A pszichológusok szerint azt, hogy mivé válunk felnőttként, leginkább a neveltetésünk és a génjeink határozzák meg. Vannak, akik a génlottón megütik a főnyereményt, és feltétel nélküli szeretetet kapnak a családjuktól. Mások pedig a szüleik megingathatatlan támogatásának köszönhetően tesznek szert hírnévre.
A következő sztárok a ranglétra legmagasabb fokára jutottak tehetségükkel, szerencséjükkel és családjuk támogatásával.

1. Selena Gomez

Népszerű gyereksztár volt, akiből híres popsztár és művész lett. Selena Gomez szinte egész életében fürdött a reflektorfényben. Az élete azonban nem indult könnyen, hiszen édesanyja egyedül nevelte a nagyszülők segítségével, akik akkor is ott voltak, amikor szépségversenyeken indult.

Bár az elmúlt években meglehetősen sok viszály volt köztük, Selena továbbra is kifejezi szeretetét és tiszteletét édesanyja iránt a közösségi médiában. 2009-ben azt mondta: “Az anyukám jelenti számomra a boldogságot, a szeretetet, a legjobb barátot és az egész világot. Ő az, aki miatt mosolygok és aki miatt itt vagyok.”

2. Mark Ruffalo

Egy fodrász és egy szobafestő fiaként ki gondolta volna, hogy a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekből egyszer produktív színházi előadóművész és filmszínész válik? Mark Ruffalo is kivette a részét a kemény munkából az élete során, miközben arra törekedett, hogy a színjátszásból tudjon megélni. Dolgozott, hogy fizetni tudja a számláit, és közben színjátszást tanult.

Hosszú utat járt be, míg odáig jutott, hogy mára már számos díjat és jelölést mondhat magáénak, köztük 2 Emmy- és 1 Golden Globe-díjat is.

3. Chrissy Teigen

A Grammy-díjas énekes, John Legend felesége a szupermodell, aki nem fél nyíltan beszélni a nehézségekről és thai édesanyjával való szoros kapcsolatáról. 15 évesen egy kaliforniai szörfüzletben dolgozott, ekkor kapta az első lehetőséget modellként a Billabong márkánál. Szülei támogatásával lendült fel a karrierje, akik annak idején fogadósok voltak.

4. Ryan Reynolds

Ragyogó filmes karrierjét megelőzően Ryan Reynolds tévéműsorokban kapott apróbb szerepeket. Kanadában élt bátyjaival és szüleivel. Édesanyja egy üzletben dolgozott, édesapja pedig rendőr volt.

Miután szerepelt néhány hollywoodi romantikus vígjátékban, legalább 67 filmben tűnt fel. A hírnév és a siker ellenére még mindig képes ömlengeni az édesanyja iránti szeretetéről, akivel nagyon közeli kapcsolatot ápol.

5. Vanessa Hudgens

A Broadway és a High School Musical sztárja még mindig filippínó édesanyjának köszöni meg a sikereit. Hudgens filmet is akart forgatni édesanyja életéről, aki bevándorlóként egy irodában dolgozott, így nevelte két lányát, és édesapjáról, aki tűzoltóként gyakran volt tőlük távol.

6. Dev Patel

Mielőtt a Gettómilliomos című film híressé tette, az akkor még tizenéves színész a szüleivel élt. Édesanyja ápolónőként, édesapja pedig informatikai szakemberként dolgozott. Dev Patel még mindig elviszi a szüleit a fontos eseményekre.

7. Jennifer Lopez

Nem lenne ő az a “Jenny from the block” a családja támogatása nélkül. Egy tanárnő és egy informatikus lányaként Jennifer Lopez ma is az egyik legjobban fizetett sztár Hollywoodban, illetve korunk popikonja.

Valójában a zene és a szórakoztatóipar a Lopezek vérében van. Nővére, Leslie operaénekes és énektanár, húga, Lynda pedig hírolvasóként dolgozik.

8. Lin-Manuel Miranda

A zenei zseni számos neves filmstúdióval dolgozott már együtt, és a Broadwayen is több szerzeményét bemutatták. Mielőtt azonban kipróbálta volna magát a szórakoztatóiparban, Lin-Manuel élete szerényen indult egy pszichológus és egy politikai tanácsadó fiaként.

9. Beyoncé

A 21. század egyik legnépszerűbb dívája, és ezt a szüleinek is köszönheti. Amikor a Destiny’s Childdal elkezdte karrierjét, Beyoncé fodrász édesanyja volt az, aki megtervezte és meg is varrta az együttes fellépőruháit. Édesapja pedig, aki értékesítési vezető volt, a menedzserük lett.

A Destiny’s Child után Beyoncé saját jogon is hírnevet és sikereket szerzett magának. Ma szintúgy sikeres énekesnő és producer, akárcsak férje, a szintén a zeneiparban befutott Jay-Z.

10. Jason Momoa

Akkor vált ismert színésszé, amikor eljátszotta Khal Drogo szerepét a Trónok harca című sorozatban. Ezután fényes jövő várt rá Hollywoodban. Például Aquaman bőrébe bújt, de számos más sikeres produkcióban részt vett.

A színész számára nagyon fontos a család és a családi élet. Akármennyire is sikeres és elfoglalt, a gyerekeivel való kapcsolatára mindig nagy figyelmet fordít. Ezt pedig a szüleitől tanulta, akik festőként, illetve fotósként dolgoztak.

11. Zendaya

Mielőtt azzá a sztárrá vált volna, akit ma ismerünk, számtalan álmatlan éjszakája volt amiatt, hogy távol kellett lennie a tanárnőként dolgozó édesanyjától, miközben gyerekszínészként próbálta építgetni a karrierjét. Édesapja felhagyott a tanári hivatással, hogy elkísérhesse lányát a meghallgatásokra, és menedzselhesse őt.

Mindkét szülőjével ma is nagyon szoros a kapcsolata. Egy interjúban egyszer így mesélt erről: “Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen szüleim vannak. Belém nevelték azokat az alapvető értékeket, amiket úgy érzem, magammal kell vinnem mindenen keresztül.”

12. Taron Egerton

A sokoldalú színész egyszer azt mondta, a családja támogatásának köszönhetően tudta megvalósítani az álmát a hollywoodi karrierről. “Soha nem volt velem szemben olyan elvárás, hogy sok pénzt keressek. Arra ösztönöztek, hogy csak menjek, és csináljam, ami boldoggá tesz” – mondta. Egerton különösen sokat köszönhet a szociális munkásként dolgozó anyukájának, aki egyedül nevelte fel őt.

13. Charlize Theron

Charlize Theron folyton bebizonyítja, hogy színészi karrierjének titka nem csupán a szépsége. Szőke haját és szépségét biztosan édesanyjától örökölte, Gerdától, aki építési vállalkozóként és gazdaasszonyként egyedül nevelte őt. Gerda az unokái gondozásában is sokat segít lányának.

Egy interjúban Theron azt mondta: “Szerencsés vagyok, hogy ilyen nagyszerű anyukám van, aki ilyen bátorrá tett és mindig is a bátorságra biztatott.”

14. Chris Evans

Amerika Kapitánynak lenni nem semmi, főleg, ha az ember teljesen átlagos háttérrel rendelkezik. Egy színházigazgató és egy fogorvos gyermekeként azt hihetnénk, hogy Chris Evans egy igen előkelő családból származik.

Ám sok helybelit is megdöbbent, hogy a család mennyire szerény. Valaki ezt a történetet osztotta meg: “Egyik nap elmentem a fogorvoshoz, aki megkérdezte, hogy milyen volt a hétvégém. Mondtam, hogy ‘Jó, tegnap este megnéztem az Amerika Kapitányt. Nagyon tetszett.’ A fogorvosom erre: ‘Ó, a fiam szerepel abban a filmben.’ Azt hittem, viccel, aztán rájöttem: Dr. Robert Evans.”

15. Kate Middleton

Szinte mindenki ismeri a történetet, hogy főiskolás korukban hogyan ismerkedett meg egymással Kate és Vilmos herceg. Ez az egyik legjobban dokumentált szerelmi történet a királyi családban, és azt hihetnénk, maga Kate is királyi család sarja. Ám nem ez a helyzet.

Szülei, mielőtt cégtulajdonossá váltak, egy légitársaságnál dolgoztak diszpécserként és légiutas-kísérőként.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here