Nincs olyan munka, aminek ne lennének meg a kis titkai, amiket csak a bennfentesek ismerhetnek. Ilyen titkos dolgokat osztottak meg Redditen a különböző foglalkozásokat űző emberek.
Sok olyat találsz majd köztük, ami meg fogja változtatni az eddigi véleményedet az adott mesterségről.

 • Kamionsofőr: 10-ből 9 kamionos vezetés közben a szélvédőre rögzített telefonján néz sorozatokat. Óvakodj a kamionoktól!
 • Disney World alkalmazottja: Az Epcot és a Magic Kingdom alatt is titkos alagutak vannak, amik lehetővé teszik, hogy az alkalmazottak gyorsan és egyszerűen tudjanak közlekedni a park területén. Egy komment valakitől, aki már járt ott: “Az apám szívrohamot kapott, mikor az Epcotban járt. Még soha nem láttam gyorsabban orvosi segítséget érkezni, a szakemberek a semmiből jelentek meg és gyorsan elszállították apámat az alagutakon keresztül. Ez pedig életmentő volt. A Disney kórházába vitték, ahol nagyon jó ellátást kapott, rögtön meg is operálták és 3 hét múlva kiengedték.”
 • IT support munkatársak: Helpdesk, számítógép szerviz, szórakoztatóelektronikai boltok: többnyire csak jobbak a googlizásban, mint te.

 • Malom alkalmazottja: A búzaliszt valójában nem fehér. Klórral fehérítjük, hogy szebben nézzen ki. Ettől megnő benne a glutén szintje is, manapság ezért annyi a gluténérzékeny ember.
 • Mentőcsapat tagja: Ha fiatal életmentő vagy, a hét minden napján, napi 24 órában veled kell hogy legyen az adóvevő. És mindig figyelned kell, hogy mi történik a városban. Például ha szülinapi bulira mész a saját autóddal és hallod, hogy tűz van egy közeli utcában, megfordulsz és odamész.
 • Olívaolaj-készítő üzem alkalmazottja: Csak egy fajta olajat készítünk, de 27 különböző üvegbe csomagoljuk és különböző árakon adjuk el őket. Vannak, amik importra mennek, más palackokat pedig a legjobb minőségűek közé sorolják. De minden üvegben ugyanaz az olaj van.

 • Informatikai mérnök: Mikor a számítógépedet javítják, gyakran belenéznek és sokszor találnak vicces vagy kínos dolgokat. Mielőtt szervizbe viszed a gépedet, töröld ki az előzményeket, és minden fontos adatot másolj át külső tárolóra.
 • Gyertyaöntő üzem alkalmazottja: A paraffin gyertyák valójában veszélyesek és mérgezők. Mivel tudom, hogy miből készülnek (nincs olyan, hogy 100%-ban paraffin gyertya), én már egyáltalán nem használok gyertyát. Ha valamiért muszáj használnod, vegyél méhviasz gyertyát, ami illatmentes.
 • Sommelier: A bor nem vegán. Sőt, egyes esetekben még csak nem is vegetáriánus. A szűrés, finomítás folyamata során tojásfehérjét használnak, de néha még halakból származó enyvet is.

 • Mozi alkalmazottja: Egy nagy doboz popcorn, amit a vevő 5.99 dollárért vesz meg, a mozinak 6 centbe kerül, beleértve a vajat, a kukoricát, a tasakot, mindenféle feltétet és az alkalmazott bérét is.
 • Internetszolgáltatónál dolgozó személy: A legtöbb előfizetés árát idővel megemelik, mert arra számítanak, hogy ezután is vevő leszel rájuk. Ez értendő a telefonra, a biztosításra, az internetre is. Hívd fel őket, és tégy panaszt az ár miatt. Az olyan magyarázatokat, hogy az infláció miatt kellett árat emelni vagy mert lejárt az akció időtartama, utasítsd vissza. Mondd, hogy ezt az új díjszabást te nem engedheted meg magadnak, és ezek szerint szolgáltatót kell váltanod. Ilyenkor vagy az illető maga fogja csökkenteni az árat vagy átirányít olyasvalakihez, akinek ez jogában áll.
 • Autószerelő: Ha elutazol és nem tudod, hol hagyd az autódat, hagyd egy szerelőnél. Sokan csinálják ezt. Nagyon olcsó, és akár 1 hónapig is őrzik. Sokkal drágább, ha parkolóhelyet fizetsz.

 • Gyógyszerész: Több gyógyszergyártónál is dolgoztam már. A szabály mindenhol ugyanaz: ha egy tablettát leejtesz a földre, csak vedd fel, és tedd vissza a tégelybe. A tabletták tehát nem olyan tiszták, mint azt te hiszed.
 • Könyvtáros: Az a mennyiségű WC-papír, mindenféle tárgy, számla, amit könyvjelzőnek használnak és benne felejtenek a könyvekben, hihetetlen.
 • Orvos: Rengeteg időt szánunk arra, hogy jók legyünk abban, amit csinálunk. De a többi dologról szinte semmit nem tudunk.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here