Az emberi természet jellemzője, hogy szinte bármit képesek vagyunk megszokni, aztán pedig elkezdünk félni a változástól. A következő összeállítás szereplői rájöttek, hogy a változások nem következnek be csak úgy, maguktól. Nekik kell elég erősnek lenni ahhoz, hogy ott tudják hagyni a munkát, amit gyűlölnek, hogy olyan testük legyen, amilyet szeretnének, vagy hogy 17 év után először levágassák a hajukat. Kitűnő példák azok számára, akik félnek változtatni.

1. “A kezeimet nem tudom használni, ezért a számmal festek. Ez volt az első állatos olajfestményem.”

2. “Ez volt az első józan év nagyon hosszú ideje!”

3. “13 évvel ezelőtt kezdtem az orvosit. Ma mint szív- és tüdősebész sétáltam ki a kapuján. Boldog vagyok!”

4. “3 évvel ezelőtt volt az első önálló fellépésem, ahol a közönség 5 emberből állt, és pokolian ideges voltam. Tegnap este 1000 ember előtt játszottam, és imádtam minden pillanatát!”

5. “8 éves korom óta szemüveget viseltem, mert súlyos fokú rövidlátó voltam. Most műttettem meg a szemem, és újra tökéletes a látásom. Sírva fakadtam, mikor szemüveg nélkül is láttam a fán az összes levelet. Ez egy jó nap!”

6. “4 évvel ezelőtt a testvéremmel eldöntöttük, hogy követni fogjuk az álmunkat, és bútorgyártásba fogunk. Múlt hónapban nyertük az első díjat a vállalkozásunkkal. Nem nagy dolog, de mi nagyon örülünk neki.”

7. “Tegnap azt mondtam, hogy újra élhetővé fogom tenni a lakásomat. Megcsináltam! Ég veled, depresszió!”

8. “Az én szuper apukám most kapta meg a doktori címét (ő az első doktor a családban, nagy szegénységben nőtt fel). Olyan büszke vagyok rá, hogy muszáj elmondanom valakinek. Ő az az ember, akire a világon a legjobban felnézek.”

9. “32 évnyi várakozás után végre elhoztam a menhelyről egy kiskutyát. Ő Honey.”

10. Miután 1 évig az utcán élt, Phil munkát kapott a McDonald’s-nál. Ez részben annak a rendőrnek köszönhető, aki adott neki egy borotvát és tiszta ruhákat az állásinterjú előtt.

11. “30 perccel ezelőtt léptem ki a munkahelyemről, miután már 3 éve depressziós voltam a világ legrosszabb főnökei és munkatársai miatt. Most nagyon boldog vagyok. Sírva fakadtam a megkönnyebbüléstől.”

12. “30 év dohányzás után végre elegem lett.”

13. “17 éve az első hajvágásom.”

14. “Az apám, miután 2018-ban elvesztette mindkét lábát, 2019-ben újra elkezdett járni.”

15. “Aktív életet élek. Napi 1600 kalóriát fogyasztok. Kardiózok és súlyzózom. Én mondom neked, hogy bármit elérhetsz, amit a fejedbe veszel.”

16. “A barátom nemrég hagyta ott a munkáját, hogy teljes állásban művész legyen. Azóta egy kanadai sörgyártónak dolgozik, dekorálja a dobozokat.”

17. “Nemrég kirúgtak a munkahelyemről. 2 nappal később elhatároztam, hogy csinálok valami őrültséget. 35 évesen béreltem egy longboardot, és meglovagoltam az első hullámomat. Úgy érzem, újra élek.”

18. Egy látássérült lány elvégezte a jogi egyetemet. Az anyukája (a jobb oldalon) szintén kitüntetést kapott, amiért felkészítette a lányát a vizsgákra. 4 éven át minden egyes könyvet ő olvasott fel neki.

19. “3 héttel az operáció után úgy érzem, mintha újjászülettem volna!”

20. “Egy erőszakos házasságból léptem ki egy 6 hónapos babával. Visszaköltöztem a szüleimhez, és azon dolgoztam, hogy művészként meg tudjam állni a helyemet. A fiam most 8 éves, én azzal foglalkozom, amit szeretek, és ma költöztünk be a saját házunkba. Számunkra ez olyan, mintha meghódítottuk volna a világot.”

21. Ez a lány 68 kilogrammot adott le 3 év alatt. Most kezdd el, ne várj tovább!

22. “Körülbelül 6 hónappal ezelőtt elegem lett mindenből. Elhatároztam, hogy hagyom a fenébe, építek magamnak egy kis házat. Sok probléma és csalódás után végre befejeztem. Büszkén mutatom meg az én kis kuckómat!”

23. “5 éve annak, hogy 17 éves koromban megpróbáltam véget vetni az életemnek. A megbélyegzés, amit a kórházban tapasztaltam a borderline személyiségzavarban szenvedőkkel kapcsolatban, összetörte a szívemet, és arra ösztönzött, hogy egyszer én legyek az, aki segít a kiszolgáltatottabbaknak. Most, 22 évesen fogom elkezdeni a mentálhigiénés ápolói munkámat.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here