Megfelelni a szépségideáloknak nem könnyű dolog, velük szembe menni pedig szintén kihívásokat tartogat a nők számára. Bár nehéz elhinni, a 21. században mi, nők még mindig nagy nyomás alatt vagyunk, hogy megfeleljünk a mások által alkotott elképzeléseknek. De például a haj leborotválása vagy nagyon rövidre vágása, amit egy nőn néhány évvel ezelőtt még rossz szemmel néztek, ma egyre nagyobb divattá válik. Ez az egyik szimbóluma annak, hogy szabadon megválaszthatjuk, hogyan akarunk kinézni. De nemcsak szimbólum, hiszen azok a nők, akik ezt bevállalják, tényleg jól néznek ki.
Erre láthatsz 15 példát.

1. “Nagyon élvezem, hogy az androgün stílust is kipróbálhatom, mióta levágattam a hajam. Jó érzés ünnepelni a férfias oldalamat, miközben tudom, hogy ez semmit nem vesz el a nőiességemből.”

2. “Őszintén szólva imádom a rövidre nyírt hajamat. Számomra nagyon felszabadító érzés volt, ami után megkérdőjeleztem az addigi nézőpontomat a hajam és a nőiességem kapcsolatáról.”

3. “Nagyon fárasztó volt a hosszú, hullámos hajamat ápolni. A lezárások alatt döntöttem úgy, hogy megszabadulok tőle. Annyira felszabadító!”

4. “Meggyőződésem, hogy egyszer az életben minden nőnek ki kellene próbálnia, hogy milyen érzés rövidre vágatni a haját. Hihetetlenül felszabadító, és nem fogok hazudni… olyan, mintha lázadó lennék. Én már másodszor csinálom.”

5. “Levágtam a hajam!”

6. “Növesszem meg a hajam vagy vágjam le újra? Komolyan gondolkodom azon, hogy újra rövidre nyírom ebben a melegben, de még nem döntöttem el.”

7. “Végre megtettem! Levágtam a hajam!”

8. Mindkét képen egy gyönyörű nő látható, de a másodikon valahogy sokkal erősebbnek tűnik, igaz?

9. “Több évnyi festés és károsodás után lenyírtam a hajamat.”

10. “Levágtam a hajam, hogy pénzt gyűjtsek egy jótékonysági szervezetnek. Közel 800 fontot sikerült.”

11. “Középiskola óta ki akartam próbálni, és 26 évesen végre rászántam magam. Eddig szeretem.”

12. “Évekig tartott, mire túl tudtam tenni magam a hajhulláson. De most levágtam a hajamat, és fantasztikusan érzem magam!”

13. “Ma lenyírtam a hajam és rózsaszínre festettem. Szerintem jól néz ki. Szerintetek?”

14. “Ha azon gondolkodsz, hogy rövidre vágd-e a hajad, tedd meg!”

15. “Hogyan kell ápolni a frissen nyírt hajat?”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here