Minden évben elhatározzuk, hogy idén rendesebbek leszünk, rendben tartjuk a holmijainkat, a házat, hogy minden barátunk irigykedhessen ránk. Most a legtrendibb és leghatékonyabb rendszerezési ötleteket ismerheted meg, hogy az elhatározásodat meg is valósíthasd.

1. Tárolóhely a fejed fölött

Néha úgy érezzük, annyi mindenünk van, hogy a dolgainkat egyszerűen már nem tudjuk hova tenni. Ez a tipp tökéletes megoldás az ilyen esetekre. Fából készült síneket rögzíts a garázs mennyezetére, melyekbe könnyedén be tudsz csúsztatni nagyobb méretű ládákat. Személyes holmik, gyerekjátékok vagy akár karácsonyi dekoráció tárolására is kiváló lesz.

2. Kábeltartó, hogy minden zsinór eltűnjön

Szerezz be egy kábeltároló dobozt, aminek beépített részeire fel tudod tekerni a kábeleket, hogy azok ne a földön tekeregjenek. Ez biztonsági szempontból is nagyon hasznos, ha gyerek vagy háziállat van a családban.

3. Biztonságos tárolás sminkeknek

A legapróbb smink termékeknek tökéletes helyet találhatsz egy jégkocka tartóban. Ez olcsó megoldás, és megelőzheted vele, hogy a fiókodban szanaszét heverjenek a különböző kozmetikumok, melyekben az állandó keresgélés közben kárt is tehetsz.

4. Cipőtároló újraértelmezve

Rendszerezd a cipőidet és rendszerezd az életed…szó szerint! Gondolkodj kreatívan! A cipőtároló nagyszerű a kozmetikumok, ételek, fűszerek tárolására is. Nagyon kényelmes megoldás, hiszen bárhova felakaszthatod.

5. Okos fűszertartó

Mindannyian tudjuk, mekkora rendetlenség tud lenni egy konyhai fiókban, főleg, ha gyakran főzünk. Ezek az okos csíptetős fűszertartók a konyhaszekrény belső oldalára szerelhetők fel, és nagyszerűen rendszerezhetjük velük a fűszereinket.

6. Rendezett kábeltároló fiók

Minden házban van egy rendetlen fiók a kábelek számára. De nem a tiédben! Ehhez a praktikus megoldáshoz nem kell más, mint üres joghurtos dobozok és ragasztó. Újrahasznosítás a legügyesebben!

7. Klassz tiszta cipőállvány

Cipőből sosem lehet elég. De hogy lehet belőle még több? A régi drótból készült fogasaidból varázsolj cipőtartót! A cipőid így mindig tiszták lesznek, és reggel könnyebben válogathatsz közöttük.

8. Körömszalon otthon

A fűszertartók nemcsak fűszerek tárolására jók, de a körömlakkjaidat is átláthatóan tarthatod bennük. Mindennek meglesz a maga helye a házi körömszalonodban.

9. Hajgumikhoz

Mindig hajgumikat veszel, mert a régiek folyton eltűnnek? Ez a kis trükk segít, hogy többé egy se vesszen el! Fűzd fel őket egy karabinerre, és tedd a sminktáskádba!

10. Többfunkciós állvány

Használhatsz fedőknek vagy könyveknek készült állványt a pénztárcák, kis táskák, napszemüvegek és más kiegészítők rendszerezéséhez. Ezzel még a legapróbb szekrénybe is több holmit tudsz pakolni.

11. Ügyes kis akasztó

Invesztálj be néhány olcsó, öntapadós akasztóba, ragaszd őket a konyhaszekrény ajtajának belső oldalára, és lógass rá különböző holmikat. A konyhaszekrény ajtajának belső felét lefestheted táblafestékkel, hogy jegyzetelni is tudj rá. Így még többet hozhatsz ki a legkisebb helyből is!

12. Friss, finom és rendszerezett rágcsálnivalók

Az akasztós megoldással nemcsak a kamra lehet rendezettebb, de a chipsek is tovább megőrzik majd a frissességüket.

13. Miért csak egy zuhanyfüggöny rudad legyen, ha lehet kettő is?

A kétszeres komfortért helyezz fel még egy zuhanyfüggöny rudat, és tégy rá kampókat, hogy még több tárhelyhez juthass a fürdőszobában!

14. Mágnes őrület

Nagyon praktikus, hogy jó néhány olyan dolog, amit gyakran elveszítünk, mágnesezhető. Egy mágneses csíkot rögzíts egy olyan helyre, ahol diszkréten tárolhatod a csatokat, körömvágókat, fémből készült apróságokat. Biztos lehetsz benne, hogy minden ott marad, ahova tetted!

15. A befőttesüveget sose dobd ki

Van valami a befőttesüvegekben, amiért annyira szeretjük őket. A legjobb bennük, hogy fantasztikus fürdőszobai tároló készíthető belőlük. Stílusosan segítik a helytakarékosságot.

16. Minden az egyben

Ha túl sok pólód van, de kevés a helyed ahhoz, hogy rendben tartsd őket, ez a tipp neked szól! Felejtsd el a szokott módszert, hogy összehajtogatva, vízszintesen tárolod őket a fiókban! Próbáld őket összecsavarni és merőlegesen berakni a fiókba. Így nemcsak több pólót tudsz tárolni kevesebb helyen, de át is tudod látni őket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

1 hozzászólás

  1. Nagyon sok ötletes,nálunk a jégkrémes dobozban tartjuk a ritkán használt sütis,kávés kanalat,a fűszerek pici sűritett paris üvegben vannak,a nagyobb élelmiszer porcukorrizs,griz stb kávésü egbe,nagyon jól néznek ki,a fszobába a túrósd obozban a kisebb csatok,fültisztító stb…de kinek mij ôn be

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here