Ha valaki nem tud ügyesen átváltozni valaki mássá, eleve nehezen lesz belőle sikeres színész. Ám vannak olyan zsenik, akik ezt annyira hihetetlenül jól csinálják, hogy fel sem ismerjük őket, míg meg nem látjuk a nevüket a stáblistán. Például megnézel egy filmet és valakit nagyon ismerősnek találsz benne. Kiderül, hogy ő a félelmetes Vladimir Harkonnen a Dűnéből és a mosolygós tudós, Erik Selvig a Bosszúállókból. Merthogy Stellan Skarsgårdnak is nagyon jól megy az átváltozás!
Nézzük, kik azok a színészek, akik a felismerhetetlenségig képesek átalakulni!

1. Bill Nighy

Bill Nighy játszotta a kivénhedt rockzenészt az Igazából szerelem című filmben. A róla készült mémek meghódították az internetet, a Christmas Is All Around című dalt pedig, amit a filmben énekelt, megállás nélkül játszották a rádiók. Fantasztikusat alakított egy vámpír klán fejeként is az Underworldben. De felismerted Davy Jones szerepében, a Bolygó hollandi kapitányaként?

2. Stellan Skarsgård

A Karib-tenger kalózaiban Skarsgård Will Turner, kalóz nevén Bocskor Bill apját játszotta. Később a Marvel-filmek egyikében láthattuk tudósként. És mindenki emlékszik rá Vladimir Harkonnenként a Dűne című filmből. Azt a látványt tényleg nehéz lenne elfelejteni!

3. Natalie Dormer

A Casanova című filmben az elegáns Victoria olyan finom és törékeny, ellentétben a Trónok harcában szereplő Margaery Tyrellel, hogy nehéz elhinni, hogy a két szerepet ugyanaz a színésznő játszotta. Az éhezők viadalában, Cressida szerepében pedig még felismerhetetlenebb volt.

4. Gustaf Skarsgård

Azt tudjuk, hogy édesapja milyen tehetséges színész, de már azt is tudjuk, hogy Gustaf is örökölte apja nagyszerű képességét az átváltozásra. Szerepelt a Vi című filmben, majd az egész világ odáig volt érte a Vikingekben, ahol Ragnar Lodbrok barátját játszotta. A Westworldöt pedig el sem tudnánk képzelni nélküle.

5. Jessica Chastain

A gyönyörű Jessica Chastain játszotta a szőke, nőies Celia Foote szerepét A segítség című drámában. Azok, akik emlékeztek erre, biztosan nehezen ismerték fel őt a Csillagok között című filmben. A Tammy Faye szemeiben pedig csak a legavatottabb szemek fedezhették fel a színésznő kilétét.

6. Kate Winslet

Kate számára az igazi hírnevet Rose DeWitt Bukater szerepe hozta meg a Titanicban. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben Clementine Kruczynskit játszotta, majd a régóta várt újabb Avatarban Ronal szerepét kapta meg.

7. Ron Perlman

Ron Perlman annyi mindenben játszott már, hogy valószínűleg el is aludnánk, mire szerepeinek végére érnénk. Emlékszünk rá a Hellboy macskafanatikusaként, majd szokatlan szerepet kapott a Boszorkányvadászatban. Kis goblinként felismerted a Legendás állatokban?

8. Josh Brolin

Josh Brolin már több Oscar-jelölést is kapott. Annyira sokoldalú színész, hogy alig lehetett felismerni K ügynökként a Sötét zsarukban és Thanosként a Bosszúállókban. A Dűnében Gurney Halleck szerepét játszotta és harcolni tanította Pault, akit Timothée Chalamet alakított.

9. Charles Hunnam

Charlie Hunnam éppen egy cipőboltban nézelődött, mikor egy ügynök felfigyelt rá, és bevezette a televíziózás és a mozi világába. Játszott a Hideghegyben, ami 7 Oscar-jelölést is kapott.

Hunnam egyszer Bosie szerepét alakította és Jude Law volt az ellensége. A két színész 15 évvel később újra együtt játszott az Artúr királyban, de ezúttal Hunnam volt a jó, Law pedig a rosszfiú. És ha még nem láttad a Sántárám című filmet, amiben Hunnam Dale Conti szerepét alakítja, akkor ez legyen a következő programod!

10. Kate Hudson

A nézők imádták, ahogyan Kate Hudson megformálta Andie Anderson szerepét a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című filmben a 2000-es évek elején. Aztán barnára festette a haját a Kétkedő fundalmentalista című filmhez, a Music című film kedvéért pedig le is borotválta a fejét.

11. Karen Gillan

A skót színésznő nagy debütálását Amy Pond szerepe jelentette a Ki vagy, doki? című sorozatban, ami a rajongók kedvencévé tette Karen Gillant. Ezután játszotta Nebula, Thanos örökbefogadott lányának szerepét, ami egy egészen más karakter volt, de Karen ebben is remekelt. Aztán Ruby Roundhouse karaktere következett a Jumanjiban, amit követően az egész világ megismerte Gillan nevét.

12. Paul Bettany

Paul Bettany is egyike az átváltozóművészeknek. Ha szereted a fantasy filmeket, biztosan emlékszel rá Porkéz szerepében a Tintaszív című filmben. A pap című filmben nagyon nehezen felismerhető, akárcsak Vízió szerepében a Bosszúállókban.

13. Jake Gyllenhaal

A Perzsia hercege című film elegáns Dastanja könnyedén átvedlett Billy Hope karakterévé, a Mélyütés bokszbajnokává. Ez az átváltozás olyan jól sikerült, hogy a saját szemünknek is alig hiszünk. A Pókemberben Mysterio szerepében ráismertél?

14. Andy Serkis

Andy Serkist nevezhetjük az átváltozás királyának is. Hosszú karrierje során számtalan karaktert keltett életre, például ő volt Gollam A Gyűrűk Urában, King Kong szerepében is láthattuk, vagy Snoke-ként a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erőben. Valódi arcát A tökéletes trükk című filmben mutatta meg.

15. Gwendoline Christie

A Wizards vs. Aliens című sorozat által vált híressé, és hálásak leszünk neki, hogy elvállalta Tarth-i Brienne szerepét a Trónok harcában. Legújabb munkája a Wednesday című sorozat, melyben az igazgatónő, Larissa Weems karakterét osztották rá. Ebben a szerepben annyira elegáns, hogy nehéz felismeri a nőt, aki egykor arról álmodott, hogy lovag lesz belőle.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét