink

A Stranger Things sztárja 13 évesen lett vegetáriánus, miután megnézte a Food, Inc. című, húsipart bemutató dokumentumfilmet. Jelenleg vegán, és legfőbb motivációja, hogy a táplálkozásán keresztül segítsen az állatokon és a környezeten.

9. Lewis Hamilton

Az autóversenyzőnek 2 nyomós oka volt arra, hogy növényi alapú táplálkozásra váltson: hogy a lehető legegészségesebben táplálkozzon és hogy tegyen a környezetért. Azóta hirdetője lett a vegán életmódnak, 2018-ban pedig ő is a producere volt a Radical Change című dokumentumfilmnek.

10. Ruby Rose

A színésznő, aki a Batwoman sorozatban játszott, bizonyította, hogy a mozivásznon kívül is igazi szuperhős. Ruby Rose gyerekként döntötte el, hogy nem eszik semmilyen állati eredetű élelmiszert. Mindezt azután, hogy megtudta, hogyan készül a cápauszonyleves.

11. Rooney Mara

A színésznő 9 éves kora óta vegetáriánus, de felnőttként határozta el, hogy teljesen vegánként fog élni, miután megnézett néhány videót arról, hogyan készülnek az állati eredetű élelmiszerek.

Nem sokkal később a divatvilágba is betört vegán ruháival és kiegészítőivel, miután látta, milyen nehéz ilyen holmikhoz hozzájutni.

12. Joaquin Phoenix

Már 4 évesen tudta, hogy nem akar többé állati eredetű élelmiszert enni, mert annyira sajnálta az állatokat. A színész ismertségét gyakran használja fel arra, hogy az állatok jogairól és a környezettel való törődésről beszéljen. Még az Oscar-díj-átadón tartott beszédében is megemlítette ezeket.

A színész együttműködik a PETA-val, és producerként részt vett a Gunda című dokumentumfilm készítésében, ami a tenyésztett állatok életét mutatja be.

13. Billie Eilish

Valószínűleg nagyon kevés ember van, aki soha életében nem evett húst. Billie Eilish azonban közéjük tartozik. Vegetáriánusnak nevelték, ezért számára a vegán életmódra való átállás semmilyen nehézséget nem okozott. Billie számára a legfőbb érv az állatok védelme, akikkel nagyon különleges kapcsolatot ápol.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét