A nők már emberemlékezet óta törekszenek megőrizni szépségüket. Ezek voltak a leghasznosabb szépség trükkök a történelem során.

1. Káposztalevelek

A káposztaleveles trükköt már több száz éve használják a szoptató nők. A káposztalevél fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően közvetlenül a mellre rakva enyhíti a nők panaszait.

2. Olívaolaj

Az ókori emberek „aranyként” tekintettek az olívaolajra, s nem ok nélkül. Az olívaolaj ma már számos bőr- és hajápoló termék, samponok és balzsamok alapjaként szolgál.

3. Csipkebogyó és tejszín balzsam

Rózsa a finom illatot, a tejszín pedig a bársonyosan puha bőrt szolgálja. A recept egyben rendkívül szimpla és briliáns.

4. Kényeztető fürdők

Az ókori római nők képesek voltak órákat eltölteni a fürdőkben, ahol kellemesen elbeszélgettek, miközben a forró és hideg vizű medencékben ücsörögtek felváltva.

5. Aromaterápiás masszázs

A masszázs mindig is a sok gyönyörű nő kedvenc szépség trükkje volt, egy kis aromabalzsammal és olajjal pedig már-már az álmuk vált valóra.

6. Cukor

Senki sem tudja, kinek az agyából is pattant ki a cukorral történő szőrtelenítés, mivel a hölgyek már több ezer éve használják. A hosszú ideig tartó simaság miatt igen kedvelt módszernek is számít.

7. Mézes maszk

A méz szintén rengeteg olyan tulajdonsággal büszkélkedhet, melyek már egy ezredév óta ismertek. Az anticellulit masszáz például egy könnyűnek számító szépség tipp: kenjünk egy kis mézet a problémás területre, nyomjuk rá a tenyerünket, majd emeljük le róla, s ezt a mozdulatot ismételgessük.

8. Tejföl

Valószínűleg valaki véletlen, egy tejfölös tál elmosása után fedezte fel a tejföl jótékony hatásait, másnap ugyanis azt vette észre, hogy kezei lágyak és puhák. Ha épp van a hűtőnkben, ne féljünk naponta használni ezt az igazán egyszerű szépség trükköt.

9. Henna és indigó

A nők már réges-régóta használnak hennát és indigót különböző arányokban a hajuk egészségének és kívánt színének megőrzése érdekében.

10. Tojásmaszk

Számos receptet találhatunk a tojásmaszk kapcsán, de a lényege mindegyiknek ugyanaz: a tojásmaszk erőssé és csillogóvá varázsolja a hajat.

11. Bőrradír helyett ruhadarab

Ha épp nincs kéznél bőrradír – vagy épp még fel se találták – egy egyszerű ruhadarab is tökéletes az elhalt bőrsejtek eltávolítására.

12. Agyag

Az agyag abszolút nélkülözhetetlen minden nő számára. A ragyogó bőr, erős haj, sima, hibátlan testrészek érdekében már az ókor óta használják ezt a csodaszert a hölgyek.

13. Citromlé

Míg a henna és az indigó vörössé vagy sötétté varázsolja a hajat, a citromlé és a nap kivilágosítja. Ha épp a szőke haj a divat, ez a recept jut elsőként minden nő eszébe már évszázadok óta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét