A korkülönbségnek megvannak a maga nehézségei, gondoljunk csak az eltérő élettapasztalatra, kommunikációs stílusra vagy a kulturális vonatkozásokra. Ám sok ilyen kapcsolat mégis nagyon sikeres, hiszen a legfontosabb, hogy kölcsönös tiszteleten, megértésen és szereteten alapuljon. Az életkor csak egy szám. Ami ennél sokkal többet számít az az, hogy a két ember kompatibilis legyen egymással.

1. Jeff Goldblum és Emilie Livingston – 30 év korkülönbség

A tornász és a Jurassic World: Világuralom sztárja 2011-ben ismerkedtek meg, és 2014 júliusában jelentették be az eljegyzésüket. 2014. november 8-án a Los Angeles-i Chateau Marmont hotelben házasodtak össze. Emilie Livingstone-nak ez az első házassága, Jeff Goldblumnak pedig a harmadik. Korábbi feleségei Patricia Gaul és Geena Davis voltak. A színésznek a mostani házasságából két fia született.

2. Sam Taylor-Johnson és Aaron Taylor-Johnson – 23 év korkülönbség

2009-ben Sam és Aaron Taylor-Johnson bejelentették az eljegyzésüket. Először a John Lennon – A fiatal évek című film kapcsán találkoztak. A filmnek Sam Taylor-Johnson volt a rendezője. 2014-ben egy interjúban Aaron Taylor-Johnson a korkülönbség kapcsán azt mondta: “A lelke annyira fiatal és gyönyörű, hogy arról fogalmatok sincs.”

3. David Foster és Katharine McPhee – 35 év korkülönbség

2006-ban ismerkedtek meg, mikor Foster az American Idol 5. évadában közreműködött mentorként, McPhee pedig versenyzőként szerepelt a műsorban. Nem kezdtek rögtön randevúzni, a kapcsolatukról szóló pletykák először 2017-ben reppentek fel, miután Foster elvált Yolanda Hadidtól. 2018-ban jegyezték el egymást, és a következő évben összeházasodtak. 2021-ben pedig megszületett gyermekük, Rennie David.

4. Harrison Ford és Calista Flockhart – 22 év korkülönbség

Először a Golden Globe-díj-átadón találkoztak 2002-ben. Ekkor Ford 60, Flockhart 38 éves volt. 7,5 évet töltöttek együtt, mielőtt 2009-ben Ford Valentin-napon megkérte Flockhart kezét. Még ugyanabban az évben összeházasodtak Santa Fében, Új-Mexikóban. Egy örökbefogadott fiuk van.

5. Hilarie Burton és Jeffrey Dean Morgan – 16 év korkülönbség

A Tuti gimi színésznője és a The Walking Dead színésze 2009-ben kezdték kapcsolatukat, miután Morgan kollégája, Jensen Ackles bemutatta őket egymásnak. Fiuk, Gus 2010-ben született, lányuk, George Virginia pedig 2018-ban. Mikor már egy évtizede együtt voltak, úgy döntöttek, még felsőbb szintre emelik kapcsolatukat, és 2019 októberében összeházasodtak.

6. Billy Joel és Alexis Roderick – 33 év korkülönbség

2015-ben Billy Joel és Alexis Roderick összekötötték az életüket. Alexis Billy 4. felesége. A házasságkötésük évében született meg első lányuk, Della Rose, majd 2017-ben a második, Remy Anne.

7. Kevin Costner és Christine Baumgartner – 20 év korkülönbség

2004 óta házasok. Ám előtte már egyszer szakítottak, mivel Costner nem akart több gyereket, hiszen előző kapcsolataiból már volt neki négy. Egy idő után azonban megváltozott a hozzáállása, és még 3 gyermeke született Christine-től, így most 7 gyermekes apuka.

8. Steven Tyler és Aimee Preston – 39 év korkülönbség

Boldog párkapcsolatban élnek. Kezdetben Preston Tyler személyi asszisztense volt. Kapcsolatukat 2016-ban hozták nyilvánosságra. Érdekesség Preston kapcsán, hogy korábban Victoria Beckhamnek dolgozott.

9. John Stamos és Caitlin McHugh – 23 év korkülönbség

2015-ben kezdtek randizni, mikor mindketten az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály című sorozaton dolgoztak. Később Disneylandben jegyezték el egymást, mert ez McHugh kedvenc helye. 2018-ban született meg első gyermekük, Billy. Születése után Stamos ezt írta Instagramon: “Mostantól kezdve a legjobb részeim örökké a feleségem és a fiam lesznek.”

10. Nicolas Cage és Riko Shibata – 31 év korkülönbség

A színész Japánban ismerte meg feleségét, kapcsolatukat 2020-ban tették nyilvánossá. Cage egy videóhíváson keresztül kérte meg Shibata kezét, az eljegyzési gyűrűt pedig FedExszel küldte el neki. 2021. február 16-án házasodtak össze Las Vegasban. 2022 szeptemberében pedig megszületett lányuk, August Francesca.

11. George Clooney és Amal Clooney – 17 év korkülönbség

George és Amal között is jelentős a korkülönbség. Mikor először találkoztak, 2013-ban, a színész azt nyilatkozta: “Gyönyörű volt, elképesztően vicces és kétségkívül okos.” Majd viccesen hozzátette, Amal valószínűleg azt gondolta róla, mennyire öreg. 2014-ben házasodtak össze, még abban az évben megszülettek ikreik, Alexander és Ella.

12. Ronnie Wood és Sally Humphreys – 31 év korkülönbség

2012-ben a Rolling Stones gitárosa feleségül vette Sally Humphreyst, aki 31 évvel fiatalabb nála. Ikerlányaik Ronnie 69. születésnapja előtt jöttek világra. A korkülönbség kapcsán Humphreys így nyilatkozott: “Jobban örülnék, ha nem lenne, de van. Talán lélekben ő kicsit fiatalabb, én meg kicsit öregebb vagyok.”

13. Mel Gibson és Rosalind Ross – 35 év korkülönbség

2015 óta vannak együtt, egy közös gyermekük van. A köztük lévő jelentős korkülönbség miatt az évek során sok kritikát kaptak.

Gibson erre így reagált egy interjúban: “A párkapcsolatok tekintetében az életkor csak egy szám. Ő felnőtt nő, és egy húron pendülünk. Okozhat problémát, és az ember retteghet ezektől a dolgoktól, de remekül működik. Ő egy igazán különleges ember.”

14. Mick Jagger és Melanie Hamrick – 43 év korkülönbség

A közismerten elzárkózó pár 2014 óta van együtt. Úgy tűnik, egyáltalán nem zavarja őket a jelentős korkülönbség, 2016-ban ennek jeleként meg is született első gyermekük, Deveraux Octavian Basil Jagger.

Mi a véleményed a nagy korkülönbségről egy kapcsolatban? A párod fiatalabb vagy idősebb nálad?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

2 hozzászólás

  1. Van az a pénz, hogy az ember 10-20 évig szembehányj a fürdőszobatükröt minden reggel, amíg végre valahára özvegy lesz egy szép napon… Kompromisszum: 1% kivétel mindig van. A többi ordas érdekkapcsolat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét