Gyerekkorunkban 50 évesen már ősz hajjal, hintaszékben, macskával az ölünkben képzeltük el magunkat. Fogalmunk sem volt arról, hogy ebben a korban is lehetünk sugárzóak, sikeresek és energikusak, mint a sztárok, akik előtt még egy egész élet áll, tele új célokkal.

1. Jennifer Garner

A texasi színésznő 51 éves. Első filmszerepe a Zoya című filmben volt 1995-ben és a mai napig szerepel filmekben és tévéműsorokban, mint az Alias, amiért Golden Globe-díjat is nyert. Híres munkái még a Daredevil, a Hirtelen 30 és az Elektra.

2. Eminem

A sikeres rapper a Missouri állambeli Saint Josephben született 1972. október 17-én. Bár stílusa és zenéje miatt rengeteget kritizálták az évek során, számos díjat nyert, és elismerést szerzett magának dalszövegíróként is. 1996-2020 között 11 stúdióalbumot jelentetett meg.

Színészként is kipróbálta magát a 8 mérföld című filmben, ami nem csak kasszasiker lett, de Oscar-díjat is hozott neki a legjobb filmzene kategóriában, a Lose Yourself című dallal.

3. Gwyneth Paltrow

A kaliforniai színésznő nagy sikert ért el mozifilmjeivel, mint pl. a Szerelmes Shakespeare, a Szép remények, a Hetedik, a Vasember-trilógia és a Bosszúállók. Érdekesség, hogy Paltrow beszél spanyolul, mert cserediákként egy spanyol városkában lakott. Steven Spielberg keresztlánya, és a Gleeben énekelni is hallhattuk.

4. Cameron Diaz

A színésznő, aki közel 3 évtizede van jelen a képernyőn, a kaliforniai San Diegóban született 1972. augusztus 30-án. Bár már visszavonult a színjátszástól, szerepeit még sosem fogjuk elfelejteni olyan filmekben, mint A Maszk, az Álljon meg a nászmenet!, a Keresd a nőt!, a Charlie angyalai vagy Fiona hercegnő a Shrekben. Manapság üzletasszonyként és a közösségi médiában is aktív.

5. Ben Affleck

A színész, rendező, producer és forgatókönyvíró 1972. augusztus 15-én született. Igen sikeres karriert mondhat magáénak olyan filmekkel, mint az Armageddon, a Szerelmes Shakespeare, a Pearl Harbor – Égi háború, A könyvelő, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala. Számos díjat zsebelt be, és néhány kivételtől eltekintve folyamatosan dicséreteket kap a kritikusoktól.

6. Alyssa Milano

A New York-i színésznő 2023. december 19-én töltötte be az 51. évét. Legismertebb szerepei a Ki a főnök?, a Melrose Place, A nevem Earl. Filmes és tévés munkái mellett a zeneiparban is kipróbálta magát, 5 albumot vett fel a ‘80-as évek végén, ‘90-es évek elején.

7. Dwayne Johnson

A Szikla becenéven is ismert színész 2023. május 2-án töltötte be az 51-et. Mielőtt sikeres színész vált volna belőle, profi pankrátorként dolgozott. A ringben nyújtott kiváló teljesítménye nyitotta meg számára a kaput Hollywoodba, ahol mellékszereplőként lehetőséget kapott a Star Trek: Voyager című filmben és az Azok a ‘70-es évek című sorozatban.

A mozivásznon első fontosabb produkciója A múmia visszatér című film volt egy rövid szereppel, a sikernek köszönhetően pedig megkapta A Skorpiókirály című film főszerepét. Azóta a színjátszásnak szenteli az életét, és számos projektet visz jelenleg is.

8. Sofía Vergara

A kolumbiai színésznő 2023. július 10-én ünnepelte az 51. születésnapját. Karrierjét modellként kezdte, majd lassanként felkeltette a producerek érdeklődését, akik felkérték, hogy vegyen részt tévéműsorokban. Alakítása Gloria Pritchettként a Modern család című sorozatban meghozta számára a hírnevet, és több díjra jelölték. A Walk of Fame-en Shakira után második kolumbiaiként csillagot is kapott.

9. Carmen Electra

Az Ohioból származó színésznő és modell 2023. április 20-án töltötte be az 51. évét. Tara Leigh Patrick néven született, a nevét azután változtatta meg, hogy Kaliforniában találkozott Prince-szel. Ismertséget a Baywatch sorozat hozott neki, valamint olyan filmek, mint a Horrorra akadva és a Spárta a köbön.

10. Jude Law

2023. december 29-én töltötte be az 51-et a brit színész, akit olyan produkciókban láthattunk, mint az Aviátor, a Sherlock Holmes, Arthur király: A kard legendája és a Legendás állatok: Dumbledore titkai.

11. Liam Gallagher

A brit énekes hangjáért tömegek rajongtak a ‘90-es években. Testvérével, Noellel és bandájukkal több millió albumot adtak el, mielőtt különváltak az útjaik. Az Oasis után Liam néhány régi taggal létrehozta a Beady Eye nevű formációt, de csak 5 éven át működtek. Mostanában szóló művészként lép fel új albumával.

12. Idris Elba

A brit színész, akit tévében, mozivásznon és színházban is láthattunk, 2023. szeptemberében múlt 51 éves. Nem sokan tudják róla, hogy egy darabig DJ-ként tevékenykedett, mielőtt tévés szerepléseket vállalt. Miután New Yorkba ment szerencsét próbálni, kapott néhány szerepet, és beválogatták a Watchmen: Az őrzők szereplői közé is. Karrierje ekkor lőtt ki, azóta olyan filmekben láthattuk, mint A dzsungel könyve, Thor: Ragnarök, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag.

13. Karl Urban

Olyan produkciókkal írta be magát Hollywood történetébe, mint A Gyűrűk Ura, a Star Trek-trilógia, Konkvisztádor, Thor: Ragnarök és sorozatokkal, mint a Xena: A harcos hercegnő és A fiúk. Német családban nőtt fel, folyékonyan beszél németül. A színjátszáson kívül a szomszédaival játszott Han Solot a Csillagok háborújából, manapság pedig szeret golfozni, hegyet mászni, lovagolni, horgászni, szörfözni és gondozni a kertjét.

14. Billie Joe Armstrong

A Green Day énekese 2024. február 17-én ünnepelte 52. születésnapját. A ‘90-es évektől mostanáig szerzőként és szólógitárosként dolgozott a bandánál. Olyan zenekarokkal játszott, mint a U2 és a Blink-182, és több mint 22 stúdióalbumot készített.

15. Shaquille O’Neal

A New Jersey-ből való, egykori kosárlabda-játékos 2023. március 6-án ünnepelte az 51. születésnapját. Elképesztően sikeres karriert tudhat maga mögött, kiemelkedő játékos volt, aki az NBA történetében az egyik legjobbként tartanak számon. Olyan csapatokban játszott, mint az Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Boston Celtics. Karrierjének számos sérülése vetett véget.

16. Selma Blair

Az amerikai színésznő 2023. június 23-án töltötte be az 51-et. Emlékezetes szerepe volt Cecille Caldwell a Sex Gamesben, Vivian Kensington a Doktor Szösziben, Jane Burns az Édes kis semmiségben, Liz Sherman a Hellboyban. Bár igazi kasszasikere nem volt, még mindig színésznőként dolgozik filmekben és színházban.

17. Rachel Weisz

Rachel Hannah Weisz brit színésznőt a színpadi, tévés és filmes szerepeiről is ismerhetjük. A Gyilkológép című filmben debütált 1994-ben, az ismertséget azonban a Design for Living című darab hozta el számára. Hollywoodban a névjegyét A Múmia és A Múmia visszatér című film főszerepével tette le 1999-ben és 2001-ben.

Weisz jegyben járt a filmrendező Darren Aronofskyval 2005-2010-ig, egy fiuk is született. 2011-ben Daniel Craig felesége lett, akitől egy lánya született.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét