A szerelem egy kimeríthetetlen és örökös téma a filmrendezők körében. Céljuk, hogy tökéletes kapcsolatokat mutassanak be különböző bonyolult helyzetekben. Amikor ilyen filmeket nézünk, veszünk egy mély levegőt, s azt kívánjuk, bárcsak igaz lenne.
A következőkben a 14 legemlékezetesebb szerelmi sztorit mutatjuk be. Amikor az emberek ezeket a filmeket nézik, tényleg szeretnének a szereplők bőrébe bújni, és olyan élményeket átélni.

1. P.S. I Love You (2007)

Nem mindenki tudja kezelni, ha elveszít valakit. Ez történik a P.S. I Love You főszereplőjével is. Nem tudja, miért éljen tovább, depressziós lesz, nem jár el sehova, elveszíti a munkáját, és a múltban él. Sajnos csak a filmekben lehetséges, hogy előrelássák az ilyen helyzeteket, és el tudjanak látni olyan utasításokkal, melyek felkészítenek a szeretett fél elveszítése utáni életre. Az elhunyt férj üzeneteket hagyott hátra, melyek segítenek megbirkózni a fájdalommal és az elvesztéssel, valamint egy felbukkanó új személy is támogatja a megözvegyült lányt ebben a szomorú helyzetben.

2. Szerelmünk lapjai (2004)

Egy megható szerelmi történet két ember kapcsolatáról, akik különböző társadalmi rétegből származnak. Fiatalon szeretnek egymásba, s még a nehéz életük ellenére sem mondtak soha „nemet” a boldogságukra. Sajnos nem valószínű, hogy a való életben bárki is elkezdene táncolni az út közepén.

3. Vágy és vezeklés (2007)

Egy gyerek fantáziája több ember életét is tönkreteheti, de ez egy gyönyörű kezdet: erős érzelmek, végtelen boldogság és igaz szeretet. A Vágy és vezeklés nézése közben elfelejtjük, hogy a szereplők színészek, nem pedig valós személyek.

4. Csillagainkban a hiba (2014)

Annak ellenére, hogy milyen szörnyű betegségben szenvednek, a film szereplői megkockáztatják a boldogságot. Természetesen már előre tudjuk, hogyan fog végződni a film, de milyen nehéz lehet beengedni egy embert az életedbe úgy, hogy pontosan tudod, nem egy „boldogan éltek, míg meg nem haltak” történet lesz a vége.

5. Moulin Rouge! (2001)

Párizs az a hely, ahol bárki rátalálhat és megtapasztalhatja az igaz, feltétel nélküli szerelmet. A film olyan világba repít el, ahol a szereplők annyira szeretik egymást, hogy magát a halált is „megváratják”, hogy több időt tölthessenek együtt. Ez után igen nehéz visszatérni a megszokott, unalmas és lassú életünkhöz.

6. A forrás (2006)

A forrás című film a valaha látott egyik legmeghatóbb és legszebb szerelmi történet. A főszereplő kész bármit megtenni. Az egyetlen módja, hogy megmentse szerelmét, ha útra kel.

7. Csokoládé (2000)

A való életben nehéz rátalálni valakire, aki az igazsággal és egyszerű dolgokkal boldoggá teszi a körülötte lévőket. Vianne egy fiatal, csinos nő, aki különleges képességgel van megáldva. Egy idő után megpróbált lelket varázsolni a város kedvtelen lakóiba is. Sőt még egy idegent is elbűvöl, aki nem csak egy egyszerű fickó, lázadónak tűnik, ám ugyanakkor nagyon gondoskodó és kedves. Nehéz nem beleszeretni.

8. Vanília égbolt (2001)

Mire van szükséged a boldogsághoz? Egy emberre vagy egy tárgyra? A tökéletes külsőre vagy a korlátlan pénzre? Néha ezek a gondolatok teszik elviselhetetlenné a valóságot. A film főszereplője megtapasztalja, milyen, amikor mindene megvan. Gazdag, fiatal és elragadó, ám egyszer csak minden darabokra hullik. De a szerelem bárkiről leveszi a maszkot.

9. Édes november (2001)

A film főszereplőjének problémái hasonlóak a mindennapi emberek nehézségeihez: állandóan elfoglalt, s képtelen teljes életet élni. Csak egy olyan lány, mint Sarah képes a szívéig hatolni. A nő lenyűgözi a nézőt úgy az erejével, mint a gyengeségével. Mindig nagyon könnyed és rendkívül érzékeny.

10. Szerelemre hangszerelve (2013)

Művészet, kapcsolat, barátság és az esély egy új kezdetre. Keresve sem találnál ettől tökéletesebb történetet. „Ezt imádom a zenében – még a leglényegtelenebb jelenetnek is értelmed ad.” Sajnos nincs olyan zene, ami elkísérne bennünket a mindennapi életünk során.

11. Mielőtt megismertelek (2016)

Louisa olyan akár egy dicsfény Will életében: furcsa ruhákat hord, és különös világszemlélettel rendelkezik. Olykor-olykor, mindenkinek szüksége lenne egy ilyen emberre. Az ilyen típusú emberek hisznek magukban és téged is magabiztossá tesznek, s értelmet adnak az életednek.

12. Szeress, ha mersz (2003)

A felnőttek nem játszanak gyerek játékokkal, de a Szeress ha mersz című film szereplői nem tudnak leállni velük. Nehéz elképzelni egy ilyen őrült kapcsolatot a való életben. Az egyetlen dolog, amit jobban szeretnek egymásnál, azok a bolond dolgok. Megkérdeznéd valakitől, akit szeretsz, hogy „mi lenne, ha nem találkoznánk 10 évig?” Betartanád az ígéretedet?

13. Egy nap (2011)

Egy ballagási bulin találkoztak, nem voltak kapcsolatban, és 20 évig barátok voltak. Emma okos, érdekes és mindig kész segíteni másokon. Dexter jóképű, felelőtlen és mindig segítségre van szüksége. A srác elmeséli a lánynak, kikkel randizik, aki folyamatosan támogatja őt, pedig harcol a fájdalommal. Állandóan alternatív utakat keresnek, s nem merik elmondani egymásnak, mit is éreznek igazából. A való életben gyakran úgy tűnik, a boldogság mulandó és nem tart túl sokáig, így úgy érezzük, talán jobb nem felfedni érzéseinket. Szomorú, hogy sok ember nem olyan határozott, mint az Egy nap szereplői.

14. Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Nem szakíthatsz egyszerűen valakivel, aki nagyon fontos volt számodra. Mindig is emlékezni fogsz rá: különleges szavakra, dalokra és olyan dolgokra, amik jelentéssel bírnak a megfelelő helyzetekben. Joel hibát vét amikor megpróbál minden emléket kitörölni, ami az exével kapcsolatos. Rövid idő után azonban rájön, hogy mennyire szereti ezt a furcsa lányt, így mindenáron szeretné megtartani az emlékét. Ha lehetőséged lenne kitörölni egy emléket, megtennéd? Talán egy érzelmes pillanatban, de biztos, hogy később megbánnád.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét