Néhányan úgy vélik, az etikettszabályok mára már elavultak, régimódivá váltak. A jó viselkedés azonban soha nem megy ki a divatból. Ha azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, nem szabad lerombolnod az igazi hölgy imidzsedet.
Összegyűjtöttünk néhány tipikus etikett bakit, amit egy igazi díva soha nem követ el. Tartsd észben őket, s mindig nagyszerű első benyomást kelthetsz másokban.

20. Gyenge minőségű dizájner hamisítványok

Egyáltalán nem kell elköltened minden pénzedet röhejesen drága táskákra. Azonban, ha nem engedheted meg magadnak, egy sokkal olcsóbb másolat nem megoldás. Még egy valóban jó minőségű replika is könnyedén kiszúrható. Tehát, ha pozitív első benyomást szeretnél kelteni, inkább kerüld el a hamisítványokat.
Válassz olyan stílusos és minőségi ruhadarabokat, melyeket megengedhetsz magadnak. Nem fontos, hogy egy híres tervező neve villogjon rajta. Ugyanez igaz a kiegészítőkre és az ékszerekre is.

19. Divat bakik

Egy igazi hölgy nem visel túlméretezett pulcsit vagy épp túl szűk rövidnadrágot. Pontosan ki tudja választani a stílusának megfelelő darabokat. Egy díva soha nem venne fel buggyos ruhákat, csak mert kényelmesek. A ruhatárárát az ízlésesség jellemzi, s minden ruhadarabot a testtípusához választ.

18. Görnyedt testtartás

Az igazi hölgyek fontos szabálya: a királyi testtartás. Amikor görnyedsz, úgy nézel ki, mintha valami nagyon nyomasztana. Javítani a testtartásodon nem olyan nehéz feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Iktass be egyszerű mozgásokat az életedbe, s hamar észreveszed a változásokat. A hátad felső részében és a vállaidban megerősödnek az izmaid, továbbá a testtartásod is nagy mértékben javulni fog.

17. Vigyázol magadra?

Egy igazi hölgy mindig vigyáz magára. Szereti a sportokat, egészségesen táplálkozik, odafigyel a bőrápolásra, és specialistákkal is konzultál, ha szükséges. Ez pedig azt jelenti, hogy mindig fit, csillogó a bőre, s egészséges hajjal és körmökkel büszkélkedhet.

16. Túl sok smink

Ha egy nő különösen odafigyel a bőrápolásra, akkor az arca egyszerűen csodálatos. Egy hölgy pontosan tudja, hogyan emelje ki az arcát, s eszerint sminkel. Mindig a középpontban áll, és tonnányi smink nélkül is tündököl.

15. Túl sok aggodalom

Egy igazi hölgy tudja kontrollálni az idegesítő szokásait – persze ha van egyáltalán. Soha nem játszana a hajával, nem remegtetné a lábait, és soha nem hagyná, hogy az izgő-mozgó viselkedése romba döntse a jó hírét. Soha ne aggodalmaskodj kis dolgokon. Csak szép lassan! Egy igazi hölgy úgy intézi a dolgait, hogy mindenre jusson ideje.

14. Az utolsó korty leves

Ha az utolsó korty levest is szeretnéd kikanalazni, enyhén meg kell billentened a tálat vagy leveses tányért. Az asztali etikett szerint azonban, távol magadtól kell megdönteni a tányért, hogy elkerüld az össze-visszacsápolást. A legjobb igazából, ha nem eszed meg azt az utolsó falatot. Még ha a leves eszeveszettül finom is, akkor is csak addig élvezd ki az ízét, amíg képes vagy kanállal enni, billentés nélkül.

13. Gorombaság és pletykálás

A gorombaság, a pletykálás és a nyafogás tabu minden hölgy számára. Sőt, mások pletykálását és nyávogását sem hallgatja. Mikor is pazarolná egy valódi hölgy az értékes idejét ilyesmikre?

12. Hangos beszéd és nevetés

Nagyon fontos, hogy odafigyelj a hangszínedre. A hangos nevetés, a kiáltozás és a megbotránkoztató nyelvezet elfogadhatatlanok. Nem számít, hogy a nagymamáddal, egy három éves gyerekkel, vagy az elnökkel beszélsz, mindenkivel ugyanazt a hangszínt üsd meg.

11. Vitatkozás

Egy igazi hölgynek mindig van saját véleménye, és 100%-ig biztos is benne. De soha nem erőltetné rá a saját ötleteit másokra, továbbá nem is vitatkozna a választásán. Végül is miért vesződne az álláspontja bizonygatásával?

10. Evés séta közben

Az etikett szerint az asztalnál ülve kizárólag evőeszköz használatával ehetünk. Tehát, ha a pizza a kedvenc ételed, inkább ne rendeld étteremben. Ha sietsz valahová, akkor se fogyaszd el az ebédedet séta közben. Egyáltalán nem illik egy igazi hölgyhöz. A legjobb, ha újraszervezed a szoros napirendedet, és szánsz magadra néhány percet.

9. Túl nagy őszinteség

Egy tökéletes hölgy soha nem nyílik meg egy idegennek, viselkedése nem túl sok, ha új emberekkel találkozik, továbbá nem osztja meg a magánéleti és munkahelyi életének részleteit, valamint belső gondolatait.

8. Fehér magas sarkú viselete

Fehér magas sarkú cipőt csak hófehér menyasszonyi ruhával, vagy egy fehér nyári ruhával viselj. Minden más esetben két színű vagy bézs tűsarkút válassz. Az összképtől függően más színek is szóba jöhetnek, de egy fekete magas sarkúval soha nem hibázhatsz.

7. Késés

Egy igazi hölgy pontosan tudja, hogy 15 percnél több késés elfogadhatatlan, úgy az üzleti megbeszélések, mint a baráti találkozások esetében. Továbbá, ő maga sem várna senkire tovább, hiszen számára értékes az idő.

6. Szétnyitott, száradó esernyő

Ez egy általános hiba. Szárításkor ne hagyd nyitva az esernyődet. Csukd össze, mielőtt belépsz egy épületbe. Rázd le róla a vizet, majd akaszd fel. Ha van rá lehetőséged, speciális szárítógépet is használhatsz.

5. „Egészségedre!”

Ha valaki tüsszent, sokan mondják neki, hogy „egészségedre!”. Ez azonban csak közeli ismerősök, vagy családtagok esetében elfogadható. Minden más esetben hagyd figyelmen kívül.

4. Harisnyanadrág viselése

A modern üzleti etikett szabályai alapján egy nő köteles harisnyanadrágot viselni a munkahelyén, illetve hivatali rendezvényeken. Még a legforróbb nyári napokon is! Ha túl meleg van, esetleg vehetsz fel combfixet vagy nadrágot szoknya helyett.

3. Étel és ital elutasítása

Egy igazi hölgy soha nem utasítaná vissza, ha a házigazda megkínálja étellel vagy itallal. Ha megkérdezik tőle, hogy milyen italt szeretne, megköszöni, s kér egy pohár fehérbort hosszú magyarázkodások nélkül, hogy miért is nem ihat. Az nem probléma, ha nem eszel, de egy korty bort megiszol.

2. Táncolás leengedett hajjal

Ne felejtsd el felfogni a hajadat táncolás közben, továbbá ne viselj tűsarkút táncolás közben, így megóvhatod a partnereidet az esetleges sérülésektől. Egy igazi hölgy odafigyel mások egészségére és biztonságára is.

1. Megfújjuk az ételünket?

A forró falatok megfújása abszolút elfogadhatatlan, épp ezért egy igazi hölgy megvárja, amíg kihűl. Hamarabb fogyaszthatod, ha kanállal kavargatod.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét