A 21. században az önértékelést és az önszeretetet lájkokban és filterezett fotókban mérik a közösségi oldalakon. De vannak olyan hírességek, akik emlékeztetnek rá, hogy nem minden az, aminek látszik. A fotók mögött éppen olyan átlagos embereket találunk, mint mi magunk.
A következő történetek női sztárokról szólnak, akik olyasmiket éltek át, mint sokan mások. Azt az érzést erősítik bennünk, hogy nem vagyunk egyedül.

1. Selena Gomez: Küzd a lupusszal.

Szakításaitól kezdve a mentális betegségén át a lupuszig Selena Gomez mindig nyíltan mesélt a magánéletéről. Őszinteségével szeretne segíteni másoknak, ezért is mondta el, hogyan birkózik meg az elé gördülő akadályokkal.

2017-ben veseátültetésen esett át, legjobb barátnője, Francia Raísa veséjét kapta meg, ezzel pedig kapott egy második esélyt az életre. Annak ellenére, hogy betegsége miatt a testsúlya és a mentális állapota is folyamatosan ingadozik, Selena továbbra is azokkal a dolgokkal igyekszik foglalkozni, amiket szeret, így a főzéssel és a mentális egészségével való törődéssel.

2. Sarah Jessica Parker: Az öregedés csodálatos dolog.

Minden élőlény számára természetes folyamat az öregedés. Sarah Jessica Parker nem fél megmutatni a ráncait akkor sem, ha sok sztár mindenre képes azért, hogy elrejtse ezeket és visszafordítsa az öregedést. Sarah büszke arra, hogy a bőre az évek során ilyen lett.

3. Barbie Ferreira: A magabiztosságnak nincs mérete.

A plus-size modellt és színésznőt legutóbb az Eufória című sorozatban láthattuk, ahol a testpozitivitást hirdette. Bár nem akart aktivistává válni, a szerepén keresztül mégis erőt adott a rajongóknak, hogy ne engedjék, hogy a testsúlyuk határozza meg őket.

Bátran mutatta meg fotókon a striáit, hogy bizonyítsa, neki is vannak, mint mindenkinek, és ebben semmi szégyellnivaló nincs. Ügyel arra, hogy ha részt vesz valamilyen fotózáson, a képeit érintetlenül hagyják, ne szerkesszék.

4. Kendall Jenner: Tökéletes bőr nem létezik.

Az akné egy bőrprobléma, ami leggyakrabban a tinédzsereket érinti, és csúnya hegeket hagyhat a bőrön. A szupermodell profi képei alapján azt hihetnénk, az ő bőre makulátlan. De nyíltan beszél arról, hogy kamaszként mennyi gondot okoztak neki a pattanások.

Elmesélte, hogy bőrének állapota mekkora hatással volt az önértékelésére, miközben próbált megfelelni a tökéletesség fogalmának. Tapasztalatait azért osztja meg, hogy mindenki vegyen róla tudomást: senki sem tökéletes. Bőrünk sokféle lehet, és nem kell, hogy az Instagramon látott fotóknak vakon higgyünk.

5. Adele: A szülés utáni depresszió komoly dolog.

A zeneiparban sikert sikerre halmoz, de magánéletében két lábbal a földön jár. Mikor 2012-ben anya lett, mentális problémákkal és szülés utáni depresszióval kellett megküzdenie. Mióta fia, Angelo megszületett, azóta ő a legelső az énekesnő számára.

Adele elmondta, hogy ez egy nagyon fontos fejezet volt az életében, de az időhiány és hogy magával nem tudott foglalkozni, ahhoz vezetett, hogy kezdte önmagát és a saját életét elveszteni. Bár az anyaságot sokszor rózsaszínben tüntetik fel, a valóságban nem pont így fest a dolog. Teljesen normális, ha valaki másként éli meg.

6. Bella Hadid: Nem minden valódi, amit a közösségi oldalakon látsz.

A közösségi média igen megtévesztő tud lenni. Ha 24 órát töltesz a reflektorfényben, Hollywood már nem is tűnik annyira csábítónak. Bella Hadid számára pedig a mentális egészség kiemelt fontossággal bír. A modell nyíltan beszél a szorongásáról, hogy a követői és mindenki, aki hasonló problémával küzd, tudja, hogy nincs egyedül.

A mentális egészség visszanyeréséhez vezető út tele van hullámvölgyekkel. Bella Hadidnak pedig a legtöbb erőt az adja, hogy nem érzi magát egyedül ebben. Vallja, hogy a bizonytalanságunk beismerése és elfogadása is hozzátartozik ahhoz, hogy szeretve érezzük magunkat.

7. Alicia Keys: Jó érzés smink nélkül lenni.

2016 óta hirdeti a természetes szépség fontosságát. Ekkor döntött úgy, hogy új albumának fotózásán nem fog sminket viselni, hanem megmutatja valódi önmagát. Azóta a természetes szépség szószólója és aktivistája lett.

Még a vörös szőnyegen is meg mer jelenni smink nélkül, ezzel pedig arra ösztönzi a nőket, hogy a több rétegnyi festék alatt rejtőző arcuk megmutatásával hangsúlyozzák szépségüket.

8. Camila Cabello: Így néznek ki az igazi nők.

A testünk az idő és a körülmények hatására is változik. Camila arra hívja fel a figyelmet, hogy ne legyünk olyan szigorúak saját magunkkal szemben, és ne harcoljunk folyton a testünkkel.

Mikor 2021-ben sok negatív kritikát kapott az alakja miatt, nem tudta megállni, hogy ne reagáljon ezekre. Inspiráló üzenetben szólt a nőkhöz, és elmondta, hogy mindenkinek vannak striái, narancsbőre és hurkái. Ezek a dolgok tesznek minket emberré, és ahelyett, hogy elrejteni próbálnánk a bizonytalanságunkat, inkább béküljünk ki a testünkkel.

9. Chrissy Teigen: Nyíltan beszél a veszteségéről, hogy gyógyuljon.

Chrissy Teigen édesanya, aki szereti megosztani az anyaság “színfalak mögötti” pillanatait is a közösségi oldalán. 2020 szeptemberében az élete 180 fokos fordulatot vett, mikor elvetélt.

Megosztotta a saját tapasztalatát a baba elvesztéséről egy nagyon személyes hangvételű írásban. Chrissy hozzátette azt is, hogy az érzelmei feldolgozásában sokat segít neki, hogy az egészet kiírhatja magából. Egy évvel a vetélés után még mindig gyógyul, és a család a támasza. Mindenki másként éli meg a kríziseket, de fontos, hogy elfogadjuk a segítséget a szeretteinktől.

10. Ashley Graham: A test megváltozik a terhesség alatt.

A test átalakulása a várandósság alatt egy folyamat, amelynek elfogadása mellett áll ki Ashley Graham. A modell ikrekkel volt várandós, ez pedig remek lehetőséget teremtett neki arra, hogy megossza követőivel, min megy át a teste a terhesség során.

Emlékeztetett arra, hogy az, hogy egy emberi lény világra jön, striákkal, súlyingadozással és bizony fejéssel jár együtt.

11. Meegan Thee Stallion: Segítséget kérni bátor dolog.

Az egyik legerősebb hang a rapzenében, ugyanakkor esendő ember, aki azt vallja, hogy soha nem szégyen segítséget kérni. Kamaszkorában meghalt az édesapja, 2019-ben pedig édesanyját is elvesztette agytumor miatt.

A terápiával kapcsolatban sokaknak ellenérzései vannak, de az énekesnő tudta, hogy segítséget kell kérnie, mikor nagyon magányosnak érezte magát. Felismerte, hogy segítséget kérni bátor dolog és csak erősebbé tesz.

12. Bebe Rexha: Fontos a mentális egészség.

Nem könnyű személyes dolgokról vagy mentális problémákról nyíltan beszélni, de ha megteszed, utána felszabadultnak érzed majd magad, ahogyan Bebe Rexha is.

2018-ban bipoláris zavart diagnosztizáltak nála. Bár eleinte nehezére esett beismerni, hogy valami nincs rendben, rátalált az erőre, ami segített neki szembenézni a betegségével és nyilvánosan beszélni róla, hogy a hasonló problémákkal küzdő emberek ne érezzék magukat egyedül.

13. Iskra Lawrence: A szeretet belülről jön, nem egy diétától kell várni.

A brit modell azt hirdeti, hogy a boldogság nem egyenlő egy számmal a mérlegen. Mikor elkezdte modellkarrierjét, evészavara és testdiszmorfiája volt. Bármit megtett volna azért, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak.

Azután, hogy felhagyott a diétázással, megtalálta magában azt a szeretetet, amit mindig is keresett. Történetét azért osztja meg, hogy a táplálkozási zavarokkal küzdő nők szintén elmesélhessék saját tapasztalataikat, és őszinte párbeszéd bontakozhasson ki.

14. Drew Barrymore: Az anyaság a tanulásról szól.

Két lánya van, így jól tudja, hogy az anyaság nem azt jelenti, hogy az embernek mindenre megvan válasza. Drew színésznő, író, és vezeti a saját talkshow-ját, de ha az anyaságról van szó, mégis nagyon szerény.

Valójában az anyaságra való felkészüléshez nincs jobb tanács, mint a saját ösztöneid. Drew saját bevallása szerint nap mint nap tanul valamit.

15. Simone Biles: Mindig te legyél a legelső saját magad számára.

A mentális egészséget mindig prioritásként kell kezelni. Még a bonyolult helyzetekben is, hiszen ekkor sem lehet semmi előrébb való ennél. Simone Biles, az amerikai tornászbajnok nagyon nehéz döntést hozott, mikor visszalépett a 2021-ben megrendezett tokiói olimpián.

Azért tette, hogy a mentális egészségére tudjon koncentrálni, és hogy megszabaduljon az egyre súlyosabb nyomástól. Ezzel a tettével mindenkit arra inspirál, hogy bármi is az elvárás, mindig mi legyünk a legfontosabbak saját magunk számára.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here