A tudósok szerint csak kevés faj, elsősorban a magasabb rendű főemlősök, a lovak, az elefántok, a delfinek és a denevérek képesek barátság kialakítására. Mégis van számos egyéb példa is arra, hogy az állatok szeretik egymást, és élvezik egymás társaságát.
Most kedves és egyben megható képeket nézegethetsz arról, hogy az állatok mennyire tudják szeretni egymást.

1. A legjobb barátok, akik együtt nőttek fel

Ez történik, ha két kiskutya együtt cseperedik fel. Nem csak tesók, de legjobb barátok egy életre.

2. Két kóbor kiskutya, akit vietnámi szerzetesek fogadtak örökbe

Ez a két kiskutya Vietnám utcáin kóborolt, míg templomi szerzetesek be nem fogadták őket. A nagyobbik gyakran fogta át a kicsit a mancsaival, hogy óvja. Nehéz utánajárni, hogy vajon igaz-e a történetük, de az biztos, ők is példák az igaz barátságra.

3. Egy orrszarvú bébi és egy kis bárány

The Rhino Orphanage (@therhinoorphanage) által megosztott bejegyzés,


Ez a kis orrszarvú Marang, aki talált magának egy barátot, Elsát, a kis bárányt. Mindketten elvesztették az anyukájukat, de megtalálták egymást.

4. Ezek a macskák kiskoruk óta elválaszthatatlanok

5. Egy róka és egy cica együtt játszanak

Egy halász készítette a fotókat erről a furcsa párosról a törökországi Van-tó partján. A legaranyosabb az egészben, hogy többször is látták őket együtt játszani.

6. Hihetetlen macska-patkány barátság

Galaxy and Bernie (@the_cat_and_the_rat) által megosztott bejegyzés,


Gondoltad volna, hogy egy macska és egy patkány barátok lehetnek? Márpedig pontosan ez történt Galaxy-val és Bernie-vel. Amikor Bernie, a patkány bekerült a családba, azonnal elkezdte követni Galaxy-t, a macska pedig ezt egyáltalán nem bánta. Most már együtt játszanak, együtt is alszanak, elválaszthatatlanok lettek.

7. Ez a pitbull szereti vinni vak kis barátját séta közben

Wise Animal Rescue (@wiseanimalrescue) által megosztott bejegyzés,


Amikor Kristina Helfer hazavitte a 16 éves, beteg és vak csivavát, fogalma sem volt róla, hogy a kutya hamarosan mennyire boldog lesz. Frank, a pitbull, akit Kristina néhány évvel ezelőtt fogadott örökbe, azonnal megkedvelte Titot. Mikor Tito felgyógyult betegségéből, elkezdett Frankkel sétákra indulni. Kényelmesen elüldögél barátja hátán egy kis tartóban.

8. Egy kacsa és egy kutya, akik elválaszthatatlanok

Rudy, a pekingi kacsa rajong barátjáért, Barclay-ért, a golden retrieverért. Gazdájuk szerint barátságuk egy se vele, se nélküle kapcsolatból fejlődött ki, kezdetben sokat kergették egymást. Rudy ma már nem engedi a másik 7 kacsát a család, és különösen Barclay közelébe.

9. Ezek a kutyák dédelgetik egymást

Az idősebb kutya egyértelműen szeret ölelgetni, a kisebb pedig ezt egyáltalán nem bánja.

10. Együtt is utaznak

A 8 éves macska és a 11 hónapos kiskutya együtt vesz részt az első terepautózásukon. A gazdi szerint az utazás csodálatos volt, és a két kis barát is nagyon jól érezte magát.

11. Egy kedves duó: A szakállasagáma és a macska

Cheyenne-Owner (@charles_the_dragon) által megosztott bejegyzés,


A nőstény szakállasagáma, Charles, és Baby, a macska, egy igen furcsa, de imádni való kettőst alkotnak. Charley nagyon szereti Baby meleg bundáját, Baby pedig odavan Charley különös bőréért. Sajnos Charles 2016-ban elpusztult, de azóta Baby 3 kis szakállasagámáról gondoskodik.

12. Elválaszthatatlan kalandorok

Henry + Baloo 👋🏼 (@henrythecoloradodog) által megosztott bejegyzés,


Henry, a kutya, és Baloo, a macska Coloradóban élnek, és imádják együtt felfedezni a világot. Túrázni és hegyet mászni mennek a gazdáikkal. A kalandor-duó nagy népszerűségre tett szert, különböző szuveníreket lehet venni a fotóikkal.

13. Egy édes, de vad pár

Szomorú az ő történetük. Baloo, az észak-amerikai fekete medve, Shere Khan, a bengáli tigris és Leo, az oroszlán 2001-ben menekültek meg egy drog dílertől, aki néhány hónapos koruk óta házi kedvencként tartotta őket. Az állatok menhelyre kerültek, ahol Leo 2016-ban elpusztult, de Baloo és Shere Khan még mindig együtt vannak.

14. Kutya egy papagáj baráttal

Nehéz elhinni, de ez a barátságos golden retriever, Bob a legjobb barátságban van 8 papagájjal és egy hörcsöggel, akikkel egy házban él. Azt sem bánja, ha a kis barátai rajta mászkálnak, gyakran együtt is szundikálnak.

15. A macska, aki imád lovagolni

A ló, Champy, és a cica, Morris mindketten örökbe lettek fogadva, és hamar elválaszthatatlanokká váltak. Champy elkezdett gondoskodni Morris-ról, és egy héttel azután, hogy megérkezett, a macska már eléggé megszokta az új környezetet ahhoz, hogy felpattanjon a ló hátára. Ez az édes páros gyakran együtt megy hosszú sétákra, nem csoda, hogy rengeteg rajongójuk van Instagramon és Facebookon is.

16. Csodás barátság egy német juhász és egy macska között

Baron (@baronthegerman) által megosztott bejegyzés,


Baron, a fiatal német juhász legjobb barátja Alvin, a macska. A duó együtt tölti minden napját. Először Alvin került a Richardson családhoz, Baron pedig 2 évvel később érkezett.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét