Ha nincs is 51 millió dollárod, mint annak a texasi apukának, aki feláldozta a vállalkozását, hogy vidámparkot építsen a lányának, még tehetsz jó dolgokat. Mint a srác, aki visszaadta az ellopott biciklit a tulajdonosának, vagy az a család, amelyik egy kis ajtót készített a bejárati ajtóra a szomszéd macskájának. Ahhoz, hogy valami jót tegyél, csak körbe kell nézned, és máris meglátod, ki az, akinek szüksége van a segítségedre.
A következő emberek nem mentek el érdektelenül a bajbajutottak mellett.

1. “Láttam, hogy ez a férfi az összes megmaradt Mikulás-sapkát megvette a szupermarketben. Mikor megkérdeztem, hogy mire kell neki ennyi, elmondta, hogy minden évben ezt csinálja, hogy jövő karácsonykor szétossza őket a kórházban fekvő gyerekek között.”

2. “Ez a kisfiú átadta a helyét egy babakocsis nőnek, és mikor az édesanyja elaludt, odatette a kezét az oszlop és a nő feje közé, mint egy párnát.”

3. Egy kaliforniai városka lakói minden reggel sorban állnak egy kávézó előtt, hogy megvegyék az összes fánkot, hogy a tulaj korábban be tudjon zárni, és haza tudjon menni ápolni a beteg feleségét.

4. “Egy bika megtámadta és majdnem agyontaposta ezt a kis jávorszarvast. A kutyám ezután üldözőbe vette és elkergette a bikát. A borjú sokkos állapotban volt, nem mozdult meg. Miután 1 órát volt a házban, kezdett felélénkülni. Aztán megjelent az anyja, és együtt távoztak. Azóta is itt mászkál körülöttünk, Bernardnak neveztük el.”

5. Amikor a kávézóban az egyik vendég látta, hogy csak egy alkalmazott van, aki nem tud kiszolgálni egyszerre minden vendéget, felállt és elmosogatott helyette.

6. Egy texasi apa eladta az építési vállalkozását, és 51 millió dollárból építtetett egy vidámparkot a lányának és a többi sajátos nevelési igényű gyereknek.

7. Egy vulkánkitörés során a Fülöp-szigeteken nagyon nehéz volt levegőhöz jutni a szálló hamu miatt. Alig lehetett maszkokat kapni. Ez a fiú viszont ingyen osztogatta az utcán.

8. “A városunkban meghalt egy farmer, miközben javította a pajta tetejét. A város összes farmere összefogott, és azzal segítettek a családnak, hogy elvégezték a betakarítást.”

9. Valaki megvette ezt a parkolóhelyet, hogy megmentse a fát.

10. Riley Howell akkor vesztette életét, mikor megpróbálta megmenteni a barátját egy fegyveres támadótól. Star Wars rajongó volt, ezért a sorozat új könyvében egy Jedit neveztek el róla.

11. Ez a macska fagyási sérülés miatt vesztette el a mancsait, de a novoszibirszki állatorvosok 3D nyomtatással protézist készítettek neki. Most már újra tud futni, mosakodni, és éppen olyan, mint a többi macska.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ветеринарная клиника (@vetklinikabest) által megosztott bejegyzés

12. “Az előző gazdája el akarta altatni őt a vesebetegsége miatt. Én inkább örökbe fogadtam. Az értékei ma már a normál tartományban vannak, és ő a legjobb barátom.”

13. “Ez nem a mi macskánk. A melléképület ajtaján alakítottunk ki neki egy ajtót. Az új szomszédunk ritkán engedi be, még akkor sem, ha jéghideg van kinn. Már kétszer beszéltünk vele kedvesen, de nem érdekelte. Ezért azzal segítettünk a cicáján, hogy szabad bejárást engedünk neki a melléképületbe.”

14. Amikor egy vevőtől jobb lesz a kedved.

15. “Egész nap szakadt az eső, és a lakásnak nincs semmilyen előtetője, ami megóvná a csomagokat az elázástól, ha senki nem tudja átvenni. Ez a futár igazán jó fej volt.”

16. “1 órán át élesztettem újra ezt a kiskutyát. Már majdnem feladtam, mikor elkezdett levegőt venni. Most jöttem rá, hogy jó hivatást választottam magamnak.”

17. Erre senki sem számított.

“Amikor jöttem haza, láttam, hogy a kocsim félig le van takarva valami ponyvával. Azt gondoltam, valaki biztos nekiment. De közelebb érve láttam, hogy egy férfi térköveket rak le. Odamentem, és megkérdeztem, hogy mi történt az autómmal. Teljesen ledöbbentem, mikor mondta, hogy letakarta, nehogy poros legyen a térkövezéstől. Megköszöntem, és egy kis ajándékot is vettem neki.”

BÓNUSZ: Megvett egy lopott biciklit, hogy visszaadhassa a tulajdonosának.

Egy 26 éves, liverpooli férfi gyanút fogott, hogy a bicikli, amit árulnak, lopott. Nem faggatta az eladót, csak megvette tőle a biciklit. Aztán feltette a Twitterre, hogy nem hiányzik-e valakinek. “Van valaki, akinek ellopták a biciklijét? Most vettem 80 fontért, rajta van a zár. A Crosby környékéről való lehet. Mivel megvettem, vissza tudom adni a jogos tulajdonosának. Tudom, hogy ez egy 1350 fontos kerékpár, és nekem megszakadna a szívem, ha tőlem lopnák el. Jelentkezz érte!”

A tulaj hamarosan felkereste a férfit, hozta a számlát, a kulcsot a zárhoz, és bizonyította, hogy tényleg az övé a kerékpár. Jó szamaritánusnak nevezte a férfit, aki megvette a biciklijét a tolvajtól. Egy cég, ami különböző sporteszközöket árul, felajánlott neki egy kerékpárt, de ő visszautasította, mondván: nem azért tette, hogy cserébe kapjon valamit.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here