Szülőnek lenni kihívásokkal teli küldetés, de ugyanakkor csodálatos is. Minden egyes nap, amit a kíváncsi kisbabáddal töltesz, tele van új felfedezésekkel úgy neked, mint a babának. A szülők hirtelen abban a helyzetben találják magukat, hogy olyan kérdésekre akarnak azonnal választ kapni, amelyek korábban még távolról sem foglalkoztatták őket. A válaszok pedig sokszor forradalmiak.
Most tapasztalt, sokat próbált szülők osztják meg trükkjeiket azokkal az anyákkal és apákkal, akik szeretnék egyszerűbbé és könnyebbé tenni a mindennapokat.

17. A babáknál mindig fennáll a veszély, hogy elesnek vagy beütik a fejüket. Hogy megelőzd ezeket a sérüléseket, készíts nekik ilyen cuki hátizsákot!

16. Ha bébikompot használtok, burkold be az alját habszivaccsal, így a fal és a családtagok bokái is védve lesznek

15. Egy kreatív apuka találmánya: így lehet két babát egyszerre etetni úgy, hogy közben szabadon mozoghatsz

14. Szedd le egy zárható doboz fedelét, majd rögzítsd a konnektorra, hogy bababiztos legyen

13. A gyereket a repülőn is lekötheted ablakmatricákkal

12. Minden idők legjobb tolvajbiztos módszere: Gondtalanul játszhatsz a gyerekkel, közben nem kell folyton a holmidat figyelni, ha minden értéket pelenkába csomagolsz. Egy teli pelenkát igen kevesen próbálnak meg ellopni…

11. Egy olcsó zuhanyfüggönnyel kevés pénzből és kevés munkával szuper kis medencét építhetsz a homokba

10. Ha az autóban nemkívánatos szagok terjengenek, tégy illatviaszt egy műanyag pohárba, és hagyd, hogy a nap felolvassza (sajnos csak a nyári melegben működik)

9. “Az apukám minden tasakra tett egy mintát ragtapaszból, hogy milyen fajta található a csomagban. Amikor szükség van rá, így sokkal könnyebb megtalálni a megfelelőt.”

8. “Vágd hosszában félbe a dinnyét, majd darabold kis kockákra és szúrj beléjük pálcikákat. A kicsik így könnyen meg tudják enni.”

7. Fantasztikus mikrós trükk, amivel egyszerre 2 tányér ételt is egyenletesen felmelegíthetsz

6. Habszivacs kukacot vágj félbe és használd az ajtón becsapódásgátlóként – A kicsi ujjak biztonságban lesznek

5. Ha tölcsért készítesz a gyerekeknek (vagy magadnak), tégy egy szem pillecukrot az aljára, mielőtt megtöltöd fagyival. Ezzel megelőzheted, hogy az olvadó fagyi a tölcsér alján kicsepegjen, ráadásul extra meglepi falat is lesz a végén 🙂

4. Hogy a baba nyugodtan aludjon, egy ötletes anyuka azt találta ki, hogy egy flanel takaróból párnát készít, a belsejébe rizst tesz, felmelegíti a mikróban és a baba mellé teszi alvás közben

3. Ez egy jóval egyszerűbb trükk, amihez még varrni sem kell. Csak használj hozzá egy gumikesztyűt

2. Nagyon fontos, hogy a jó teljesítményért megjutalmazd a gyereket. Ez egy nagyon jó módszer hozzá, hiszen sosem tudhatja, mit fog kapni. Ettől pedig még érdekesebb a dolog!

1. Varrj össze 4 párnahuzatot, húzd bele a párnákat, és máris kész a nyugágy. Tisztán tartani is nagyon egyszerű: csak húzd le a párnákról a huzatot és mosd ki gépben

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here