Ki ne akarná, hogy az ételek gyorsan, könnyen és finoman készüljenek el? Most olyan titkokat árulunk el a konyha világából, melyekkel pontosan ezt érheted el!

Egy fakanál segítségével másodpercek alatt kiszedheted a gránátalma magjait

Vágd félbe a gránátalmát, és egy fakanállal ütögesd ki belőlük a magokat. Az összes mag másodpercek alatt a tálba kerül! Nézd csak meg!

Reszeld le a megfagyott vajat!

A fagyasztóból kivett vajjal akár a pirítósodat is megkenheted! Ha lereszeled, egy pillanat alatt elolvad és kenhetővé válik.

Mikróban hamarabb kel a tészta

Ha úgy látod, a tészta túl lassan kel, tégy egy vízzel teli bögrét a mikróba, majd magas fokozaton forrald fel. Ezután a letakart tésztát tedd mellé, és tedd be a mikró ajtaját. A meleg, gőzös levegő hatására a tészta jóval gyorsabban fog megkelni.

Készíts tökéletes lágytojást nejlonzacskóban!

Végy egy kis nejlonzacskót, és kend be a belsejét vajjal. Üsd bele a tojásokat. A zacskó száját kösd be a tojásokhoz a lehető legközelebb. Így tedd bele forrásban lévő vízbe 3 percre.

Ezzel az egyszerű trükkel még finomabbá teheted a bort

Bármilyen bor ízét fokozhatod ezzel a módszerrel, főleg a fiatal borokét. Töltsd a bort egy turmixgépbe, és maximális fokozaton keverd 15-30 másodpercig, míg a habzása megszűnik. Ezután már csak élvezned kell a finom nedűt!

Pucold meg a főtt tojást villámgyorsan egy pohár vízben!

Ha gyorsan szeretnéd megpucolni a főtt tojást, tedd egy pohárba vagy egy kis befőttesüvegbe, és rázd néhány másodpercig. A tojás már meg is van pucolva! Nézd csak meg!

Töltsd meg a banánt csokoládéval!

Ha szereted az édességet és a banánt, ez a csemege a kedvenced lesz! Végy egy banánt, olvassz fel csokoládét vagy nutellát, és még szükséged lesz egy szívószálra meg egy fecskendőre. A szívószálat szúrd a banán egyik végébe, és vezesd végig a banán közepén. A fecskendővel szívd fel a folyékony csokoládét, és tölts a lyukba. Tedd a banánt egy órára a hűtőbe, és már eheted is!

Ehhez a jégkrémhez csak banánra lesz szükséged

Hámozz meg néhány banánt, vágd kis darabokra, tedd bele őket egy mélyebb tálba. A fagyasztóban 1-2 órán át hűtsd, majd turmixold össze.

A hal nem ragad a grillrácsra, ha citromszeleteket teszel alá

Egy rétegben helyezz citromkarikákat a grillrácsra, és erre fektesd rá a halszeleteket. Meg fogsz lepődni, mennyire hatékony ez a trükk!

A ragacsos összetevőkhöz használj főzőspray-t!

Amikor kiméred a hozzávalókat, és ragacsos anyagokat is felhasználsz, mint a méz vagy a mogyoróvaj, fújd be főzőspray-vel a mérőedényeket! A ragacsot sokkal könnyebb lesz kiszedni belőlük.

Csavard le a befőttesüveg tetejét gumikesztyűvel!

Ha nem tudod lecsavarni a befőttesüveg fedelét, vegyél fel egy gumikesztyűt! Így sokkal könnyebben fog menni.

Így darabolhatod gyorsabban a fűszernövényeket

A nagy levelű fűszernövényeket, mint a zsálya vagy a bazsalikom, hamarabb tudod felaprítani, ha felcsavarod a leveleiket.

Nyújtsd a tésztát egyformára!

Hogy biztosan egyenletes és egyforma legyen a tészta, tégy mindkét oldalára 1-1 evőpálcikát, amikhez tudsz majd viszonyítani!

Készíts rösztit a gofrisütőben!

Ha a lehető legkevesebbet akarsz a sütéssel bíbelődni, készítsd el a rösztit a gofrisütőben! Ezzel a módszerrel omlettet is készíthetsz.

Hűtsd le a bort 15 perc alatt!

A borosüveget csavard egy törölközőbe, majd tedd be a fagyasztóba 15 percre, hogy gyorsan lehűljön.

Készíts sütőrácsot alufóliából!

Ha híján vagy, de szükséged van rá, a sütőrácsot alufóliából is elkészítheted! Vágj nagyobb darabokat a fóliából, majd készíts belőlük rácsra hasonlító hengereket. Ezeket fektesd a tál aljára és helyezd rá a húst. Ezzel a módszerrel a hús biztosan nem fog túlsülni.

Friss juice közvetlenül a mandarinból

Ha friss gyümölcslére vágysz, de nincs facsaród, próbáld ki ezt a trükköt! Vágd le egy műanyag palack nyakát, készíts egy kis lyukat a mandarinba, és illeszd bele a palack nyakát. A mandarin héját ragaszd a palack nyakához, nyomkodd át jól a gyümölcsöt, a levet pedig töltsd rögtön a poharadba!
Na jó, ez egy hülyeség, de itt megnézheted, és foghatod a fejed közben!

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here