Bár senki sem szeretne éhesen látni egy kisbabát, a nyilvános szoptatást még mindig gyakran rosszallás övezi. Táplálni egy csecsemőt teljesen természetes és olyan szükséges dolog, amit el kellene fogadtatni.
Sok sztáranyuka is osztja ezt a véleményt, és a közösségi oldalakon posztolt fotóikkal hirdetik, hogy a szoptatásban semmi szégyellnivaló nincs.

1. Emily Ratajkowski

A modell nem fél szoptatós fotókat megosztani Instagramon. “Ha úgy tűnik, mintha megállás nélkül szoptatnék, az azért van, mert ezt is teszem” – írta az egyik fotó alá.

2. Chrissy Teigen

“Normalizálni kell a szoptatást, ami egy óriási és csodálatos dolog.” Bár kiáll amellett, hogy a nőknek ne kelljen takargatniuk magukat és a babát, mikor szoptatnak, azt is bevallotta, hogy néha tápszert is használ.

3. Gisele Bündchen

“A legkülönlegesebb pillanatok, amiket a gyerekeimmel átéltem, a szoptatás pillanatai voltak. Az a különleges tekintet, amivel ilyenkor rád néznek, az a kötődés semmihez sem hasonlítható, amit korábban tapasztaltam” – osztotta meg gondolatait a modell egy 2019-es Instagram-posztban. Hozzátette azt is, hogy ezt az élményt semmiért sem cserélné el.

4. Bekah Martinez

Lányát, Ruthot több mint 26 hónapig szoptatta. A leszoktatást akkor kezdte meg, mikor már sem ő, sem a baba nem találtak örömet benne. Az egy évvel fiatalabb fiát szintén szoptatta.

5. Rosie Huntington-Whiteley

Az egykori Victoria’s Secret modell szintén azok közé a sztárok közé tartozik, akik fotókat posztolnak a szoptatásról. Több képet is láthatunk a közösségi oldalán, amin a lányát, Isabellát szoptatja.

6. Hilary Duff

A színésznőben a szoptatás vegyes érzelmeket keltett. Bár a közben érezhető kötődést élvezte, dolgozó anyaként már 6 hónap után abba kellett hagynia a szoptatást.

“Szinte minden pillanatát élveztem a szoptatásnak. Szerencsésnek érzem magam, hogy ennyire közel kerülhettem a lányomhoz, és hogy megadhattam neki ezt az élete elindulásához. Tudom, hogy mennyi nő nem teheti ezt meg, együtt érzek velük, és nagyon hálás vagyok, hogy nekem sikerült. 6 csodás hónapon át.”

7. Elsa Hosk

Amikor néhány szelfit posztolt az első napjáról, mikor visszament dolgozni, sok kritikát kapott. De a negatív kommenteket gyorsan rövidre zárta: “A legtermészetesebb dolog miért sértő számotokra? Mivel van mellünk, tudjuk táplálni a gyermekeinket.”

8. Kate Upton

Bár a szoptatást igazi szupererőnek tartja, neki is meg kellett küzdenie az újdonsült anyukákat gyakran sújtó stresszel és kimerültséggel. Kényszert érzett, hogy megtegyen bizonyos dolgokat, például útközben is szoptassa a lányát, ezért egy kicsit lassítania kellett, hogy a saját tempójában csinálja a dolgokat.

9. Alyssa Milano

“Nem tudom elhinni, hogy ez még mindig probléma. Amikor az emberek azt mondják egy szoptató anyának, hogy menjen a mosdóba, az olyan, mintha azt mondanád valakinek, hogy a WC-ben egye meg a szendvicsét. Te ebédelnél a mosdóban? Vagy egy takaró alatt?”

A színésznő nyíltan felszólal a szoptatás mellett, bár sok kritikát kapott azért, mert a szokásosnál jóval hosszabb ideig szoptatta a gyermekeit.

10. Karla Souza

A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? sztárja egyszerre szoptatta két gyermekét. Szüléssel kapcsolatos tapasztalatait Instagram-posztban osztotta meg: “Világra hozni ezt a kis embert a legnehezebb és legfájdalmasabb volt a testem számára, de ettől érzem magam igazi harcosnak.”

11. Amanda Seyfried

A színésznő szerint a szoptatás legnehezebb részeiről még mindig nem beszélnek eleget. “Nagyon kétségbeesettnek érzed magad” – mondta egy interjúban.

“Egészen a közelmúltig ez egy rejtett, titkolt dolog volt. A szoptatás hihetetlenül nehéz. Ha te nem találod annak, akkor a kevés kivétel közé tartozol. A kivételek és a szerencsések közé.”

12. Padma Lakshmi

Bevallotta, hogy nem szereti a fejést, inkább közvetlenül szoptatja a lányát. Étrendkiegészítőket szed, hogy több teje legyen, és szoptatás közben gyakran más feladatokat is végez.

13. Emma Heming-Willis

Bruce Willis felesége egy filter nélküli fotót posztolt a lánya szoptatásáról, amit a férje készített róluk. A fotóhoz azt írta: “Bajnokok reggelije”.

14. Mara Martin

“Remélem, hogy a szoptatást sikerül elfogadtatni, mert ez egy természetes dolog, amit a nők megtehetnek a gyermekükért. Szerintem a nőknek úgy kellene táplálniuk a gyermeküket, ahogyan csak szeretnék és ahol csak szeretnék. És itt pont van a mondat végén” – magyarázta döntését Mara Martin, miután a kifutón a gyermekét szoptatva vonult végig a Sports Illustrated bemutatóján.

15. Ashley Graham

“Nem fogok elnézést kérni azért, mert etetem a gyerekemet” – válaszolta a modell azoknak, akik kritizálták a nyilvános szoptatás miatt. Graham az elsőszülött fiát 13 hónapig szoptatta, később az ikreit 6 hónapon át szoptatta és tápszerrel etette felváltva.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

  1. …ez a legszebb dolog a világon…a másik amikor világra hozza a gyermekét…ez az élet csodálatos pillanatai és nem tiltani hanem elfogadni kell mindenkinek…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét