A hidrogén-peroxid vízből és oxigénből álló szer, mely a legbiztonságosabb természetes fertőtlenítő. Ez a színtelen, gyógyszertárban olcsón beszerezhető folyadék nagyon sokféleképpen felhasználható a háztartásokban. Hogy pontosan mi mindenre jó, az az alábbi listából kiderül!

1. Vírusok ellen

Szakértők szerint 3 csepp 3%-os hidrogén-peroxid fülbe történő cseppentése csökkenti a megfázás és az influenza időtartamát. Hagyd hatni 10 percig, majd folyasd ki a füledből!

2. Növényvédőszerek eltávolítására

A legtöbb zöldséget és gyümölcsöt növényvédőszerrel kezelik. Ezek olyan káros anyagok, melyeket nem szabadna elfogyasztanunk. Ahhoz, hogy megszabadulj tőlük, tölts ¼ bögre hidrogén-peroxidot egy tál vízbe és áztad benne a zöldségeket fél órán át. Ezután öblítsd le és tedd őket a hűtőbe.

3. Fogfehérítéshez

A hidrogén-peroxid a legtöbb fogfehérítő termék aktív összetevője. Moss fogat, majd készíts keveréket 2 teáskanál vízből és 1 teáskanál 3%-os hidrogén-peroxidból és öblögess vele. Ezután vízzel is öblítsd ki a szádat! Hetente 3-szor alkalmazhatod!

4. Fiatalításhoz, méregtelenítéshez

Hogy teljesen természetes módon fiatalíthasd és méregteleníthesd a szervezetedet, tegyél a fürdővizedbe hidrogén-peroxidot! Egy kád vízhez egy bögre 3%-os hidrogén-peroxid elegendő. Nagyjából fél órát fürdőzz benne!

5. Sebkezeléshez

A hidrogén-peroxiddal kiválóan fertőtleníthetünk sebeket. 3%-os változatot használj belőle, ezzel töröld át a sebet, hogy maximálisan fertőtlenítsd.

6. Fertőtlenítő hatású szájvíznek

Egy bögre vízhez adj két kupaknyi hidrogén-peroxidot és öblögess vele, hogy megszüntethesd a káros baktériumok okozta rossz szájszagot.

7. Akné ellen

2 evőkanál 3%-os hidrogén-peroxidot keverj el 2 evőkanál almaecettel és kész is az akné elleni arclemosód! Vattakorong segítségével törölgesd át vele az egész arcodat vagy az érinett részeket.

8. Lábgomba ellen

Vizet és hidrogén-peroxidot egyenlő mennyiségben keverj össze és kend be vele többször a gombás lábfejet.

9. Makacs foltok ellen

Akár még a vérfoltot is kiszedheted a ruhából a hidrogén-peroxid segítségével. Egyszerűen öntsd a foltra és hagy néhány percig hagyni, mielőtt kiöblítenéd.

10. Ruhák fehérítéséhez

Adj egy fél bögre hidrogén-peroxidot a ruhák áztató vízéhez, így a fehér ruhák fehérebbek lesznek és a sárga foltokat is eltüntetheted belőlük.

11. Penész ellen

A penészt könnyedén eltávolíthatod a 3%-os hidrogén-peroxid segítségével. Töltsd egy szórófejes flakonba és fújd rá a penészre. Várj néhány percet, míg kifejti hatását, majd egy szivaccsal töröld le a felületről a feloldódott penészt.

12. Tükör és üvegfelületek tisztításához

Tömény hidrogén-peroxidot vigyél fel az üvegre vagy a tükörre, majd újságpapírral töröld át. Az eredmény folt- és csíkmentes lesz!

13. Gyermekjátékok megtisztításához

Fújj hidrogén-peroxidot a játékra, majd töröld szárazra. Maximálisan steril és biztonságos megoldás!

14. Vágódeszka fertőtlenítéséhez

Fújd be hidrogén-peroxiddal a vágódeszkát minden használat után és hagyd rajta néhány percig. Utána hideg vízzel öblítsd le.

15. Természetes kövekből készült munkapult megtisztításához

Keverj össze fehér liszttel annyi hidrogén-peroxidot, hogy paszta állagot kapj. Ezt közvetlenül felviheted a munkapulton kialakult foltokra. Fedd le egy műanyag fóliával és hagyd hatni egy éjszakán át, majd reggel vízzel mosd le.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét