Ezek az apró, ám mégis zseniális trükkök könnyedén teszik sokkal kényelmesebbé mindennapi életünket. Mutatunk egészen egyszerű trükköket, mint például hogy hogyan is tisztítsuk meg a billentyűzetünket, vagy hogyan lehet elviselhetőbb a magassarkú viselete. Sőt, a cikk végén egy olyan tippel is szolgálunk, mely biztosan feledhetetlenné teszi a következő állatkerti sétát.

1. Telefon keresése

Azért, hogy könnyedén megtaláljuk otthon „elbújt” telefonunkat, nyissuk meg a www.google.com/android/find weboldalt, majd miután bejelentkeztünk Google fiókunkba, bemérhetjük telefonunkat. A rendszer 5 percig fog bennünket csörgetni, még akkor is, ha némán van a telefonunk.

2. Ablaktisztítás

Azért, hogy rájöjjünk, az ablak melyik fele is a piszkos, a legjobb, ha bentről vízszintes mozdulatokkal, míg kintről függőleges mozdulatokkal mossuk le.

3. Segítsünk vendégeinknek a tájékozódásban

Fotózzuk le a házat, s küldjük el a képet nekik, miközben azt magyarázzuk, hogyan is juthatnak el hozzánk. Hidd el, sokkal egyszerűbben odatalálnak majd.

4. Billentyűzet összeszerelése alkatrész kimaradása nélkül

A billentyűzet megtisztítása után következik a sokak számára mumusként ható összeszerelés, ám ha lefotózzuk mielőtt szétszedtük volna, sokkal könnyebben megy majd az összerakás is. Ez a trükk számos más esetben is hasznos, ha sok darabra kell szétszerelnünk valamit.

5. A fokhagymaszag elűzése

Igazán egyszerűen eltávolíthatjuk a kezünkből áradó fokhagymaszagot, ha egy rozsdamentes acélfelülethez dörzsöljük.

6. Hogyan nyomjuk ki a ketchupot az üvegből könnyedén?

Azért, hogy gyorsabban folyjék ki a ketchup, nyomjunk bele egy szívószálat.

7. Nézzünk Youtube videókat úgy mint egy TV-n

A YouTube videókat nézhetjük teljes képernyőn, HD minőségben alapértelmezettként is ezen a linken: www.youtube.com/leanback.

8. Folteltávolítás

A tökéletes folteltávolításhoz keverjünk össze egyenlő mennyiségű mosogatószert és hidrogén-peroxidot, majd tegyük rá ezt a keveréket a foltra, ami azon nyomban elkezd feloldódni.

9. Memorizálj könnyedén

Ha olvasunk vagy hallgatunk valamit, amire emlékeznünk kell, közben adott ízű rágót majszoljunk. Amikor pedig majd vissza kell emlékeznünk az információra, kapjunk be egy ugyanolyan ízű rágót, s így könnyedén eszünkbe jut minden.

10. Ételmelegítés gyorsan

Minden ételt megmelegíthetünk néhány másodperc alatt a mikróban, ha a tányér széleire tesszük.

11. A tökéletesen lakkozott köröm titka

Ha sima, vékony lakkozásra vágyunk buborékok nélkül, a körömlakkot tegyük 15-20 percre a hűtőbe mielőtt felkennénk.

12. Egész nap magassarkúban

A kényelmes magassarkú viselés érdekében a második és harmadik lábujjainkat ragasszuk össze sebtapasszal.

13. Szabadulj meg a csöpögő csap hangjától

Ha már eleged van a csöpögő csap hangjából, köss egy madzagot köré, s hagyd, hogy a víz ezen folyjon le. Így nem őrülsz meg a bosszantó hangtól a vízvezeték szerelőre várakozás közben sem.

+1 Tökéletes állatkerti fotók

Mielőtt állatkertbe mennénk, bizonyosodjunk meg róla, hogy ugyanolyan ruhát veszünk fel, mint amilyet az ott dolgozók hordanak. Így nagyobb lesz az esély rá, hogy az állatok felfigyelnek ránk, és felénk fordulva lefotózhassuk őket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

8 hozzászólás

  1. A Google telefonkereső pedig nem működik! (Két okostelefonnal is próbáltam: az adatok megadása után a telefon gyártmány-típust azonosítja, de nem tud velük kapcsolatot találni…)

  2. Módosítom előző hozzászólásomat: jókora késésssel, 1-2 óra múlva megjött a hangjelzés mindkét telefonra – de csak akkor, amikor bekapcsoltam rajtuk a wi-fit. (Hát azért ezen még lenne mit javítani!)

    • Mutatja, hogy melyik telefonjával volt bejelentkezve a Google fiókjában és mikor. Ezeket tudja megkeresni ezzel a módszerrel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét