A nők kicsit több mint 10.000 dollárt (azaz 3 millió forintot) költenek szőrtelenítésre az életük során – állítja egy 540 nő megkérdezésével végzett felmérés. Ez a szám döbbenetes, nem csoda, hogy egyre több nő dönt úgy, inkább nem költi a pénzét szőrtelenítésre. Erre biztatják őket azok a hírességek is, akik saját példájukkal járnak elöl a természetes testszőrzet megtartását illetően.
Hogy szőrtelenítesz-e, azt csakis te döntöd el. De lássuk, a sztárok közül kik választották a természetességet.

1. Bella Thorne

  • “Nevezhetnek fiús lánynak vagy lázadónak, de semmi gondom nincs a testszőrzetemmel. Miért is kéne hogy legyen?”
  • “Úgy látom, hogy rám és más lányra is rossz szemmel néznek a testszőrzet miatt. Isten őrizz, hogy minden pillanatban csupasz legyek a gyantától. Srácok, akartok tudni valami érdekeset? Ha beírjátok a Google keresőjébe azt a szót, hogy ‘hónalj’, egy nő szőrös hónaljáról készült kép fog megjelenni. Bizony!”

2. Cardi B

3. Emma Corrin

  • “Hogy mit mutatok magamból, hogyan sminkelek, mit teszek vagy nem teszek a szőrömmel, a hajammal vagy általában a külsőmmel, az belső indíttatásból jön és nem külső hatás miatt van.”
  • “Korábban szőrtelenítettem, mert kapcsolatban éltem, és arra volt beprogramozva az agyam, hogy mindkettőnk érdekében borotválkoznom kell. De igazából nem akarok borotválkozni! Aztán arra gondoltam, egyáltalán miért érdekelt ez valaha is? Ebben a felismerésben nem volt semmi dráma, egyszerűen csak ráébredtem. Bízom benne, hogy lassan elfogadottá válik, és nem olyasvalami lesz, amit rögtön észrevesznek.”

4. Amandla Stenberg

5. Lourdes Leon

6. Jemima Kirke

  • “Ez az én döntésem. Csak annyit szoktam reagálni, hogy nem beszélhetnénk-e másról.”

7. Scout Willis

8. Mo’Nique

9. Ashley Graham

10. Mayim Bialik

  • “Már fiatal felnőtt koromban eldöntöttem, körülbelül 14 éves lehettem. A lányok az iskolában már mind borotválkoztak, még azok is, akiknek egy szál szőrük sem volt, mert az olyan felnőttes. Nekem meg időpazarlásnak és gusztustalan dolognak tűnt. Úgy látszik, már 14 évesen feminista voltam.”
  • “A lábaimat soha életemben nem borotváltam, mert nem elviselhetetlenül szőrösek. Nagyon vékony és halvány színű a szőr rajtuk, de ha közelről megnézed, akkor persze látod, főleg, ha vizesek a lábaim, például fürdés után.”
  • “A fiam tudja, hogy nekem is van testszőrzetem, ahogyan a férjemnek. Ez normális és természetes. Az emlősöknek lenyűgöző szőrzetük van. Elmagyaráztam neki, hogy a szőrszálak fogják meg a feromonokat, megóvják a mirigyeket, és kihangsúlyozzák a test különleges részeit, ezek a részek felelősek a szaporodásért.”

11. Drew Barrymore

12. Lisa Bonet

13. Miley Cyrus

14. Gaby Hoffmann

15. Paris Jackson

  • “Egyesek szerint ez nagyon undorító egy nőn, de minden embernek van testszőrzete. Szóval ez a természetes. Fogadd el!”
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here