A testünkön lévő szőr természetes és fontos funkciói vannak. Megóv a környezeti hatásoktól és az izzadságtól, de részt vesz a testhőmérséklet szabályozásában is. Nem muszáj megszabadulni tőle, ezt még a higiénia sem indokolja, inkább csak egyéni ízlés kérdése. Sok sztár döntött úgy, hogy az előítéletekkel mit sem törődve a maga természetességében, szőrösen mutatja meg testét.
Az ő példájuk mutatja, hogy a szőrben nincs semmi rejtegetnivaló.

1. Lourdes Leon

Madonna lánya, a modell Lourdes szereti megmutatni testszőrzetét. Már a vörös szőnyegen és különböző kampányokhoz is fotózták borotválatlan lábbal és hónaljal.

2. Juliette Lewis

A közismert színésznő számos eseményen megmutatta már borotválatlan hónalját a fotósoknak, nem törődve a női szőrzettel kapcsolatos véleményekkel.

3. Lola Kirke

2017-ben a Golden Globe-gálán ujjatlan ruhában jelent meg, ami szabadon hagyta a szőrös hónalját. De nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy a testszőrzetét megmutatta. 2015-ben magazinnak pózolt szintén borotválatlan hónaljal.

4. Britney Spears

A pop hercegnőjét is lefotózták már úgy, hogy látszott a természetes szőrzete. Spears általában természetes módon öltözködik úgy a vörös szőnyegen, mint a hétköznapi életben.

5. Julia Roberts

1999-ben, a Sztárom a párom című film bemutatóján olyan ruhát viselt, amiből kilátszott a szőrös hónalja. A színésznő nemrégiben bevallotta, hogy ez csupán egy baki volt, mivel azt hitte, a ruha ujja el fogja takarni a hónalját. De ezek a fotók is bizonyítják, hogy a női szőrzet teljesen normális.

6. Gaby Hoffmann

“Ember vagyok, van szőröm” – mondta a színésznő. És azt is hozzátette: “Mikor arról kérdezgetnek, szerintem jó-e a feminizmusnak, hogy visszatér a természetes szőrzet, azt szoktam mondani: ‘Tudod, mi jó a feminizmusnak? Ha tiszteletben tartjuk egymás döntéseit.’”

7. Barbra Streisand

A híres színésznő példája mutatja, hogy felvállalni a testszőrzetet nem csupán egy múló szeszély. A nők régóta próbálják ezt normalizálni a reflektorfényben is. Közülük az egyik legelső Barbra Streisand volt.

8. Emily Ratajkowski

“Hogy leborotválom a hónaljamat vagy szőrösen hagyom, az csakis tőlem függ. Számomra a testszőrzet egy újabb lehetőség a nőknek arra, hogy gyakorolhassák a választás jogát és úgy döntsenek, ahogy az nekik jó, amitől kényelmesen érzik magukat” – írta a modell az egyik posztjában.

9. Julia Michaels

“Az embereknek mindig meglesz a véleményük rólad és a testedről. Akkor is megpróbálnak támadni, mikor a legboldogabb vagy vagy a leginkább önmagadnak érzed magad” – írta az énekesnő abban az Instagram-posztjában, ahol a szőrös hónalját mutatta meg.

10. Gigi Hadid

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LOVE MAGAZINE (@thelovemagazine) által megosztott bejegyzés


Egy videóban volt látható szőrös hónaljal, ünnepelve a testét sportolás közben.

11. Madonna

“Láttam, hogy a népszerű lányok mennyit erőlködnek, hogy felszedjék a fiúkat. Tudtam, hogy nekem ez nem menne. Ezért úgy döntöttem, éppen az ellenkezőjét fogom tenni. Elutasítottam a szőrtelenítést. Szőrös a hónaljam” – mondta az énekesnő 2011-ben.

12. Willow Smith

“Nem az van, hogy konkrétan eldöntöttem, hogy nem fogok borotválkozni. Egyszerűen nem borotválkozom. Túl sok időt vesz igénybe. Csak be akarok ugrani a zuhanyba, aztán kiugrani belőle” – mondta Willow egy interjúban.

13. Sophia Loren

“Túl nagy nyomást jelent, ha meg akarunk felelni azoknak az elképzeléseknek, hogy egy nőnek hogyan kellene kinéznie” – mondta az immár 87 éves színésznő.

14. Scout Willis

Bruce Willis és Demi Moore lánya néhány évvel ezelőtt posztolta a Twitteren: “Szeretem azt a művészetet, amit létrehozok, erre a legtöbb embert csak az érdekli, hogy szőrös-e a hónaljam.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here