Bár 2021-et írunk, a társadalom még mindig nehezen fogadja el, ha egy férfi nőies ruhákat hord. De a szoknyák és az egyrészes ruhák a férfiakon is jól mutatnak, ezért semmi ok nincs arra, hogy ezeket a ruhadarabokat kizárólag a nők viselhessék.
Mindenki azt vesz fel, amit akar! A következő ismert férfiak a sztereotípiákkal mit sem törődve viseltek nőies ruhákat nyilvános eseményeken.

1. Vin Diesel

A Halálos iramban sztárja kellően biztos a férfiasságában ahhoz, hogy gond nélkül felvegyen egy bőr szoknyát. 2003-ban egy díjátadón viselte ezt a ruhadarabot, amivel még tisztelettudónak is bizonyult, hiszen a rendezvényre Skóciában került sor. Biztosak lehetünk benne, hogy ő maga is imádta ezt a szettet.

2. Jared Leto

Többször is láthattuk már szoknyában és egyberuhában az extravagáns hírességet. Egyszer azt posztolta Twitteren, hogy: “Az Igazi Férfiak Szoknyát Viselnek” – nem tudunk vitatkozni vele.

3. Gerard Butler

A híres színész számára a szoknya nem ismeretlen ruhadarab, hiszen skót gyökerekkel rendelkezik. Mégsem viseli túl gyakran. Butler elárulta, hogy a hagyományos kilt viselésének vannak bizonyos követelményei, amelyeket a színész a húga esküvőjén elfelejtett figyelembe venni. Ennek kínos villantás lett a vége a násznép előtt. Jól kinézni áldozatokkal jár!

4. Billy Porter

A póz sztárjának minden díjátadó egy újabb lehetőség az önkifejezésre és mások bátorítására, hogy kövessék a példáját. “A célom az, hogy két lábon járó megtestesítője legyek a politikai művészetnek minden alkalommal, mikor megjelenek. Hogy dacoljak az elvárásokkal. Mi a férfiasság? Mit jelent?”

5. Kanye West

Mivel maga is divattervező, nem meglepő, hogy valami újat is kipróbált az öltözködésben, és 2014-ben az egyik fellépésén szoknyát viselt. A biztonságról is gondoskodott, hiszen egy vastag, fekete farmert vett fel alá. De azért értékeljük az erőfeszítést.

6. Jaden Smith

Jaden motivációja arra, hogy férfi viseletként elfogadtassa a szoknyát, teljesen érthető: “5 éven belül, ha egy fiú szoknyában megy iskolába, nem fogják megverni, sem kinevetni. Fel sem fog tűnni. Azt szeretném elérni, hogy a gyerekeim és a későbbi generációk már természetesnek vegyenek olyan dolgokat, amik az én időmben még nem számítanak normálisnak.”

7. Kyle MacLachlan

Egyszer egy New York-i rendezvényen viselt skót kiltet. Aki felkérte erre a színészt, az nagyon jó érzékkel tette, hiszen a Twin Peaks sztárjának tökéletes vádlija van hozzá.

8. Keiynan Lonsdale

A fiatal színész egyszer egy kommentben kapott kritikát, amiért szoknyát hord: “Haver, abba kéne ezt hagynod… Ugyan már!” Válaszolt is rá: “Haver, neked kéne abbahagynod, hogy írogatsz nekem erről, inkább próbáld ki te is! Ez csak egy ruhadarab, és tök jó.” Csak így tovább, Keiynan!

9. Marc Jacobs

A híres tervező nem fél alkalmanként szoknyát viselni. Ezek a gardróbjában is alapdarabok. “Rájöttem, hogy mennyire jó érzés szoknyában lenni. Kényelmes, és jól érzem benne magam, ezért vettem még. És most egyszerűen nem tudom abbahagyni a viselésüket” – mondta egyszer Jacobs.

10. Brandon Wilson

Hollywoodi karrierje még épp csak kezdődött, de már most nagyon jól csinálja. A színész A visszaút című film premierjén jelent meg szoknyában. Ami a döntését még menőbbé tette, hogy a film a kosárlabdáról szól, de Brandon nem félt némi nőiességet csempészni a vásznon látott sportos személyiségébe.

11. 2 Chainz

Már azelőtt sem volt 2 Chainz számára idegen az ilyen viselet, mielőtt Kanye megdöbbentette volna a közönséget a bőr szoknyájával. Nagyon természetesnek tűnt az összeillő szoknyában és pólóban, mikor 2013-ban Los Angeles-ben pózolt. Tényleg inspiráló!

12. Ewan McGregor

Íme egy másik skót színész, aki rendkívül tiszteli a hagyományos skót szoknyát, ezért gyakran viseli is. “Különleges alkalmakra, például esküvőkre veszem fel. Ez a mi szmokingunk.” Viselte már egy tradicionális összeállítás részeként, valamint egy hétköznapibb szettben is.

13. P. Diddy

2010-ben, a glasgow-i fellépésén pontosan tudta, hogyan nyűgözze le skót rajongóit. A rapper egy szuperstílusos szettet állított össze, kiltet vett fel, amit gyémánt nyaklánccal és baseball sapkával kombinált.

14. Jonathan Van Ness

A Meleg szemmel című show sztárja szeret kísérletezni a ruhákkal a vörös szőnyegen, és gyakran választ merész darabokat. Jonathan minden egyes ruhájával ellentmond a nemi sztereotípiáknak, és mi teljesen odavagyunk érte.

15. Misha Collins

Bár az Odaát felvételén készült róla ez a fotó, nagyon jól néz ki ebben a hercegnő ruhában. Meg kellene fontolnia, hogy nyilvános eseményeken is szoknyát viseljen, hiszen mindenki szereti azokat a nyitott gondolkodású férfiakat, akik ráadásul jól is néznek ki rózsaszínben.

Mi a véleményed azokról a férfiakról, akik alkalmanként szoknyát is viselnek?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here