John Ritter egész karrierje során meg tudta nevettetni a rajongóit és a kollégáit, 2003-ban bekövetkezett halála pedig sokak szívében hagyott űrt maga után. De annyira senkinek sem fájt az elvesztése, mint özvegyének, aki a mai napig hűséges szeretett férjéhez, és erre jó oka van.

John Ritter mindenki kedvenc televíziós színésze volt.

Ritter első nagy áttörése a tévében a Three’s Company című sitcom volt, ami 3 lakótársról szólt, és amit 1977-1984-ig vetítettek. A színész karizmája tagadhatatlan volt a sorozatban, még egy Primetime Emmy-díjjal és egy Golden Globe-díjjal is jutalmazták érte. Karrierjében a következő nagy lépést a Pimaszok, avagy kamaszba nem üt a mennykő című sorozat jelentette.

Egyik legmeghatározóbb szerepe, ami magánéletére is nagyban kihatott, Ben Healy Jr. volt a Talpig zűrben című filmben 1990-ben, illetve annak folytatásaiban. John kolléganője a filmben Amy Yasbeck volt, aki aztán a második felesége lett, és igazi lelki társa.

John és Amy szerelme egy életre szólt.

Mikor Ritter megismerte Yasbecket a Talpig zűrben forgatásán, még első feleségével, Nancy Morgannel élt házasságban. Házasságuk 1977-1996-ig tartott, és három gyermekük született: Jason, Carly és Tyler. John és Amy kapcsolatának alakulása nem ismert pontosan, de az biztos, hogy 1999-ben összeházasodtak, egy évvel azután, hogy megszületett első közös gyermekük.

Házasságkötésük után teljes boldogságban éltek, ami 2003-ig tartott, mikor Ritter szívroham következtében elhunyt. 4 együtt töltött év nem volt elég a pár számára, Yasbeck a mai napig vigasztalhatatlan, és nagyon hiányzik neki férje.

2022-ben, közel 2 évtizeddel John Ritter elvesztése után, Amy azt mondta, még mindig nem tudott tovább lépni, és nem is akar hallani arról, hogy valakivel randevúzzon. “Nem randizom… Azt hiszem, csak még jobban hiányozna John, ha randiznék, bármilyen furán is hangzik. Mivel mindig úgy érzem, hogy itt van velem, nagyon fura lenne hármasban lenni.”

Ritter hirtelen halála mélyen lesújtó volt.

Nemcsak az egykori színész családját sújtotta le a halála. Karrierje során olyan sok mindenkihez került közel, hogy hiányának fájdalma a kollégáiban is él. A Dokik című sorozatban a fiát alakító Zach Braff “komikus hősnek” nevezte, a Three’s Companyben vele játszó Joyce DeWitt pedig azt mondta: “Lehetetlen őt elfelejteni. Lehetetlen nem szeretni.”

Ritter elvesztése nagyban befolyásolta a Pimaszok, avagy kamaszba nem üt a mennykő című, utolsó sorozatát. 2003-ban komoly gondok akadtak a szívével az egyik epizód készítése közben. Gyorsan kórházba vitték, de az állapota súlyosbodott, míg végül az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Mivel a sorozatban főszerepet játszott, az íróknak bele kellett foglalniuk a forgatókönyve a színész hirtelen halálát is, ami a sorozat további részeire is hatással volt.

Amy még mindig dédelgeti férje örökségét.

2010-ben Yasbeck írt egy megható könyvet szeretett férje tiszteletére, melynek a With Love and Laughter, John Ritter címet adta, utalva arra, ahogyan Ritter autogramot szokott adni rajongóinak. Amy elmondta, hogy John elvesztése után nagyon szenvedett a gyásztól, ezért az érzéseit írásban foglalta össze, és dokumentálta a gyógyulás folyamatát, miközben édesanyaként is helytállt. Hozzátette, hogy a könyv az életrajz és az öngyógyítás ötvözete.

Amy létrehozott egy alapítványt (The John Ritter Foundation for Aortic Health), hogy felhívja a figyelmet az aorta disszekcióra, ami férje halálát okozta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét